Image Map

11. huhtikuuta 2016

Treenailua

Postauksen kuvat tältä päivältä. Treenit ovat sujuneet nyt L kanssa tosi kivasti. Tuntuu, että ollaan päästy taas yksi askel eteenpäin.
Kaksi viikkoa sitten keskiviikkona L oli varmaan paras koskaan. Olin yksin ratsastamssa joten harmillisesti mitään materiaalia tästä ei ole. Se vain tuntui olevan niin messissä ja kuunteli koko ajan tarkasti mitä siltä pyysin. Itsekin sain ratsastettua paremmin istunnalla.


Lauantaina oltiin tunnilla. Aluksi saatiin taas aika kauan ratsastaa käyntiä, mutta lopulta saatiin sitä vähän paremmaksi. Kärsivällinen työskentely käynnissä auttoi ja ravi oli heti alusta asti tosi hyvää. Varsinkin alkuraveissa näkyy ihan selvä muutos entiseen. L ei enää juokse altani, vaan kulkee haluamassani tahdissa. Kevyessä ravissa mun on myös helpoin suoristaa sitä. Tehtiin myös vähän ravi käynti siirtymisiä, joissa L oli niin hyvä. Se oli täysin avuilla ja rentona. Tietenkin se voisi olla vielä korkeammalla niskalla, mutta näin alkutunnista ei sitä vaadittu.


Laukassa oli vähän ongelmia vastalaukassa. L on taas tehnyt Aliisan kanssa vaihtoja, joten se vähän tuppaa tarjoamaan niitä joka väliin. Sitten kun joutui taas nostamaan uudestaan vastalaukkaa, se ei meinannut nousta millään. Lopulta saatiin se nousemaan ja sain itse tehtyä ravisiirtymisen.
Tehtiin vielä vähän käyntityöskentelyä, se kun on mulle niin vaikeaa. Lopuksi otettiin vielä vähän laukkaa, jossa sain olla tarkkana, että L on tarpeeksi terävänä. Muuten se olikin hyvä, mutta hieman paremmin se olisi vielä pitänyt saada kantamaan itsensä. Tämä näkyikin, kun teimme vielä parit käyntiin siirtymiset laukasta, jotka tulivat heposti parin ravi askeleen kautta.


Tänään oltiin taas tunnilla. Alkuun tehtiin taas pitkä käyntiverryttely, jonka jälkeen lähdettiin tekemään kevyessä ravissa väistöjä. Väistöt alkavatkin sujua meiltä aika hyvin, kun olen tehnyt niitä lähes jokaisella ratsastuskerralla. Ravi oli muutenkin hyvää, vaikka vähän L jäi painamaan ohjalle. Tehtiin myös parit avot, jotka onnistuivat yllättävän hyvin. Pitää vain olla tarkkana varsinkin vasemmassa kierroksessa, ettei L heitä peppua ulos.


Laukassa tehtiin vastalaukka loivilla kiemuraurilla ja pari kertaa isommalla ympyrällä. Nyt vastalaukassa ei ollut mitään ongelmaa, eikä L edes tarjonnut vaihtoa. Vähän selvästi se oli väsynyt viime viikon treeneistä ja siksi laukassakin se oli hieman raskas edestä.
Lopuksi työskenneltiin kasikolla ensin käynnissä ja sitten ravissa. Harjoitusravissa huomasi selviten, että L oli hieman väsynyt. Se ei oikein jaksanut polkea takaa, jolloin se jäi edestä vähän jähmeäksi, jolloin myös muoto kärsii. Tehtiin vähän käyntisiirtymisiä, sekä siirtymisiä ravin sisällä.


Harmi, että kamera on tietty silloin mukana, kun menee vähän huonommin. Kuvat kun muuten olisivat olleet tosi hyviä. No jotain ainakin värittämään näitä postauksia.

6 kommenttia:

  1. Ihana! Todella hienon näköinen kenttä ja pohja siellä.

    VastaaPoista
  2. Onpas tää uus ulkoasu kiva! En oo vähään aikaan lukenut blogeja koneella tai kovin paljoa muutenkaan, niin en oo huomannutkaan, että tää on vaihtunut. :)

    VastaaPoista
  3. Jee hyvä vilmaa go lerppa ja vilma goo!! ;D

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: