Image Map

10. elokuuta 2015

vähän lisää Leroysta

Ehkä pitäisi tänne blogin puolelle vähän selostaa kuka tämä Leroy on ja mistä se on tullut.
En ole oikeastaan kunnolla koskaan halunnut omaa hevosta, sillä en ole kokenut olevani valmis pitämään siitä huolta. Nyt kuitenkin tänä talvena ensimmäisen kerran alkoi tuntua siltä, että oma hevonen olisi mahdollinen ajatus. Tämä nyt ei tietenkään tarkoita sitä etten olisi haaveillut siitä omasta rakkaasta, en vain halunnut sitä enne kuin olen varma, että pystyn siitä huolehtimaan tarpeeksi hyvin. Niimpä kesällä sitten matkustimme Saksaan parin ammattilaisen kanssa kokeilemaan hevosia ja sieltä sitten löytyi Leroy.

koeratsastuksesta
Koeratsastuksessa Leroy oli jo todella mukava ratsastaa. Se kulki hyvin ja suoritti tehtävät helposti. Etsittiin siis hevosta, jolla voisi kilpailla vaB ja joka olisi enne kaikkea meille hyvä opetusmestari. Leroy oli tähän täydellinen. Vaikka Leroylla on oikeastaan enemmän estetaustaa, on se myös ollut sileäratsastuksessa muutaman vuoden, joten se suorittaa kyllä helposti vaihdot, väistöt, avot ja sulut. Lisäksi pidin siitä kuinka hyvin se kulki oikeinpäin ja kuinka herkästi se kuunteli apuja.
Iältään Leroy on siis 13 vuotta. Sen emä on Wiebke, isä Levantos I ja emänisä Zeus.
Nyt pari päivää Lerpan kanssa puuhattua en voisi olla iloisempi valinnasta. Jos kaikki sujuu näin kivasti, en usko, että oltaisiin löydetty parempaa hevosta. Se on luenteeltaan hyvin kiltti, mutta kuitenkin seurallinen ja utelias. Kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat helposti, samoin muukin käsittely.
Ollaan nyt aloitettu rauhassa, sillä matkan aikana siltä on ehtinyt vähän lihakset tippua. Viikko tai pari hölkätään ja kävellään ja sitten aletaan pikkuhiljaa treenata. Kerran olen selässä käynyt ja heppa oli kyllä yhtä kiva kuin muistin. Ollaan käyty myös lähimaastoissa vähän pyörimässä ja ongelmia ei ole ollut. Tänään Aliisa myös kokeili vähän olla selässä ilman satulaa, mikä ei myöskään aiheuttanut mitään reaktiota.


Hevonenhan tosiaan tulee olemaan minun ja Aliisan yhteinen, joten päivätkin pitää jakaa. Meillä on kuitenkin aika kiva liikutussuunnitelma, joten en usko, että tästä tulee ongelmia. Ollaan kyllä opittu näiden vuosien aikana jakamaan asioita.


Enempää en nyt keksi, mutta kysykää vielä jos teillä on jotain mielessä (:

12 kommenttia:

  1. Olisi kiva kuulla lisää tuosta liikutussuunnitelmasta, millainen se on? :) Aiotteko molemmat mennä tallille toisen liikutuspäivänä jatkossa aina vai välillä yksinään? Asuuko Leroy nyt cypiksellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin tehdä myöhemmin siitä (: Varmasti joo, ainakin mun pitää viedä Aliisaa tallille.

      Poista
  2. Ootteko te siskoksia? :) ja ihanan näkönen hevonen, ihan varmasti hyvä valinta oli!

    VastaaPoista
  3. Onko toi samalla tallilla missä Ainon hevonen on?

    VastaaPoista
  4. Paljon onnea ja menestystä ja ihanaa yhdessäoloa Leroyn kanssa! Tätä blogia on ollut kiva seurata, ja seuraan myös jatkossa Leroyn kuulumisia. :-)

    VastaaPoista
  5. Miks ette vastaa millä tallilla Leroy asuu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on semmoinen asia mitä en tahdo kaikkien tietävän (:

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: