Image Map

9. marraskuuta 2013

Mejor día

Ah miten joskus voikaan olla niin onnellinen? Tää päivä on ollut täydellinen, mulla on ollut niin hauskaa. Ollaan vuoroin itketty, vuoroin naurettu, enemmän kyllä naurettu. Yksi asia minkä voin jo kertoa, mikä saa meidät itkemään on, että meijän valmentaja lopettaa joulun jälkeen. Tää on kova paikka meille kaikille, sillä meijän valmentaja on paras. Iloista asiaa en viitsi vielä paljastaa, jos se ei toteudukkaan, mutta huomenna saatte tietää.
Tänään olin rästitunnilla, ratsunani toimi pitkästä aikaa Hartsa. Aloitettiin alussa käynnissä menemällä radan poikki, käännös piti tehdä etuosankäännös tyyppisesti.  Olin alussa ihan pihalla miten Hartsaa pitikään ratsastaa, se ei liikkunut kunnolla ja tikitti. Käännökset onnistuivat ihan hyvin. Open avuilla sain kuitenkin ihan kivoja pätkiä käyntiä.


Ravissa tehtiin pääty-ympyrät. Olin vieläkin aika pihalla miten hevonen toimiikaan. En saanut tarpeeksi hyvin ulkoapuja ja mulla oli ihan liian pitkät ohjat. Välillä Hartsa liikkui tarpeeksi eteen, välillä taas madeltiin. Sitten jäätiin ympyröille ja nostettiin laukka. Laukka onnistui ihan kivasti, asetusta en saanut ihan läpi ja ulkoavut olivat vähän kadoksissa. Laukan jälkeen ravi oli paljon paremaa ja saatiin oikeastaan ihan kiva pätkä. Sitten otettiin välikäynnit.




Välikäyntien jälkeen tektiin väistöjä uralta ja uralle. Hartsa oli tosi hyvä! Ainoa huono asia väistöissä näin mun tasolla oli vähän hidas tempo. Hevonen väisti hyvin ja oli suora. Harsa alkoi myös vähän innostua, kun ravattiin toisella pitkällä sivulla.
Otettiin laukkaa toiseen suuntaan. Hartsa oli ihan hyvä, aika samat asiat olivat ongelmana. Laukan jälkeen open avustuksella vasta tajusin kuinka hartsaa oikeasti pitää ratsastaa. Pitää ottaa oikein kunnon tuntuma.
Lopputunti menikin sitten paljon paremmin, kun tajusin pitää kunnon tuntuman. Harmi, että alettiin jo antaa pidempää ohjaa hevosille, enkä ehtinyt kunnolla työstää enää.



Tunti olisi mennyt varmasti paremmin jos olisin osannut pitää alusta asti kunnon tuntuman ja olla sähläämättä kaikkea aivan turhaa siellä selässä. Hartsa oli kuitenkin taas oikein kiva.

6 kommenttia:

  1. vau 4. kuvassa hartsa näyttää ihan superhienolle! Lähteekö Pirita siis kokonaan pois Primukselta? Huomaa kyllä et pääsette paljon eteenpäin ku on primukseenki tullu kouluvalkkuryhmä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos (: Joo lähtee vuodeksi kokonaaan. Niimpä!

      Poista
  2. Meet hienosti Hartsal! <3 mikä kamera sul on? :)

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: