Image Map

13. marraskuuta 2013

Uljas musta

Maanantaina mulla luki listassa Hartsa, mutta parin käänteen kautta päädyin kuitenkin Leon selkään. En ole ennen kyseisellä herralla mennyt, mutta olen aina halunnut kokeilla.
Alussa jo huomasin, että Leo on tosi herkkä avuille. Aloitettiin ihan perus verkassa käynnissä ja ravissa. Leo tuntui oikein kivalle ja kokosi ravissa tosi kivasti, kun otettiin vähän välimatkaa.


Alettiin tehdä tehtävää, jossa toisella sivulla mentiin uran sisäpuolella ja toiselle pitkälle sivulle tehtiin voltii. Mentiin ensin ihan käynnissä. Leo kiemurteli tosi paljon, sillä en osannut antaa tarpeeksi kevyitä pohje apuja ja sulkea jalkaa kiinni. Tehtiin samaa myös ravissa, tehden keskelle pitkää sivua pysähdys harjoitusravista. Leolla on aika iso ravi joten keskityin siinä istumiseen ja Leo meni sitten ihan miten sattui, hups. Pysähdykst sentään onnistuvat muuten hyvin, mutta hevonen oli ihan vino. Ope myös korjaili mun käsiä aika paljon. Tehtiin ravissa myös niin, että piti asettaa hevosta ulospäin. Leoa oli tosi vaikea saada asettumaan ilman ettö se muuttui ihan banaaniksi. En saanut asetusta kunnolla ja jalatkaan eivät olleet kunnolla kiinni, joten hevonen oli ihan kiemuralla.


Sitten jatkettiin uraa pitkin ja nostettiin laukka. Leo meni aluksi ihan kiltisti, mutta hetken päästä veti kivan spurtin, joten käänsi sen ympyrälle. Jatkettiinkin pääty-ympyrällä. Leo oli ihan hyvän tutnuinen, mutta veteli spurtteja vähän väliä. Mun piti vain muistaa, etten jäänyt kääntämään vaan otin pidätteitä ulko-ohjasta. Mentiin hetki veilä ravia ympyrällä tehden ulkoasetusta. Leo asettui aika kivasti ja tuntui paljon paremmalle, kun ulkoavut olivat hyvin. Tehtiin laukat myös toiseen suuntaan ja Leo oli paljon rauhallisempi.



Sitten alettiin taas harjoitella vastalaukkoja. Tultiin aina keskihalkaisijalle ja nostettiin pitkillä sivuilla vastalaukkaa. Sain nostettua vain pari kertaa laukkaa, mutta onneksi niistä suurimmalla osalla nosto tuli oikein. Leo nimittäin kuumui aika paljon, eikä meinannut kävellä rauhassa, joten en pystynyt nostamaan laukkaa.
Lopuksi ratsastettiin käynnissä eteen-alas. Leo oli kiireinen, mutta lopussa vähän rentoutui.


Tykkäsin Leosta paljon, vaikka se onkin tosi vaikea. Itsellä oli vähän tasa ongelmia, pitäisi nyt saada kädet hyvin ja jalat kiinni. Mielelläni kyllä jatkaisin uljaalla mustalla.
Ja perjantaina on Kiki Nybergin valmennus Willelleä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: