Image Map

18. marraskuuta 2013

Kiki Nybergin valmennus osa2+hoitsuasiaa

Perjantaina oli Kiki Nybergi valmennus, jonka menin Willellä.
Aloitettiin käynnissä vain menemällä uraa pitkin ja hakemalla hyvää asentoa. Wille oli vähän epätasaisempi edestä, kuin viime kerralla. Otettiin aika pian ravia. Hetken lämppäilyn jälkeen alettiin tehdä pitkät sivut harjoitusravia ja lyhyet kevyttä. Mua vähän jännitti kuinka harjoitusravi tulisi onnistumaan, mutta ihan hyvin se meni. Ravi oli isoa, muttei pomputtanut niin paljon kuin luulin. Ainoa ongelma oli, että jalat jännittyivät jolloin jalustimet eivät pysyneet kunnolla ja kantapäät kääntyivät ulospäin. Tärkeää oli koko ajan pitää rento ja pehmeä käsi, vaikka mentiinkin harjoiutsuravia.



Sitten siirryttiin takaisin käyntiin ja tehtiin parit väistöt uralta keskihalkaisijalle. Ne menivät hyvin. Yritin muistaa pitää painoni oikealla puolella ja satulassa.


Sitten otettiin takaisin raviin ja siirryttiin keskiympyrälle. Mentiin hetki siinä ravia, jonka jälkeen nostettiin laukka. Wille tuntui hyvälle ja saatiin yksi tosi hyvä pätkä, jolloin tunsin, että Wille oikeasti käyttää selkäänsä.

Palattiin takaisin uralle ja alettiin tehdä toiselle pitkälle sivulle voltti. Mentiin koko ajan harjoitusravia, joten sain sitä kunnolla harjoitella. Voltit onnistuivat hyvin. Tärkeää oli mennä rennolla kädellä ja pitää paino sisäpuolella. Wille taipui kivasti. Seuraavaksi nostettiin voltin ajaksi laukka. Ekalla kerralla meni puol ympyrää saada laukka nousemaan, mutta muilla kerroilla onnistuikin hyvin. Tehtiin voltttiä myös toiseen suuntaan.
Lopuksi vielä tehtiin käynnistä ja ravista psähdyksiä. Wille ei malttanut välillä seisoa, mutta pysähtyi hyvin.



Lopuksi ratsastettiin hetki vielä keskiympyrällä ennen kuin annettiin vapaat ohjat. Wille tuntui ihan lopussa käynnissä ihan sika hyväll ja kävely kunnolla selän läpi.


Valmennus meni paljon paremmin kuin viime kerran valmennus. Saattoi hyvä fiilis johtua myös mieluisemmasta hevosesta. Harjoitusravikaan ei nyt tunnu niin isolle asialle, ehkä me selvitään radasta. Ratsastin myös enemmän. Laitan tästäkin varmaan videota kunhan ehdin.


Sitten vielä vähän hoitsuista.
Velin jalka ei ole vieläkään kunnossa ja se on lomaillut tallilla nyt pari päivää. Oon hoidellu sen aina kun ehdin ja se on ollut ihanan seurallinen. Olin ihan unohtanut kuinka paljon rakastan sitä ponipulleroista♥
Tänään kuitenkin Veli taisi lähteä klinikalle ja menee varmaan takaisin lomalle. Harmittaa. Onneksi tapahtui kuitenkin eräs ihana asia!....






Jos huomasitte kirjoitin hoitsuista, eli tänään 18.11.13 Vilma ja Wille! Eli sain Willen touiseksi hoitohevoseksi♥

Cause I finally found, I finally found you
You'll never have to worry if I what I say is true
 I've been looking for you
And when I saw you I knew
That I finally found, I finally found you

7 kommenttia:

  1. Miten voi saada hoitsun primukselta? Ja keneltä pitää kysyä?

    Ja vielä onnea että sait alkaa hoitaa Willeä niin ei tarvitse odottaa kunnes Veli tulee lomaltaan. Voisitko tehdä jonkun kuvapostauksen tai may day videolla tai kuvina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Primuksessa ei enää saa uusia hoitohevosia :/
      voin ehkä (;

      Poista
    2. Primus ei ota enää uusia hoitajia :/
      kiitos ja ehkää (:

      Poista
  2. vooii eiih toi veli kui se on noi söpö :33 ja onnee ! (:

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: