Image Map

6. marraskuuta 2013

Jalkaongelmia

Sunnuntaina meni taas Lillyllä. Meni tosi vaihtelevasti, välillä tuli hyviä pätkiä ja välillä kaikki vaan läsähtää. Lilly on mulle oikeasti hirveän vaikea, se korostaa just niitä mun heikkouksia. Mulla ei ole mitään Lillyä vastaan, mutta en sillä kisoja halua mennä, joten toivoisin ehkä toista hevosta. Mutta ei siitä sen enempää.
Aloitettiin hakemalla hyvää ja rentoa istuntaa. Suurin ongema mulla on se jalka, joka kääntyy ulospain, eikä pysy tarpeeksi takana. käynnissä sain ihan hyvän asennon, mutta ravissa oli paljon vaikeuksia saada jalka hyvin. Lilly oli jopa aika hitaana. Ravissa mentiin pääty-ympyrällä ja yritin saada asetuksen läpi. Välillä piti pitää sisäohjasta kevesti jopa kierros ennen kuin se myötäsi. Piti myös muistaa kunnon ulkoavut. Sitten nostettiin laukka. Laukassa Lilly oli hetken työstämisen jälkeen oikeastaan tosi hyvä ja laukkasi välillä ihan kivassa muodossa pieniä pätkiä. Mutta kun ope alkoi katsomana meidän menoa ja neuvomaan koko pakka jotenkin vain hajosi. En osaanut enää yhtään ratsastaa ja lilly tippuili raville. En saanut jalkaa yhtään oikeaan paikkaan enkä käyttänyt stä tarpeeksi.




hups tuli paljon laukkauvia
Vapaiden ohjien jälkeen tultiin keskihalkasijalle ja tehtiin ravissa väistöjä uralle. Aluksi olin ihan pihalla ja Lilly ei väistänyt ollenkaan. Kun tajusin tulla tarpeeksi hiljaa ja oikeasti ratsastaa saatiin oikeastaan aika hyviä pätkiä, vaikka Lilly olikin tosi jännittynyt.


Seuraavaksi nostettiin laukka keskellä keskihalkaisijaa. Lilly nosti ihan hyvin, mutta halkaisija ei ollut kovin suora. Laukattiin vähän ympäri maneesia. Sitten tultiin ja nostettiin toinen laukka. Lilly olikin laukssa tosi energinen, mutta tuntui silti tosi hyvälle. Siirryttiin hetkeksi työstämään ympyrälle ja Lilly meni oikein kivasti.  Taas myötäsi pari kertaa. Pari ravirikkoa tuli kyllä.
Lopuksi ravailtiin vaan uralla. Lilly oli ihan hyvä ja meni pari tosi kivaa pätkää.




Tunnin jälkeen ope kehui että meni välillä tosi kivoja pätkiä. Oli vähän yllättävää koska itse tuntui ratsastaessa jotenkin hankalalle. Jälkikäteen mietittynä kyllähän niitä iha kivoja pätkiä tuli.

Maanantaian menin pitkästä aikaa Forellalla. Olin innoissani ennen tuntuia, sillä edellisill kerroilla Forella on ollut tosi kiva.
Aloitettiin tekemään toiselle lyhyelle sivulle voltti ja toiselle pääty-ympyrä. Forella oli aika jäykkä, eikä oikein taipunut. Yritin vain hakea sitä oikeaa tunnetta sen kanssa. Ravissa jatkettiin myös samaa tehtävää. Open neuvojen avuilla sain avut paremmin läpi ja Forella alkoikin vähän pehmenemään kun jäin työstämään pääty-ympyrälle. Sitten pitikin ottaa käyntiin.


Alettiin tehdä pääty-ympyrä käynnissä ja voltti laukassa. Oikealle laukkavoltit eivät menneet kovin hyvin. Vasemmalle kuitenkin meni paljon paremmin. Forella myötäsi ja taipuikin ihan hyvin. Sain jäädä vähän pidemmäksi aikaa voltille työstämään.


Seuraavaksi alettiin harjoitella vastalaukkaa. Tehtiin toisela pitkällä sivulla vastalaukkaa ja toisella oikeata laukkaa. Lyhyille sivuille tehtiin pienet voltit. Nostot onnistuivat ihan hyvin, vaikka välillä Forella yritti tunkea takapäätä sisälle. Välillä nousi oikea laukka eikä vastalaukka, mutta kun muistin asettaa hyvin saatiin hyviäkin nostoja. Käyntiin siirtymiset olivatkin sitten kamalampia. En osannut yhtään istua satulaan ja mentiin aina hirveät pätkät ravia ennen kuin sain sen käyntiin.
Tehtiin suunnanvaihto harjoitusravissa ja Forella oli ihan super. Heti muodossa ja taipui todella hyvin. Harmi kun ei ravattu tunnilla enempää. Tehtiin laukkatehtävää myös toiseen suuntaan ja meni aika samalla tavalla.




Lopuksi ravailtiinkin kevyttä ravia ja Forella jatkoi hienoa menoa. Se oli rento, ravsi hyvin ja meni kivassa muodossa. Forellan kanssa loppuravit ovat aina niin ihania, kun se on vihdoin hyvänä. Lopetettiin ihan liia aikaisin.


Forella oli alussa aika hankala, enkä osannut yhtään ratsastaa. Onneksi lopussa meni niin hyvin, että jäi tosi hyvt fiilikset ja haluaisin jatkaa Forellalla. Välillä vaan tuntuu, etten osaa yhtään ratsastaa.
Mulla on muutenkin ollu vähän masis tän ratsastuksen suhteen, tunnit menee ihan hyvin, muttei niin hyvin kuin haluaisin. Tuntuu vain etten osaa yhtään mitään. Toivotaan että tää filiis lähtee tästä.


4 kommenttia:

  1. Älä vaadi liikaa iteltäsi!:) kuvien perusteella noi hepat liikkuu tosi kivasti!

    VastaaPoista
  2. ihana forella:3
    mä en tajuu miten saat sen tollaseks vasemmassaki kierroksessa, mulla se ei tyylii ees nosta laukkaa ja jyrää vaa altaXD

    -vera

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: