Image Map

22. marraskuuta 2013

Voihan jalka!

Video Kiki Nybergin valmennuksesta. Onko video kivan pituinen vai olisiko pitänyt olla pidempi?


Sunnuntaina valkassa taas Willellä. Tehtiin ihan perusverkkailut käynnissä ja ravissa. Olen pahoillani mutten muista niistä oikein mitään. Wille oli taas hyvä, itseni piti muistaa vain pitää rennot kädet. Mentiin keskiympyrällä ja Wille ravasi tosi kivasti. Hain taas asetusta ja rentoutta. Otettiin myös laukkaa.



Välikäyntien jälkeen alettiin harjoitella radan osaa, jossa käännetään radan poikki ja nostetaan keskellä laukka. Ihan ensin käännettiin vain käynnissä, sitten ravissa. Kukaan ei oikein onnistunut kääntämään hyvin ja osumaan oikealle linjalle. Pysähdyttiin ja valmentaja vähän selitti miten reitti pitää ratsastaa. Sitten alkoi sujua ihan hyvin, vaikka itsestäni tuntuikin ettei Wille ihan kuunnellut eikä ollut pohkeiden välissä. Lisättiin sitten laukannosto mukaan. Wille nosti ihan hyvin, mutta oli aika hidas avuille. Tehtiin vielä pitkälle sivulle voltti laukassa. Wille aina vähän hyytyi voltilla ja itse jäin liian jännittyneeksi. Saatiin kuitenkin hyviä pätkiä mukaan. Toiseen suuntaan tehtiin samaa, mutta tehtiin ennen kääntämistä ravivoltti. Wille meni ihan kivasti, olisi voinut taipua enemmän. Menin harjoitusravia, joten en itse saanut ratsastettua taivutustakaan niin hyvin ja Wille oli aika jännittynyt. Laukat menivät aika samalla tavalla.


Lopuksi ravattiin kevyttä ravia uralla. Wille rentoutui todella hyvin ja meni niinkuin sen pitäisi, selkää käyttäen. Valmentaja käski sitten kokeilla vähän ravissa itsumista ja olikin jo vähä helpompaa, kun hevonen meni paremmin. Sitten otettiin käyntiin ja annettiin vapaat ohjat.



Maanantaina olikin sitten vähän huonompi päivä. Tai Wille oli kyllä ihan hieno, mutta en itse osannut ratsastaa.
Alussa käynnissä tehtiin voltteja ja vähän jalkojen nostelua yms. Wille oli oikeastaan tosi hyvä. Taipui ja oli aika rentokin.


Ratsastettiin hetki ravia jalustimilla pääty-ympyröillä. Sitten otettiin jalustimet pois. Otettiin ravia. Mulla kesti aika kauan tottua ravii ja päästä hyvin istumaan siinä. En oikeastaan saanut hyvää tasapainoa koko tuntina. Willekki jännittyyi hirveästi, kun pompin vain selässä.
Tunnin aiheena oli istunta ja jalat varsinkin. Omat jalkani ovat aika huonost ja se näkyi tunnilla. Ope sai koko ajan sanoa niistä ja kun katsoin kuvia myöhemmin ne todellakin ovat koko ajan aivan liian edessä ja varpaat ulospäin. Laukassa sentään tuntui vähän paremmalle, kun pystyin istumaan rennommin satulassa.


varmaan ainoa kuva jonka viitsii julkaista
Lopuksi otettiin jalustimet jalkaan ja ravailtiin hetki. Wille oli aika innokas. Yritin saada sitä taas rennoksi, mutten onnistunut todellakaan niin hyvin kuin sunnuntaina. Sitten otettiinkin käyntiin ja loptettiin.
Oon tosi pettynyt tuntiin. Mä en tiedä kuinka saan noin jalat korjattua, sillä ne ovat ihan järkyttävät. Ja pitäis oppia istumaan siellä ravissakin...

4 kommenttia:

  1. Voin hyvin samaistua tohon ravissa istumisen tuskaan... mut hei ku tuolla opit istumaan niin kaikkien muiden ravit tuntuu tosi helpoilta :D Ja ite teen joskus vieläki niin että jos heppa jännittyy/ravi tulee ihan järkyttäväksi niin kevennän, vaikka opettajan selän takana, muutaman askelen ja yritän sitten uudestaan - saapahan ite vähän hengähtää kun kunto ei vielä aina kestä :')

    VastaaPoista
  2. sähän istut hyvin tulla willen ravissa!:)

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: