Image Map

24. marraskuuta 2013

Miten hevonen voi olla nii ihana?

Kiinnostaisiko semmoinen joulukalenteri mihin pistäisin aina kuvan ja selittäisin miks kuva on tärkeä minulle tai mikä muisto siihen liittyy?

Tänään aamulla ennen tuntia meillä oli valmentaja tapaaminen. Oli taas tosi kivaa, meil on vaa paras valmentaja. Käytiin läpi kisoja ja ohjelmia. Päätin nyt että menen kn:n jos saan harjoitusravin toimimaan. Kn:nä on kyllä aika vaikea rata ja siinä on monta kohtaa missä voi mokata, vähän jännittää. Katottiin myös meijän katrillia, joka esitetään joulujuhlassa. Vitsi odotan! Todennäköisesti menen sen sitten Hartsalla, kun Wille ei tuosta katrilli hommasta innostu. Sanoin myös valmentajalle, että haluan jatkaa Willellä ja hän lupasi sanoa tulevalle valmentajalle.
Tunti meni super hyvin! Saatiin verkata vähän alle puoli tuntia itsenäisesti. Aloitin ihan käynnissä tekemällä isoja ympyröitä ja koitin saada vain Willen rennoksi ja asettumaan hyvin. Wille olikin heti alusta asti ihan rentona ja asetuksenkin sai helposti läpi. Tein työskentelyä molempiin suuntiin. Sitten siirsin raviin ja Wille pysyi rentona. Jatkoin ynpyrän tekemistä ja asettamista. Wille oli ihan huippu asettui hyvin ja pysyi koko ajan rentona. Se ei ole koskaan ollut noin hyvä! Tein myös ympyrän pinennyksiä ja suurennuksia. Wille kuunteli pohjetta hyvin ja pienennykset onnistuivat hyvin.





Jäätiin pääty-ympyröille ottamaan laukka. Ope neuvoi vähän tässä laukassa. Mun piti nojaa taaksepäin ja istua kunnolla satulaan. Wille vähän hidastuin, kun istuin kunnolla satulassa. Saatiin kuitenkin iahn hyviä pätkiä. Lopetettiin kun oltiin tyytyväisiä ja annettiin pitkät ohjat.


Käytiin välikäynneissä vähän verkkaa läpi, mitö tehtiin ja miten sujui. Itse olin tosi tyytyväinen verkkaan ja opekin sanoi, että Wille kulki hyvin. Käytiin myös vähän teoriaa lyhyelle sivulle voltin ratsastamisesta.
Alettiin ratsastaa voltit lyhyelle sivulle ravissa. Aluksi voltit olivat vähän isoja, enk kääntänyt tarpeeksi. Kun sitten aloin kääntää tarpeeksi sujui oikeastaan aika hyvin. Tein aluksi kevyessä ravissa ja kun sujui hyvin ope käski istua alas. Alussa oli vähän hakemista, mutta kun pääsin rytmiin meni oikeastaan aika kivasti. Jalustimet lähtivät kyllä jaloista. Ope kuitenkin tsemppasi kivasti.



Sitten aloitettiin katrillin harjoittelu. Kokeiltiin vain millaista on ratsastaa katrillia. Olin kakkosena ja Ainon ja Ligeron pari. Oli muuten ihan sika vaikeaa. Ligerolla on todella pieni askel, joten sain pidätää Willeä paljon. Välillä jäin taas pitämään liikaa ja Ligero pääsi edelle. Mentiin vain uralla ja keskihalkaisijoita, sekä koko rataleikkaa. Oli todella hauskaa, vaikka myös vaikeaa.



Otettiin vielä loppuraveja. Wille oli vähän vetänyt herneet nenäänsä ja heilutteli päätään.
Oli jotenkin tosi kiva tunti ja meni hirevän nopeasti. Wille oli vaan niin hieno! Harmi etten voi mennä katrillia sillä, mutta ymmärrän kyllä miksi, Willeä tuo touhu ei oikein innosta.

8 kommenttia:

  1. näyttää hienolle, jee! :3 mullakin oli toi jalustinten katoamisongelma, siihen ei auttanu mikään muu kun aika... :D

    VastaaPoista
  2. Nyt kun toi Talent poniesteryhmä lähtee Wistille eikä mulla ole kuvaajaa joten voiko sinä tai Aliisa kuvata mua mun omalla kameralla?
    P.S mulla ei sitten ole mitenkään pitkää putkea vaan 18-55mm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää katsoa ollaanko tulossa mukaan ja pitääkö mun kuvata ketä muita (:

      Poista
  3. Kiva postaus! Kenellä meet sit katrillissa kun et mee Willellä? :) Tuttu tunne toi jalkaongelma, taistelin niin kauan just viime keväällä päkiöiden pysymisessä jalustimilla kun aina vaan lähti tai jalustin luisu liian syvälle jalkaan. ei auttanu ku vaan joka kerta korjata ja keskittyy siihen jalkaan nii kyl se siitä lähti ajan kanssa onneks helpottuu :)

    VastaaPoista
  4. ootte upee pari! <3 ja toi joulukalenteri-idea kuulostaa kivalle :-)

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: