Image Map

22. syyskuuta 2015

Kisoja ja hyppyjä

Sunnuntaina oli omalla tallilla rataharjoitukset. Menimme Aliisan kanssa molemmat a-merkin. Olimme ainoat osaan ottajat luokassa, joten Leroy oli varma voittaja.
Pistettiin hevonen oikein kisakuntoon, vaikka olikin vain harjoitukset kyseessä. Aliisa ratsasti ensin. Aliisan radan jälkeen kiipesin kyytiin ja hetken pyörin radalla hakien hevosen omille avuille. Pitkään ei tarvinnut pyöriä, sillä Leroy tuntui ihan tosi hyvälle.


Rata oli ihan hyvä. Itse olisi pitänyt ratsastaa tarmokkaammin ja vaatia hevoselta enemmän. Nyt se jäi vähän pitkäksi ja enemmän sellaiseen b-tason muotoon. En vain sitä jotenkin tajunnut selässä. Keskihalkaisijoilla sai olla tarkkana, että hevonen on oikeasti suora, se kun mielellään jää asettuneeksi oikealle. Oikeaan suuntaan pohkeenväistö on vähän vaikea ja siinä saa olla tarkkana asetuksen ja itse askelien kanssa. Helposti Lerppa jää joko hitaaksi tai ei astu kunnolla sivuun. Lisäykset olisivat voineet olla ehkä selvempiä. Pysähdyksiä ja peruutuksia pitää vielä harjoitella, ne eivät ole ihan helppoja Leroylle. Harmillisesti vasen vastalaukka nousi oikeana eli myötälaukkana. Muuten laukkaohjelma tuntui ihan sujuvalle. Oikeastaan nämä on juuri niitä asioita, joita ollaan tunneillakin treenattu. Rata oli kuitenkin ihan siisti ja rikkoina ainoastana tuo vastalaukka.
Prosentteja tuli 60,2% joilla jäätiin Aliisan taakse. Ensi kerralla pitää sitten vaatia vähän enemmän.


hiuksetkin aukesivat kesken radan D:


Maanantaina hypättiin esteitä. Nämä olivat ekat hyppyni Lerpan kanssa ja viime estekerrastanikin oli taas vähän aikaa. Aloitettiin vähän jumppaamaalla. Tultiin alkuverryttelyn jälkeen korotettuja ravipuomeja tavoitteena saada Lerppa venyttämään mahdollisimman alas. Tultiin samoja puomeja myös laukassa, sekä laukassa ympyrällä yhtä pientä estettä samalla idealla. Lerppa alkoi jo tässä vaiheessa olla tosi innoissaan.


Seuraavaksi tultiin pari kertaa suhteutettu, jonka väliin saatiin hyvin 5 askelta. Tultiin tämä pari kertaa, lisäksi otettiin mukaan ympyröitä ja suunnanvaihtoa. Nämä sujuivat aika hyvin, Leroy on niin konkari, ettei kyydissä tarvitse paljon tehdä.


Lisättiin suhteutetun toiselle esteelle portti, joka oli Leroyn mielestä hieman jännittävä. Tultiin se pari kertaa yksittäin ja ekoilla kerroilla Leroy jäi jo kauas katsomaan, mutta kun sen kerran oli näyttänyt päästiin hyvin yli.  Sai kyllä olla tarkkana, että oli jalat hyvin kiinni, ettei tullut kiemurtelua.  Kun portti oli tuttu tultiin taas pientä rataa joka sisälsi ympyrän, suunanvaihdon ja suhteutetun. Ihan kivasti sujui, kun ei tässä mitään teknillisesti täydellistä vaaditakkaan. Oli kyllä hauska hypätä vaikka vähän jännittikin.





Nyt Lerpalla on sitten pari päivää vähän kevyempää ja hieronakin.

4 kommenttia:

  1. Näitä sun postauksia on tosi kiva lukea!! Tosi hieno heppa teillä on :) ootan innolla tulevia postauksia

    VastaaPoista
  2. Ihania postauksia on joo! <3 paljon teidän valkut maksaa suurinpiirtein? :) Tuntuuko susta joskus että kilpailet keskenäs Aliisan kanssa hevosista? Ja ratsastaako Aliisa enemmän hevostenne? :oo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en halua raha-asioista puhua täällä blogissa (: Ei oikeastaan itse hevosista. Nyt Aliisa on mennyt enemmän, mutta tasoitellaan sitten taas myöhemmin.

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: