Image Map

17. marraskuuta 2015

Hevosten vaihtopäivä

Perjantaina sain aikaiseksi mennä taas pitkästä aikaa valmennukseen. Parin viikon maastoilu näkyi selvästi menossa ja istuin kyydissä ihan löysänä niin kuin valmentajakin asian ilmaisi. Yhtään ei auttanut, että Lerppa ei ollut mennyt koulua maanantain jälkeen ja selvästi huomasi, että silläkin seilasi ajatukset ihan muualla. Tai sitten ratsastin vielä kaksi kertaa huonommin kuin kuvittelin. Lisäksi oltiin nostettu kuolaimia vähän ylöspäin, kun poskihihnat näyttivät niin löysille, tämähän ei Lerpalle sopinut ja se oli alkutunnista todella levoton suusta. Onneksi se rauhoittui, kun tajuttiin löysätä poskihihnat normaaleiksi. Ja kaiken tuon lisäksi meillä oli kokeilussa remonttiturparemmi, mikä nyt ei näyttänyt olevan normaalia parempi, joten vanhassa pystään. Älkää ihmetelkö, kun joissain kuvissa on turparemmi ja joissain ei, sillä mentiin vielä lopuksi ilman turpista, kun varmistettiin ettei se tee Lerpasta niin vaikeaa.


Tehtiin koko tunti aikalailla ympyrällä työskentelyä ja ihan perusasioita. Mun oli ihan sairaan vaikea löytää hyvä tasainen tuntuma. Ryhti vain katsoi koko ajan ja kädet tulivat syliin. Lerppa otti tästä ilon irti ja juoksi iloisesti mun alta. Enkä mä saanut sitä takaisin, kun en vain löytänyt sitä vahvuutta istuntaan. Vähän väistöjen ja siirtymisten avulla saatiin apuja läpi ja lopussa löytyi vähän parempi tuntuma.

Sunnuntaina pidettiin Ainon kanssa hevosten vaihtopäivä ja pääsin kokeilemaan Timanttia. En olekaan mennyt muilla hevosilla Lerpan tulon jälkeen, joten vähän oudolta tuntui. Timanttihan on helposti vähän hidas ja siltä se aluksi tuntuikin. Sopivasti kentän viereen tuli kuitenkin lapsia juoksentelemaan ja Timantti sai niistä aika paljonkin vauhtia. Timantti siinä otti sitten vähän spurtteja ja esitti jotain passagen tapaista, oli vähän itsellä tekemistä että poni pysyi hallinassa. Tämän jälkeen se oli kuitenkin oikein mukava, kun vauhtia löytyi omastakin takaa. Nyt on kyllä vatsalihakset kipeinä.



Kun oltiin hoidettu Timantti pois suunnattiin Lerpalle. Aino kipusi Lerpan kyytiin ja teki lyhyen koulutreenin. Hevonen näytti tyytyväiselle ja Aino ratsasti oikein hyvin. Lerppa kyllä näytti tosi isolle Ainon kanssa kun Aino on meitä ainakin sen 5cm lyhyempi. Kiitos Ainolle mukavasta päivästä ja oli hauska testata Tomua!


PS. Käykää kurkkamassa viime postauksen Ainon blogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: