Image Map

14. helmikuuta 2016

Kuulumisia pitkästä aikaa

Kaiken näköistä on ehtinyt tapahtua viime kuulumispostauksen jälkeen. Instagramia seuraavat tietävätkin vähän enemmän. Vaihdettiin siis kuun vaihteessa tallia Hyvinkäälle ja ainakin tällä hetkellä muutto on tuntunut hyvälle ratkaisulle. Kaivattiin vähän parempia treeni olosuhteita ja niitä täällä onkin. Uudella tallilla ollaan kanssa päästy treenien makuun jotka ovat menneet aika hyvin.
Mulla on ollut nyt kaksi valmennusta ja vihdoin tuntuu sille, että alkaa sujua ja voi olla jo ihan tyytyväinen. Ollaan vieläkin tehty tunneilla aika perusasioita  kuten siirtymisia, voltteja ja avoja.
Perjantaina aloitettiin käynnissä pysähdyksillä ja volteilla. Näillä sainkin Leroyn paremmin pohkeen eteen ja tuntumalle. Ravissa tehtiin loivia kiemurauria, joilla haettiin asetuksia, mutta myös suoruutta. Leroy on tuntunut kivan kevyelle edestä, mutta vinolle. Saatiin tätä kuitenkin hyvin korjattua, kun muistin ratsastaa kaarteet molemmilla pohkeilla ja vasempaan kierrokseen pyytää aina takaosaa vähän sisään. Lerpalla on ollut kyllä tosi paljon energiaa ja sai olla tarkkana, että se kuunteli hyvin pidätteet eikä juossut alta.


Laukassa verryteltiin vähän parin puomin kanssa. Lerpsa ei ole pitkään aikaan päässyt hyppäämään, joten se otti aika paljon kierrosta puomeista. Mulla taas oli vaikeuksia löytää hyvä reitti puomeille. Tämän jälkeen Lerpsa kävi aika vahvaksi. Ravi oli kuitenkin tosi hyvää tämän jälkeen.
Harjoitusravissa tehtiin uran sisäpuolella siirtymisiä keskiravin ja normaalin ravin välillä. Mentiin vaan lyhyitä pätkiä molempia, joten siirtymisten kanssa sai olla aika nopea. Tämä oli aika vaikeaa, kun Lerppa oli niin vahvana. Tärkeää oli muistaa ratsastaa istunnalla, eikä kädellä, sekä pitää ajlat kiinno hidastaessa. Saatiin kuitenkin lopuksi pari tosi hyvää siirtymistä ja muuten ravi oli tosi hyvää.


Tehtiin vielä laukssa avoja ja voltteja. Näissä oli vähän ongelmia, kun tuntui ettei Lerppa kuuntele mitään pidätteitä. Lisäksi menen itse avoissa tosi vinoon. Lopuksi tehtiin vielä parit ravi-käynti siirtymiset, että saisin pidätteet kunnolla läpi. Lerppa alkoikin kuunnella tosi hyvin ja päästiin menemään kivaa ravia.

Lauantaina yksi tuttu tuli klippamaan Lerpan. Lerppa ei taaskaan innostunut tästä,mutta lopulta saatiin kuitenkin ihanan siisti hevonen.

Sunnuntaina olikin vuorossa estepäivä. Lerppa kävi tosi kuumana jo alkuverkoista lähtien. Verryttelyn jälkeen otettiin hyppyjä pienelle ristikolle. Lerpsalla oli paljon vauhtia ja sainkin tehdä paljon pidätteitä. Otettiin myös pari hyppyä pienelle sarjalle, jonne oli kyllä vaikea saada hyvä askelmäärä väliin. Hypättiin myös pari kertaa ihan pientä olisko ollut kolmen askeleen linjaa. Välissä sai taas olla tarkkana, ettei Lerppa vain kaahannut menemään.





Lopuksi hyppäsin vielä yksittäistä okseria pari kertaa, jota nostettiinkin vähän enemmän. Saatiin aika hyvin paikat osumaan ja kivoja hyppyjä. Lerppa oli kyllä ihan villi, kun yleensä sitä pitää ratsastaa aika paljonkin jalalla esteelle mutta nyt se ampaisi pienestäkin pohkeesta menemään. Mutta hauskaa meillä oli ja Lerpsa esitti vielä hienoa raviakin lopuksi.





4 kommenttia:

  1. Vitsi se on makee tos laukkakuvassa!

    VastaaPoista
  2. Ihanan valoisia maneesikuvia! Siel on kyl aina yks haaste kuvata... Onks toi maneesi tosi hyvin valaistu vai mitä objektiivia käytät? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maneesi on valoisa, mutta meillä on myös tosi valovoimainen objektiivi (:

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: