Image Map

28. joulukuuta 2014

Kinkun sulatusta

Joulu tuli ja meni, sain aivan ihania lahjoja, joista osan voitte bongata viime ja tämän postauksen kuvista. Lauantaina oli aika palata takaisin treeniin ja sulattaa kaikki joulun aikana mahaan eksyneet herkut.
Tehtiinkin valmennuksessa vaikka ja mitä. Aluksi kuitenkin verkattiin hevoset pääty-ympyröillä. Käynnissä tuntuman löytämisessä meni normaalia kauemmin, mutta pikkuhiljaa se tuli sieltä. Ravissa alku oli aika lupaava, Veksi asettui kivasti ja oli muutenkin rento. Minun piti ajatella, että ratsastan ravin askeleita pidemmiksi ja rennommiksi, niin että tahti ei kuitenkaan tulisi nopeaksi. Suuntaa vaihdettaessa kuitenkin tämä kaikki katosi. Laukka oli aivan kauheaa säätämistä taas. En vieläkään osaa ratsastaa sitä ja laukat onkin joka tunnin tuskan aihe. Tällä kertaa kerran laukka ei edes meinannut nousta.



Kun hevoset oli verrytelty alettiin tehdä erilaisia tehtäviä. Aluksi tehtiin pari väistöä keskihalkaisijalta uralle. Näissä sain olla todella tarkkana, että Veksi kulki etuosa edellä. Sen jälkeen tehtiin voltteja niin että teimme aina ensin 10 m voltin, sitten 8m ja lopuksi 6m. Tämä oli aika kiva tehtävä ja Veksikin alkoi tulla hyvina avuille. Hankalinta oli saada asetus läpi ja sai olla tarkkana, että ulkoavut olivat tarpeeksi mukana. Ravikin alkoi näiden myötä parantua. Veksin kanssa hankalinta on löytää sopiva tahti, se on yleensä alussa vähän hidas ja lopussa taas juoksee alta. Pitäisi saada se ravaamaan kunnolla, mutta niin että se on täysin avuilla eikä vain kipitä menemään.

Siirryttiin vielä kaikki keskiympyrälle, jossa tehtiin laukannostoja ravista. Veksi nosti nyt hyvin, mutta laukka oli edelleen todella vaikeaa. Tehtiin myös pysähdyksiä, jotka eivät myöskään onnistuneet ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Viimeinen askel tulee helposti vedettyä johjalla, kun hveonen ei ole ihan avuilla. Lopuksi ravattiin vielä eteen alas. Veksi kyllä venyttää ihan hyvin alas, mutta alkaa aina juosta alta.



Joka tunti sujuu jo vähän paremmin ja varsinkin ravissa hyvät pätkät lisääntyvät. Vielä on todella paljon tekemistä, mutta suunta on sentään oikea. Omaa istuntaani saan alkaa taas korjailemaan, sillä se on ihan hirveä näissä kuvissa.

Mitä mieltä olette uudesta bannerista? Entä kiinnostavatko nämä tarkemmat tuntipostaukset?

6 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Bannerikin on ihana. (:

    VastaaPoista
  2. Tosi hyvä postaus! Nää tuntipostaukset on musta just sopivia ja bannerikin on tosi hieno! Ainut asia mitä muuttaisin on se että Fauna (?) on rajattu vähän erikoisesti :) Tää blogi kehittyy kokoajan ja kirjoittajana olet mennyt huimasti eteenpäin! Tekstiin on helpompi eläytyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kieltämättä nyt kun sanot niin onhan se vähän oudosti, itseäni ei häiritse kuitenkaan niin paljon että jaksaisin lähteä korjaamaan (:

      Poista
  3. Tosi kiva banneri ja jotenkin silt osui vaan tohon kolmanteen kuvaan tässä postauksessa, tosi ihana kuva!

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: