Image Map

9. joulukuuta 2014

Uusi kisakaveri ja vähän muuta

Pitkästä aikaa taas aukaisin bloggerin ja ajattelin tulla kertomaan teille uusimmasta kisakaveristani. Eetun kanssa treenit päättyivät Kikin valmennukseen, josta teille kirjoitin, vaikka kyllä me vielä pari maanantai tuntia yhdessä väännettiin.Uusi hevosystävä ei ole taaskaan yhtään helpompi, ainakin vielä nappulat ovat sen verran hukassa, että meno on aika hakemista. Tämä kaveri on siis Vefs "Veksi", 2002 syntynyt latvialainen ruuna.
Takana on nyt yhteensä kolme tuntia Veksin selässä ja vasta viime kerralla aloin oivaltaa kuinka herraa pitää ratsastaa. Ongelmia on ollut paljon oikean vauhdin löytymisessä, yleensä alkutunnista ollaan ihan liian hitaita ja lopputunnista taas pidätteet eivät mene läpi. Toinen hankala asia on juurikin tutnuman löytäminen, tärkeää olisi saada aina pidäteet läpi ja ratsastaa juurikin eteen tuntumaa kohti. Helposti käy kuitenkin niin, että jään vain vetämään ja Veksi juoksee alta.
Näiden kanssa ollaan painittu tunnit, mutta onneksi tunnelin päässä näkyy valoa. Viime tunnin lopussa tehtiin voltteja ensin käynnissä ja sitten ravissa. Ravissa löysin vihdoin sen oikeat avut ja sain Veksin tuntumalle. Kun oikea tuntuma löytyi, löytyi myös kateissa ollut asetus. Vielä nämä onnistumiset ovat pieniä, mutta antavat silti toivoa jatkoa kohden. Ja onhan meillä tässä aikaa, tähdätään nimittäin vasta tammikuun kisoihin.





Toinen mitä ollaan tässä viime aikoina korjailtu on istunta. Itseasiassa pidettiin minulle pienoinen istuntatunti pari viikkoa sitten, jolloin valmennuksessa keskityttiin vain istuntaani. Tämä auttoi todella paljon ja huomasin, että istuntaan keskittyminen auttoi jopa keskittymään ylipäätänsä. Tästä innostuneena treenailin muillakin tunneilla istuntaa ja kappas viime valkassa lapaluut olivat jo paljon paremmin alhaalla. Pitää nyt jatkaa tähän keskittymistä.


Ehdin myös viime viikolla vierailla Riston luona. Oli pakko kanki kerrasta innostuneena koittaa joko se toimisi myös satulalla. Ja toimihan se! Kenttä ei ollut kovin hyvässä kunnossa, joten sai vähän varovaisemmin mennä. Risto tuntui todella hyvälle ja koitin taas panostaa istuntaan.




Ja eilen tunnille sain Esan, joka on vihdoin palaillut lomilta. Aina sitä unohtaa kuinka kiva se onkaan ratsastaa ja kuinka sen selässä on niin mukava olo. Esa oli oikein herkkänä ja koitti vähän laukassa jopa tehdä omia liikkeitä. Tyytyväinen olen tuntiin ja Esaan.


4 kommenttia:

  1. kiva kun postasit taas! hauskan näkönen tuo uus kisaheppa, näyttää jotenkin ihan estehevoselta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva että jotakuta kiinnostaa! Veksi on ollut myös paljon estekäytössä(:

      Poista
  2. Onpas näyttävä ja komea toi Veksi! Mikä apuohja sillä on? Hyvin ratsastat. (:

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: