Image Map

21. marraskuuta 2014

Kikin valmennus

Tänään oltiin Eetun kanssa Kikin valmennuksessa ja oli kyllä tehokasta. Meinasi lopussa ratsastajalta loppua kuntokin kesken.
Alussa Eetu taas vänkyröi tapansa mukaan kaikilta avuilta. Itse en ratsastanut tapani mukaan yhtään tarmokkaasti alussa ja hevonen olikin sen mukainen. Tehtiin vähän voltteja, joilla sainkin olla tarkka, että hevonen liikkuu molemmista pohkeista ja on molemmilla ohjilla. Jatkettiin ravissa samaa tehden vain isompia voltteja. Eetu oli tyhjä vasemmalta ja sain tosissani yrittää ratsastaa sitä vasemmalle ohjalle.


Siirryttiin pääty-ympyrälle kaikki ja sain ohjeeksi ottaa vasempaan käteen jalustinhihnan, mikä auttoikin todella paljon. Sitten piti vain koko ajan muistaa etten jäänyt vetämään oikealla kädellä yhtään. Pikkuhiljaa saatiin pari ihan kivaa pätkää mukaan. Varsinkin yksi hyvä voltti vasemmalle, missä Eetu oli jo enemmän vasemmalla ohjalla jäi mieleen.
Jatkettiin ympyrällä tehden pari väistöä. Eetu alkoi junnata väsitöissä, enkä saanut sitä yhtään eteen. Miten niinkin yksinkertainen asia kuin pohkeella ratsastus voikin olla niin vaikeaa.
Laukassa jatkuivat aika samat ongelmat. Otettiin vaan pari kierrosta ympyrällä, eikä siinä ollut sen kummempaa.


Välikäyntien jälkeen jatkettiin väistöillä keskihalkaisijalta uralle. Aluksi vasemman puolen avut olivat ihan hukassa ja hevonen meni takapää edellä. Loppua kohti sain kuitenkin parannettua tätä ja tehtiin pari ihan hyvää, mutta hidasta väistöä. Jatkettiin samaa myös ravissa, missä oikeastaan oli samat ongelmat. Lopulta kokeiltii keventäen tehdä kun ei se hevonen liikkunut eteen.
Siirrytiin taas pääty-ympyrälle ja otettiin laukkaa. Sain ensin ratsastaa laukan eteen kevyemmässä istunnasass ja sen jälkeen olikin laukka parempaa. Saatiin yksi tosi hyvä koottu laukkapätkä, mihin olen tyytyväinen.
Laukan jälkeen jatkettiin ravia uraa pitkin keventäen tehden pitkille sivuille pari pätkää väistöä uraa pitkin. Tässä vaiheessa viimein tajusin, miten se pohje käyetään ja kappas alkoihan se hevonen liikkua, kun ratsastajaa tekee siellä selässä jotain. Eetu paineli oikein kivaa reipasta ravia ja tuntui aika hyvälle. Vähän väistöissä vauhti katosi. Sitten lopteltiinkin jo, ihan hyvä niin, sillä en tiedä kauan olisin vielä jaksanut.

Kuvat vain alkutunnista. Olisi kyllä ollut kiva nähdä lopputunnistakin materiaalia.
Oli tosi hyvä valmennus ja alun vaikeuksien jälkeen jäi lopusta hyvät fiilikset. Pitäisi aina vain osata olla yhtä napakka kuin lopussa ja voisi olla, että hevonenkin liikkuisi ihan hyvin eteenpäin. Nyt pitää vain treenata tätä omaa tehokkuutta ja nopeutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: