Image Map

17. maaliskuuta 2015

Ruunikot vauhdissa

Perjantaina päädyttiin Veronin kanssa avaamaan kisaura. Luokaksi valikoitui heC:2, sillä heB:0 kuulosti tässä vaiheessa liian hankalalle laukkavoltteineen. Kivempi aloittaa vähän helposta ja saada hyvää kokemusta.
Olinkin koko kisojen ensimmäinen ja sain aika pian tallustella maneesille ja nousta kyytiin. Veron oli hyvin hereillä alusta asti. Olin vähän pulassa, sillä verkkasin pitkästä aikaa ilman valmentajaa. Aloitin kuitenkin ihan rauhassa käynnissä ja ratsastin siinä Veronin hyvin avuille voltteja ja västöjä tehden.
Sitten siirryin raviin ja ravailtiin pari kierrosta kevyessä ravissa tekemättä ympyröitä kummoisempaa. Veron tuntui hyvälle ja oli heti tuntumalla. Pian aloin ottamaan myös laukkaa mukaan. Ensin Veron oli vähän hidas, mutta eteenpäin komennettaessa se taas lähti vähän viemään. Löydettiin kuitenkin hyvä laukka ja siirryin siitä sitten harjoitusraviin. Mulle tuli aika kiire, joten otin nopeasti laukan myös toiseen suuntaan, joka sujui hyvin. Heti sen jälkeen pääsinkin jo aitojen sisäpuolelle.


Menin heti näyttämään Veronille tuomaripäätyä ja yllätyksekseni Veron vähän kyttäsi sitä. Tehtiin siinä sitten vähän ympyröitä, että hevonen menee päädystä hyvin ohi. Pian pilli vihelsikin ja päästiin aloittamaan.



Alussa Veron oli vähän jännityynyt, mutta saatiin hyvä pysähdys. Jatkettiin siitä vielä hieman jännityyneenä, mutta ympyrällä Veron alkoi rentoutua ja sen jälkeen ravi oli ihan tosi hyvää. Täyskaarrot ja toinen ympyrä menivät tässä hyvässä ravissa. Pysähdys oli ihan hyvä, mutta Veron ei jäänyt tuntumalle. Peruutukseen tuli harmillisesti liikaa askelia,sillä se olisi muuten ollut hyvä. Temponlisäyksissä Veron vähän jännittyi ja katosi tuntumalta. Ne olisi voinut myös tehdä rohkeammin. Laukka sitten nousi ihan hyvin ja ympyrällä saatiinkin ihan hyvää laukkaa. Sitten kun pääsimme lävistäjälle Veron lähti käsistä. Saatiin kiva vaihto matkalla ja laukattiin kulman läpi. Siinä tuli sitten aika kiire nostaa seuraavaa laukkaa, kun valmistelua olisi pitänyt olla ravissa kulman verran. Sieltä nousikin väärä laukkaa, mutta Veron näppäränä vaihtoi oikeaksi. Ympyrä oli jälleen hyvä, mutta lävistäjällä katosi taas jarrut. Nyt ei kuitenkaan tullut vaihtoa. Loppukiitokseen tultaessa valuttiin linjalta ja aloin turhaan korjaamaan pysähdystä. Veron kävi vähän kuumana ja se sitten lähti liikkumaan korjatessa. Lopulta saatiin seis ja saatiin tehtyä loppukiitos.






Vähänkö radan jälkeen harmitti, että olin tyrinyt niin hyvin alkaneen radan. 63,863% tuntui vähän nihkeälle, mutta paperin saatuani olin ihan tyytyväinen. Lopun sähläykistä tuli kolme 4:ta, mutta onneksi alun raviohjelma poiki meille kolme 8:a, joten se tasoitti hyvin. Alun raviohjelmaan olenkin super tyytyväinen. Nyt vielä harjoitellaan tuota laukkaa, vaikka saatiinkin kyllä molemmista laukkaympyröistä 7:t. Ilahduttavaa oli myös ettei paperissa ollut yhtään 5:ta. Lopulta sieltä sitten irtosi sinivalkoinen ruusuke eli voitto. Eli loppujen lopuksi ihan kivastihan se meni.


Lauantain valkasta ja maanantaista teen ehkä myöhemmin postausta paremmalla ajalla, mutta nyt saatte vielä loppuun pari Risto kuvaa. Nämä on taas niin kivoja, että haluan jakaa ne teille mahdollisimman pian. Oltiin siis sunnuntaina vähän treenailemassa. Kuvistakin näkee, että mentiin aluksi vähän aikaa satulalla ja sen jälkeen ilman. Ristosta löytyi vauhtia kahden vapaan jälkeen, mutta tuli myös tosi hyviäkin pätkiä.








2 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: