Image Map

2. toukokuuta 2015

Onnistumisia

Joka postaus tuntuu alkavan samoilla sanoilla eli pitkästä aikaa taas täällä. Ajattelin nyt lyhyesti kertoa viime aikaisista ratsastuksista. Yritän laittaa paljon kuvia, niin laiskatkin lukijat jaksavat selata loppuun.
Aloitetaan vaikka valmennuksista. Esan kanssa on sujunut oikeastaan aika kivasti. Välillä tulee niitä epätoivon hetkiä, kun tuntuu ettei mikään suju, esimerkiksi tänään tunnilla peruutuksia tehdessä. Yhteistyö Esan kanssa alkaa kuitenkin parantua ja alan vähitellen löytää taas niitä kadonneita nappuloita. Suurimpia ongelmia ovat olleet lähinnä oma istuminen ja apujen käyttö, kuinka löytää tarpeeksi kevyet avut, mutta kuitenkin jämäkät. Tämä näkyy varsinkin siinä, että Esa tuppaa jäämään kiireiseksi, kun en saa pidätettä läpi ja kun yritän ottaa sen Esa heitää vain pään ylös. Saan muutenkin olla tarkka etten ratsasta sitä menemään liian kovaa.

25.4
Hankalinta on taas laukka, mikä aiheutti jo vuosi sitten harmaita hiuksia. Esa pitäisi saada terävämmäksi, mutta laukka ei saisi olla yhtään isompaa. En osaa istua laukassa kunnolla satulaan, joten en saa ratsastettua pidätteitä kunnolla läpi. Tällöin on vaikea ratsastaa hevosta terävämmäksi ilman, että laukka kasvaa.

2.5
Yhden hyvän oivalluksen sain keskiviikkona rästitunnilla, jonka menin Esalla. Esa oli muuten silloin todella hyvä ja tunnista jäi hyvä fiilis. Mutta se oivallus oli, että oikealle, joka on meille vaikea suunta, en saa taivuttaa liikaa, vaan ratsastaa vähän suoremmalla hevosella. Tämä toimikin tänään hyvin ja oikea ravi olikin melkein koko ajan puhdasta.

29.4
Perjantaina onkin jo kisat, joissa mennään mun ihan kauhurata eli heB:0. Siinä on ihan kaikki mahdollinen, mikä minusta on Esan kanssa vaikeaa. Sitä on kuitenkin hyvä treenata, sillä kesällä me lähdetään tuntiratsastajien mestaruuksiin, joissa se on karsintaratana.

Maanantai tunneilla olen mennyt Eetulla. Vitsi se hevonen on niin hieno. Monet eivät oikeen siitä innostu kun se on helposti niin hidas ja jäykkä, mutta kun sen saa sieltä menemään niin se on tosi magea. Viikko sitten maanantaina meni jo aika kivasti, mutta nyt maanataina oli kyllä paras tunti Eetun kanssa. Se oli pätkittäin todella meillyttävä ratsastaa ja laukkakin pyöri hienosti.

nämä kaksi 20.4

Eetun kanssa haastavinta on tietenkin saada se liikkumaan omalla moottorilla, lisäksi koko ajan yritän oppia ratsastamaan sitä pienemmillä avuilla. Maanantaian ratsastettiin asetusta läpi ja pikkuhiljaa se Eetu alkoikin asettumaan ja taipumaan. Paljon on tekemistä, mutta sen kanssa on kyllä kiva treenata kun se palkitsee heti kun tekee oikein.

ja nämä kolme 27.4


Perjantaina oltiin ponikoulussa vähän hyppäämässä vaihteeksi. Risto tykkäsi todella paljon tämmöisestä vaihtelusta. Jos muistatte viime kesän hyppy-yritykset, jotka sujuivat aika huonosti, niin siitä ei ollut jälkeäkään perjantaina. Risto meni rohkeasti kaikille esteille, vaikka kuski välillä töpeksikin. Mentiin välillä aika lujaa ja esteiden välit pukkilaukkaa.



Tehtiin vähän ympyrän tiellä, lävistäjillä ja suhteutetulla erilaisia versioita. En ny jaksa selittää tehtäviä, mutta ympyrällä hyppääminen oli kyllä meille haastavinta. Täytyy myöntää, että oli ihan hauskaa vaihtelua vähän hypätäkkin välillä.






2 kommenttia:

  1. Hienot! Tuleeks ponikoulust videooooooo?!?!?!?!??! Jooko...jooko..joooko.. OOtte aliisan kaa parhait ja kaikki teijän kaverit/talliporukka omg!!! OOtte nii proita ja upeita oo halusin nii olla teidän ystävyyssuhdetta. Ja siis!!! ootte mun idoleit ja <3<3<33<3<3

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: