Image Map

2. kesäkuuta 2013

Viimeinen tunti+talutusrida+puomien maalausta

Maanantaina oli vika tunti. Tarkoituksena oli mennä ilman satulaa esteitä poneilla ja vähän riehua, mutta kuinkas sitten kävikään. Listaan oli ilmestynyt hevoset, itselläni Walter. Oli suuri pettymys, onnkesi sitä vähän korvasi, että sain mennä Waltsulla. Mentiin kuitenkin ilman satulaa.
Lämpäksi leikittiin peiliä. Oltiin Waltsun kanssa eka peilejä. Walter kääntyi yllättävän hyvin ympäri ollakseen niin iso. Se totteli myös hienosti apuja, kun oltiin "kilpailijoita". Voitettiin jopa kerran!



Peilin jälkeen harratettiin vähän kouluratsastusta. Tehtiin pääty-ympyrää ravissa ja lisättiin siihen vielä pujottelut ympyrän uralla. Walter meni kivasti. Nostettiin pääty-ympyrällä myös laukkaa. Walter meni kivasti, mutta aika hitaasti. Se johtui kyllä itsestäni, sillä ilman satulaa otan laukan vähän varovaisemmin. Mentiin molempiin suuntiin.




Päästiin kokeilemaan A-tason juttujakin, kun tehtiin laukannosto pysähdyksestä. Walter ei tainnut ihan täydellisesti nostaa, mutta ei se kyllä kovin montaa askelta ottanut.


Sitten saatiinkin mennä vapaasti. En oikeestaan tehnyt mitään järkevää pyörin vähän ympyrällä ja säädin kaiken naköistä. Lopulta päädyttiin ratsastamaan viesti. Tehtävänä oli mennä puolikas ura ympäri ja pujoitella pari tötsää ohjat yhdessä kädessä. Kun me Walterin kanssa päästiin lähtemään, oli meidän joukkue jo hävinnyt. Mentiin kuitenkin täysillä ja Walter pujotteli hienosti yllätyksekseni.



Lopuksi ravailtiin vielä eteen-alas. Walter oli hieman jännittynyt. Se oli kyllä oikeastaan koko tunnin melko jännittynyt. Sitten pitikin luovuttaa poika seuraavalle ratsastajalle.
Oli haikeaa, kun viimeinen tunti taas oli ohi. Surullista, kun pari tyyppiä lähti, mutta onneksi heidän tilalleen tulee hyviä tyyppejä.



Perjantaina pääsinkin vähän pienemmällä varoitusajalla vielä ratsastamaan. Ratsastettiin nimittäin talutustunti. Saatiin itse valita hevoset ja olisin halunnut Kallen, lupauduin kuitenkin ottamaan Waltsun. Lopulta hevoseni olikin Veli, kun kukaan muu ei sitä huolinut.
Ratsastettiin tunti itsenäisesti. Samaan aikaan oli myös parilla rästitunti, joten kaikki 12 änki puolelle kentälle. Itse en siellä halunnut mennä joten pyörin kentän keskellä ympytällä rästiläisten puolella. Velin kanssa olikin hyvä mennä ympyrällä ja yrittää saada asetusta läpi. Se ei kuitenkaan ihan onnistunut. Saatiin kuitenkin pari kivaa pätkää jossa Veli oli vähän asettunut ja rennompi.
Laukassa mentiin kaikki uraa pitkin. Veli meni hienosti ja vain pari kertaa toiseen suuntaan yritti spurtata.
Oli ihan kiva, eikä kauheasti haitannut, että velillä menin. Ompahan ainakin haastetta ja tuli kyllä kuuma!

lauantailta
Ratsastuksen jälkeen maalattiin vielä 4 tuntia puomeja ja niistä tulikin tosi hienoja. Itse tein noita ranskapuomeja.
Mikä on teidän lemppari?








8 kommenttia:

  1. mä vihaan sua niin paljon siks et sul täytyy olla joka vitun kerta kuvaaja mukana! yritä opetella nauttimaan ratsastuksesta ilman kuviakin!!!!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en mä nyt ihan noin aattele o.o haluan vaan kaikki talteen, sillä ekoista ratsastusvuosistai ei ole melkein mitään kuvia ja se harmittaa. mutta mukavaahan se on että vihaat..

      Poista
    2. Mä en tajuu et miks sä vihaat vilmaa koska sil on kuvaaja:o musta on ainaki tosi tylsä lukee blogia missä ei oo kuvia.

      Poista
    3. Aika noloa kun et keksi mitään muuta haukkumisen aihetta niin sitten pitää jostain tempasta tollanen perätön juttu jonka perusteella ei sulla kyllä oo mitään syytä vihata vilmaa... en ymmärrä... kiva postaus, primus-lankku oli kaikkein hienoi:3

      Poista
    4. samaa mieltä ja kiitos (: itsekkin tykkään siitä eniten :)

      Poista
  2. toi vika puomeista on kyllä hieno !

    Ja hieno Walter ♥ ;)

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: