Image Map

26. helmikuuta 2014

Ihania espanjalaisia

Lauantaina valmennuksessa jatkettiin taas Ligeron kanssa.
Aloitettiin tekemällä väistöjä pitkillä sivuilla tavallaan uraa pitkin, mutta uran sisäpuolella. Keskellä pitkää sivua vaihdettiin väistö toiseen suuntaan. Ligero väisti todella hyvin ja helposti. Muita ongelmia ei oikeastaan ollut, kuin että itseni piti muistaa käyttää molempia pohkeita vaihtaessani väitön ettei Ligero lähde astumaan eteenpäin.
Ravilämpät mentiin taas tuttuun tapaan pääty-ypyröillä. Ligero oli jälleen oikein kivan tuntuinen ja liikkui hyvin eteenpäin. Vasemmalle ei oieastaan ole mitään ongelmaa, mutta oikeaan suuntaan jään vetämään liikaa sisäohjasta varsinkin laukassa. Yritin ratsastaa mahdollisimman paljon sisäpohkeella, mutta en oikein saanut Ligeroa pehmenemään.




Seuraavaksi ratsastettiin vähän hevosia notkeammaksi tekemällä käynnissä aika vapaasti voltteja. Ligeron käynti on hirveän vaikeaa, sillä siinä se jänniittyy helposti ja alkaa tikittämään. En siis saa oikein tuntumaa suuhun, jos haluan Ligeron pysyvän rentona. Tämä vaikeuttaa myös asetuksen saamista, sillä asettaessani Ligero jännittyy. Ligero oli muutenkin aika hidas käynnissä.
Ravissa jatkettiin myös voltteja tekemällä, mutta tällä kertaa vain lyhyen sivun keskelle. Saatiin myös kääntää kentäm poikki ja tehdä käyntisiirtymisiä siihen. Ravissa voltit onnistuvat selvästi paremmin, sillä saan Ligeron liikkumaan enemmän eteen ja pystyn ottamaan kunnon tuntuman. Käyntisiirtymiset kävivät helposti ja käyntikin jatkui melko rentona.
Tehtiin vielä uralla ravia ja opettajan käskiessä pysähdys ja siitä 4 askelta peruutusta. Ligero pysähtyi iha hyvin, mutta sitä saa aika apljon vahtia ettei se ala liikkumaan. Peruutukset sujuivat helposti, vaikka välillä saattoikin jäädä vain 3 askeleeseen.



Lopuksi ravattiin eteen-alas ympyröillä. Ligero venytti hyvin alas ja sain annetua paljon ohjaa. Se myös liikkui itse hyvin eteen.
Ligero on niin mukava poika, kun sen kanssa kaikki on helppoa aj tunnit onnistuvat, oikea itseluottamuksen kohottaja. Ligerolla olen löytänyt aika hyvin rentoutta niin kuin oli tarkoituskin. Pystyn keskittymään tunneilla istutaani ja se myös mielestäni näkyy. Vähäm vielä ongelmi jalkojen kanssa, joita en saa tarpeeksi alas ja rennoiksi.


Maanantaina jatkoin taas Lassilla. Tunnin teemana olivat kulmat ja meidän urasta olikin otettu puomien avulla päädyistä vähän pois.
Aloitettiin käynnissä tekemällä kulmiin takaosan käännös tyyppisiä kääntelyitä. Lassi kääntyi ihan hyvin, mutta itselläni oli vähän reitti hakusessa. Lassi oli alusta asti mukavan rento ja haki kivasti kuolaimelle. Jatkettiin käynnissä ilman pysähdyksiä ratsastaen hyviä kulmia. Tärkeää oli että ennen kulma aotettiin asetus aj kulmassa ei sitten enää saanut vetää sisäohjasta. Aluksi tämä tuotti itselleni paljon vaikeuksia, mutta aina kun sain asetuksen hyvin ennen kulmaa, tuli myös hyvä kulma.
Jatkettiin tätä samaa ravissa. Ravissa piti mennä todella hitaasti, jotta hevonen ehtisi astua kunnolla kulman läpi. Lassi alkoikin toimia todella kivasti kun itse tajusin mennä tarpeeksi hitaasti. Aloin saada myös paremmin kinni jo kulmien ratsastamisesta ja saatiin pari todella kivaa kulmaa.  Tehtiin näitä todella pitkään ja molempiin suuntiin, sekä myös harjoitusravissa. Lassi kulki pätkiä myös kivan rentona aina kun sain omat kädet tasaisiksi ja rennoiksi.



Seuraavaksi jakauduttiin puoliksi ja toiset jäivät uran sisäpuolelle. Itse jäin uralle ja otimme siinä laukkaa. Uralla laukkaaminen on todella vaikean tuntuista Lassille, sillä sen laukkaa on aika säätöä. Yritin vain mahdollisimman paljon tasapainoittaa sitä kulmissa. Päästiin me kuitenkin jotain laukkaamaan, vaikka pari ravipätkää mahtui väliin. Muiden laukatessa tehtiin sellaista väsitätystyyppistä tehtävää, jota en ihan tajunnut. Sitten laukattiin vielä toiseen suuntaan. Lassi yllätti ihan superpositiivisesti. Se haeutui vähän jo muotoon ja tuntui paljon paremmalle, vaikka vieläkin tasapainon kanssa oli ongelmia. Laukka oli kuitenkin paljon parempaa kuin toiseen suuntaan. Sitten ravattiin vielä eteen-alas vähän erilailla. Annettiin käsillä vähän ohjaa, muttei yhtä paljon kuin normaalisti. Lassi venytti hyvin alas ja oli rentona. Sitten lopetettiin.





Lassi on vain niin ihana poni. Siinä on omat haasteensa, mutta se myös palkitsee heti kun tekee oikein. Se on todella kiva kulkiessaan oikein päin. Ja kaiken lisäksi sen on vielä niin symppis.


1 kommentti:

  1. Kiva et oot taas saanu oikeen fiiliksen ratsastukseen! :)

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: