Image Map

3. helmikuuta 2014

Super hyvä!

Lauataina oli viimeinen valmennus ennen perjantain kisoja. Kerrankin homma toimi ja menikin ihan super hyvin.
Alussa oli vähän taas hakemista. Tehtiin uran sisäpuolella väistöjä väistättäen takaosaa urallepäin. Roopella oli alusta asti kivasti oma moottori. Se pääsi kuitenkin helposti karkaamaan väistöissä sisällepäin, kun en saanut pidätteitä läpi. Tehtiin myös parit voltit, jotta saataisiin taivutus läpi. Roope oli ihan hyvä ja sain taivutusta läpi. 
Siirryttiin keskiympyrälle ja otettiin ravia. Ratsastin alusta alkaen reippaasti eteenpäin. Roope lähtikin ihan kivasti ja pääsin hakemaan asetusta. Asetuksen hakemisessa meni vähän aikaa, mutta tuli matkaan myös ihan kivoja pätkiä.



Otettiin myös laukat keskiympyrällä. Oikealle ei sujunut kovin ihmeellisesti. Roope laukkasi jo aika hyvin eteen ja sain vähän asetusta. Vasemmalle sitten sujuikin super hyvin. Jotain minä tein oikein sillä Roope alkoi laukata koko selän läpi pyöreänä. Kerrankin laukassa oli kunnon poweria, välillä Roope jopa vähän kuskaili. Sain asetuksenkin kivasti läpi. Tästä jäi ihan sika hyvät fiilikset. 
Meno jatkui myös kivana vielä ravissakin. Sitten otettiin välikäynnit.


Välikäyntien jälkeen harjoiteltiin tervehdystä, eli tultiin keskihalkaisijalle ravissa, pysähdys, käyntiä, ennen kääntymistä raviin ja sitten loppuun kolmikaarisen eka kaarre. Odotellessa sai ratsastella itsenäisesti. Roope oli aivan super!. Tein paljon ympyröitä ja varsinkin vasemmalle Roope taipui helposti. Oma moottorikin löytyi ja itse vain fiilistelin kyydissä.
Tehtävä ei onnistunut ihan niin hyvin. Ekalla kerralla sähläsin kääntymisen ja oltiin ainakin metri keskihalkaisijalta sivussa. Tulin uudelleen aj päästiin hyvin pysähdykseen. Käyntiin lähtö oli vähä hidas ja Roope kiemurteli. Raviin päästiin ihan hyvin, mutta en saanut kaarta yhtään tehtyä. Jäin vetämään sisäohjasta, eikä heppa taipunut. Toisella kerralla onnistui taas hyvin, mutta kaarre ei onnistunut taaskaan. Ratsastin itsenäisesti sitten kolmikaarista ja varsinkin sitä ekaa kaarta. Eka kaari ei kyllä onnistunut kertaakaan, vaikka muuten kolmikaarinen meni aika kivasti.


Tehtiin vielä puolikas laukkaympyrä keskihalkaisijalle, jossa tehtiin ravisiirtyminen ja vasemmalle. Roope nosti laukan kivasti ja saatiin heti hyvä laukka. Heppa pääsi kuitenkin ksukailemaan vähän enkä päässyt kunnon tielle, joten jouduttiin tehdä voltti ennen tehtävää. Se sujui kuitenkin ihan kivasti. vauhtia ainaki oli. 
Aloin sitten ravailla loppuraveja. Roope oli niin hyvä, rentoutui heti alas kivassa muodossa. Ratsastelin vain ympyöitä. Sitten otettiinkin käyntiin.


Pitkästä aikaa kunnon onnistuminen. Olin todella tyytyväinen tuntiin. Roope meni pitkiä pätkiä tosi hyvässä muodossa ja liikkui eteenpäin. Homma vaan toimi! Itselläni oli tunnilla ihan superfiilikset.  Opekin kehui.  Nyt on ihan hyvät fiilikset kisoja varten.


Vaikka nyt alankin pitämään jo Roopesta, on maailman ihaninta ensi viikolla palata takaisin Willen selkään. Veikkaan että Roopella ratsastaminen voi auttaa myös Willen kanssa. Ensi lauantaita odotellen, toivottavasi menisi yhtä hyvin.

3 kommenttia:

  1. ihania kuvia ja hyvä et on menny hyvin !

    mä uskon kyllä, että sulla menee Willen kanssa paremmin nyt kun oot päässy ratsastaa erilaisella hevosella :-)

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: