Image Map

4. maaliskuuta 2014

Kiki Nybergin valmennus osa 5

On taas vähän kirjoittelut jäänyt, mutta palataan nyt viime perjantaihin jolloin oli taas Kiki Nybergin valmennus. Hevosena toimi tietenkin Ligero.
Mentiin maneesiin ajoissa jo kävelemään ja tasalta sitten siirryttiin toiseen päätyyn ja aloitettiin. Aloitettiin käynnissä volteilla. Käyntivoltit ovat meille todella hankalia, sillä niissä varsinkin Ligeron käynti hiipuu helposti. Pyytäessäni asetusta Ligero jännittyy herkästi ja alkaa tikittää.


Ravissa kierrettiin aluksi iha uraa. Ligero oli aika kiva, liikkui ihan hyvin itse eteen ja tuntui muutenkin hyvälle. Siirryttiin pian ympyröille meidän paremmassa eli vasemmassa kierroksessa. Otettiin myös vähän laukkaa. Ligero oli todella hyvän tuntuinen. En oikeen muuta osaa sanoa.




Alettiin tehdä käynnissä väsitöjä uran sisäpuolelta uralle. Ligero väisti käynnissä helposti ja pienillä avuilla. Muuten käynnissä se oli todella hidas ja Kikin joutui muistuttaa minua, että käsken sitä kunnolla liikkumaan. Ravissa väistöt sujuivat myös hyvin, sain kuitenkin vaatia paljon enemmän että Ligero astuisi kunnolla ristiin. Tehtiin näitä molempiin suuntiin, jonka jälkeen palattiin pääty-ympyrälle.


Pääty-ympyrällä nostettiin jalustimet kaulalle ja otettiin ensin vähän ravia. Sitten nostettiin laukka ja oltiin hetki pääty-ympyrällä. Kiki sanoi, että oltiin Ligeron aknssa ainoita joilla oli edes vähän hallinnassa laukka. Saatiinkin mennä aika koottua laukkaa. Jatkettiin kierros uraa ympäri. Ligero vähän innostui mutta pysyi hyvin hanskassa. Teinkin aika paljon kokoamista ja Ligero kuunteli avut hienosti. Ympyrälle palattua otettiin raviin ja tehtiin parit pysähdykset. Ligero pysähty ihan hyvin, mutta parina kertana ei oikein pysynyt paikallaan.



Vaihdettiin suuntaa ja otettiin laukat vielä toiseen suuntaan. Meillä oli ihan perus ongelmat, eli en saanut oikein oikeaa pohjetta läpi ja Ligero ei oikein asettunut. Ei laukattu kuitenkaan kauan, vaan alettiin tehdä nostoja. Nostot onnistuivat ihan hyvin, välillä Ligero lähti vähän hallitsemattomampaan laukkaan josta tuli sanomista. Muutenkin Ligero alkoi kuumua aika paljon ja ravi meni kauheaksi tikittämiseksi.
Sitten alettiinkin antaa jo pidempää ohjaa ja ratsastamaan rauhallista ravia. Ligero teki jonkun pinen pyrähdyksen juuri kun olin antamassa pidempää ohjaa, mutta rauhoitui kuitenkin kiltisti. Sitten alettiinkin jo kävelemään.


Istunta oli jotenkin tosi huono. Ei mulla yleensä ole tuollainen takakeno aj jalatkin noussut. Toivottavasti vain tämän tunnin ongelma.

2 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: