Image Map

23. maaliskuuta 2014

Aina ei voi onnistua

Lauantaina valmennus ei taas sujunut maailman parhaiten.
Aloitettiin käynnissä tekemällä vapaasti kiemuria uria ja väistöjä. Itse tein aina voltit lyhyille sivuille ja pitkille sivuille väistöt uralta pois ja takaisin. Ligero hoiti tehtävät hyvin ja varsinkin väistöissä se astui hyvin ristiin. Vauhti jäi vähän matkasta ja sain aika paljon ratsastaa eteen. Annoin Ligeron kulkea aika pitkänä, jotta se saisi venytettyä askelta kunnolla ja olisi rento.
Ravissa tehtiin loivia kiemurauria. Ligero meni aika kivasti, saatiin hyvät asetukset ja taivutukset. Myös oikealle Ligero taipui ihan kivasti.



Sitten siirryttiin pääty-ympyröille. Työstettiin hetki hevosia ravissa, jonka jälkeen nostettiin laukka. Laukka ei ollut mitään maailman parasta, tällä kertaa se kuitenkin pyöri ihan hyvin. Vieläkin kamppailemme varsinkin laukassa asetuksen kanssa. Nyt sain ehkä vähän paremmin jo sisäpohkene läpi, joka näkyi ravissa laukan jälkeen. Ravissa nimittäin Ligero jopa asettui ihan hyvin oikealle. Vaihdettiin suuntaa ja otettii tähänkin suuntaan laukka pienen ravailun jälkeen. Laukka menikin todella hyvin. Ligero tuntui välillä todeööa åehmeälle edestä ja tuntui normaalia pyöreämmälle. Itsellenikin jäi aikaa vain ajatella istuntaa. Hyvä meno jatkui vielä ravissakin, mutta harmi vain emme ravanneet kovin pitkään.
Sitten otettiin välikäynnit.



Välikäyntien jälkeen alettiin harjoitella raviohjelmaa radasta. Eli tehtiin lisäys lävistäjällä, jonka jälkeen pysähdys lyhyelle sivulle, lisäys taas ja sitten toiselle lyhyelle sivulle käyntisiirtyminen. Ennen alottamista ratsastettiin hevoset avuille parilla käyntivoltilla. Tässä kohtaa lkoikin tunti mennä huonosti. Eka tehtävän suoritus meni surkeasti. Ligero oli koko ajan hidas, eikä lisännyt kunnolla. Pysähdyksessä peruutettiin. Ainoa onnistuminen tuli käyntiinsiirtymisestä. Toisella kierroksella taas saatiin kaikkea vähän korjattua muttei se vieläkään mennyt hyvin.
Välill' mietin miksi edes kisaan, kun en pysty radalla todellakaan näyttämään parastani. Ligerokin toimii tunnilla todella hyvin, mutta heti kun ratsastetaan rataa kaikki läsähtää.
Odotellessa ratsasteltiin vapaasti. Tein vähän ympyröitä ja koitin hakea asetusta. Ligero oli todella hidas, eikä yhtään semmoinen mukavan pirteä.
Lopuksi tehtiin ympyröillä harjoitusravissa temmon muutoksia. Ligero alkoi oudosti steppailla vähän joka välissä. Ei oikein saatu lisättyä tarpeeksi. Ei mikään ihme, kun perusravissakin meno oli nii tahmeaa. Sitten lopeteltiinkin ratsastamalla eteen-alas.


Ligero oli koko tunnin aika hidas ja itsekin olisin voinut olla skarpimpi. No, ensi kerralla paremmin.

Willeltä ja Veliltä myös terveisiä!

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: