Image Map

22. maaliskuuta 2014

Super Ligero!

Viime viikonloppu olikin vähän erilainen kuin yleensä. En ollut siis valmennuksessa, mutta pääsin kuitenkin heppailemaan. Lähdettiin nimittäin parin ystävän kanssa Ponikouluun auttelemaan. Lähdettiin perjantaina koulun jälkeen ja lähdettiin lauantai-iltana.
Suurimmaksi osaksi tehtiin iltatalli ja aamutalli, sekä niihin kuuluvat valmistelut. Auteltiin myös päivätallin teossa, sekä muissa hommissa. Pääsin jopa kokeilemaan tunnin pitoa! Opettajalle tuli este joten lupailun vetämään yhden ponitunnin. Kiva kokemus oli, mutta hieman rasittava sillä lauantaina satoi räntää ja muutenkin oli aika kolea sää. Poneille tuli koko ajan tilsoja, joita sai irrotella. Olin tunnin pidon jälkeen aika väsynyt mutta sainkin suoraa kiivetä vauhdista melkein 180 korkean Indyn selkää.
Täytyy myöntää, että minua vähän pelotti koko ratsastuksen ajan. Indy on kuulemma aika herkkä suustaan ja itse taas en vieläkään osaa ratsastaa tarpeeksi istunnalla, joten yhdistelmä oli vähän huono. Indy oli aika hidas ja sainkin aika paljon käyttää pohjetta. Herra oli kuitenkin todella kiva ratsastaa ja välillä toimi pätkiä ihan kivastikin. Itse olin kuitenkin aika väsynyt ja ilman opetusta en pystynyt oikein pistämään parastani. Puolessa välissä Indy sitten veti herneet nenäänsä laukannostossa ja heitti minut mukavalla pukilla alas. Ei onneksi sattunut, sillä tunsin pukin tulon ajoissa ja sain vähän pidettyä kiinni. Sen jälkeen kesti aika kauan ennen kuin löysin hyvän tuntuman takaisin. Lopussa tulikin taas niitä kivoja pätkiä.
Lauantai päivällä olinkin ihan puhki niin kuin totesin. Lähdettiin sitten iltapäivällä kotia kohti. Reissu oli kyllä huippu kiva ja Ponikoulu on kyllä ihan super ihana paikka.  Seurakin oli mahtavaa.

Maanantaina kiipesin sitten Ligeron kyytiin. Olen todella tyytyväinen tuntiin ja Ligerokin alkoi toimia entistä paremmin.
Käynnissä Ligero oli yllättävän rento, eikä jäänyt paljoa tikittelemään. Siirryttiin aika pian pääty-ympyröille ja otettiin ravia. Hetken ravattuamme ope alkoi aina kysellä jokaiselta vuorotellen milloin hevonen menee hyvää harjoitusravia(kevennettiin kutenkin). Itse sain aika hyvin, vaikka aina ihan pientä korjaamista olisi ollut. Minun on vähän vaikea hahmottaa kuinka reippaaksi voin Ligeron pyytää. Tärkeää tavallaan on saada se ravaamaan eteen mutta niin että se ottaa rauhassa jokaisen askeleen.
Siirryttiin uralle ja siinäkin taas ensin etsittiin oikea tempo samalla tavalla, eli opelle piti huutaa kun ravi oli hyvää. Sain taas sanottua oikein. Siten tehtiin pari kokoamista. Ligero kokosi todella hyvin vain istunnan avulla. Tehtiin myös avoa ja vaihdetiin siinäkin tempoa. Satiin nämä muistaakseni ihan kivasti.
Sitten tehtiin kaikki tämä toiseen suuntaan. Eli ensin ympyrällä ravia ja siinä etsittiin oikea tempo, jonka jälkeen sama laukassa. Saatiin molemmissa hyvin temmot. Laukka ei olut mitään maailman parasta, olisin halunnut sen olevan vähän pyöreämpää. Tehtiin ympyrällä myös vähän temmon muutoksia, jotka Ligero teki taas super hyvin istuntaa kuunnellen.

hups melkein kaikki kuvat tulivat tnään vain parempaan suuntaa






Siirryttiin uralle tekemään avoja. Ligero teki avot aivan älyttömän hienosti. Saatiin todella paljon kehuja joka kierros. Myös temmon muutokset avoissa sujuivat helposti. Ligero oli muutenkin todella hyvän tunuinen koko ajan, eteenpäinpyrkivä, mutta rento.


Lopuksi siirryttiin takaisin ympyrälle. Ligero jopa asettui pehmeästi hetken oikealle, joka on ollut meille ihan mahdotonta ennen. Otettiin vielä laukat toiseen suuntaan, jotka eivät sujuneet niin hyvin. Asetus katosi kokonaan, eikä laukka ollut niin pyörivää kuin olisin halunnut. Saatiin kuitenkin hyvä tempo. Jatkettiin hetki ravissa vielä työstäen. Sitten alettiin siirtyä käyntiin omaan tahtiin. Koitin työstää asetusta takaisin, mutten oikein enää saanut. Lopeteltiin sitten.


Niin kuin sanoin tunti meni todella hyvin. Ligero oli lyhyt, mutta silti rento. Tajusin kuinka itseni pitää jännittää ylävartalo, mutta pitää kädet rentoina, jolloin Ligero voi mennä rennosti, mutta pysyy kasassa. Se tukeutui myös entistä paremmin molemmille ohjille. On se kyllä hieno poika.


Tuli taas vähän pidempi teksti, toivottavasti joku jaksoi lukea. Laittakaa kommenttia jos teillä olisi ideoita miten muuten voisin tehdä näitä postauksia. Itse tykkään tälläisistä tarkemista selostuksista, koska saan samalla tunnit kunnolla muistiin, mutta kertokaa jos teillä on muita ideoita. Täytyy myös todeta, että tällä hetkellä koulu pitää minut aika kiireisenä, joetn kirjoitan postauksia kuhan ehdin.

6 kommenttia:

  1. "Poneille tuli koko ajan hokkeja" taisit kuitenkin tarkottaa tilsoja ;)

    Mä ainakin tykkään lukea näitä tekstipostauksia, mutta jotain vaihtelua olis tietty kiva saada useemminkin :) Videopostausta, tallipäivä kuvina jne.?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha hups :D pitääpä korjailla
      Pitää joskus kun on aikaa yrittää väsäillä (:

      Poista
  2. mistä sun housut on,ihan sairaan hienot :)?

    VastaaPoista
  3. Tallipäivä kuvina ois kyllä kivaa vaihtelua :-)
    Hienosti menee !

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: