Image Map

20. tammikuuta 2015

Kisat lähestyvät

Maanantaina pääsin taas menemään Esalla.
Aluksi oli aika vaikeaa, Esa tuntui ehkä vähän jäykälle ja asetuksen
läpi saaminen oli vaikeaa. Esan kanssa jään myös itse helposti tosi lepsuksi, enkä ratsasta asetuksia yms kunnolla. Tehtiin lähinnä pääty-ympyröitä ravissa.


Siirryttiin uran sisäpuolelle ratsastamaan. Otettiin siinä kaikkia askellajeja. Käynnissä ja ravissa sujui ihan hyvin. Aluksi oli vaikeaa, mutta lopuksi sain joitain kulmia ratsastettua kunnolla ja Esa asettuikin kivasti. Laukka tämmöisellä pienenllä uralla on Esan kanssa haastavaa, mutta yllättävän hyvin se onnistui. Esan laukka on nykyään paljon parempaa kuin kesällä tai sitten osaan nykyään istua satulassa. Tarpeeksi kootussa ravissa onnistui tämäkin tehtävä, vaikka kulmissa olisi voinut ratsastaa asetukset paremmin. Laukan jälkeen ravi oli paljon parempaa. Esa tuntui hyvälle ja paljon vetreämmälle.




Jatekettiin tekemällä avoja käynnissä ja ravissa. Nämä menivät sitten ihan plörinäksi. Esa on todella herkkä hevonen ja avoissa alan itse tekemään ihan liikaa. Esa menee ihan sekaisin liioista avuista jolloin tehtiin kaikkea muuta kuin avoja. Ärsytti suunnattomasti, että pilaan omalla ratsastuksellani kaiken. Lopputunti ei sujunut enää kovin hyvin, eikä me paljoa tehtykkään.



Lauantaina oli viimeinen valmennus ennen kisoja.
Veksi oli käynnissä aika hyvän tuntuinen. Tehtiin taas vähän väistöjä halkaisijalta uralle päin 5 metriä. Veksi väisti ihan hyvin, mutta jäi helposti paikalleen ja näin ollen tarvitsi paljon molempia pohkeita. Toisella pitkällä sivulla tehtiin voltti ja siitä avoa. Avoissa sain käyttää ihan reilusti sisäpohjetta. Yleensä kävi niin, että kun sain sisäpohkeen läpi jäi ulkoavut taas matkasta. Näissä oli kuitenkin hyviä pätkiä.


Ravissa tultiin keskiympyrälle. Aluksi ravi oli ihan hyvää, mutta pian se muuttui todella hankalaksi. En saa Veksin kanssa oikein mitään apuja läpi. Ravi jää joko löysäksi ja Veksi on pohkeen takana tai sitten se kipittää alta pois. Myös ihan asetus on vaikea ratsastaa läpi. Veksi myös jännittää paljon, kun en löydä sopivaa tuntumaa.
Laukat otettiin suurimmaksi osaksi pääty-ympyröillä. Aluksi laukassa oli taas vaikeaa, mutta pikkhiljaa se parani ja lopussa oli jo ihan siedettävää. Laukassakin on sama juttu, että pitäisi vaan saada paremmin pohkeella ohjalle. Veksi jää myös levottomaksi suusta, kun en saa sitä oikeanlaista tuntumaa.
Välikäyntien jälkeen treenattiin radasta laukkaosuutta. Muut saivat odotellessa ratsastaa itsenäisesti hevosia mahdollisimman hyvin avuille. Veksi tuntui todella hankalalle, mutta tässä vaiheessa päätin etten luovuta ja aloi sitten tehdä siirtymisiä. Tein ensin pidempiä pätkiä ravia ja käyntiä ja aloin sitten pikkuhiljaa tehdä siirtymisiä nopeammin ja nopeammin. Nämä auttoivta ja Veksi alkoi tuntua paljon paremmalle.


Itse laukkatehtvä sujui ihan hyvin. Ainoa virhe, jonka tein joka kerta oli, että siirsin raviin liian aikaisin. Laukka ei myöskään ollut kovin kehuttavaa, se ei kuitenkaan ollut yllätys. Tehtiin mysö rataan kuulumaton pysähdys siirtymisne jälkeen, että hevoset olisivat varmasti avuilla. Veksi pysähtyi joka kerta yllättävän hyvin, vaikka vähän liikaa tuli ratsastettua kädellä.
Näiden jälkeen tehtiin kaikki yhdessä pysähdyksiä radan poikki niin, että tehtiin tavallaan kaarto. Eka pysähdys meni ihan pieleen, valuttiin keskihalkaisijalta sillä pidättett eivät menneet yhtään läpi. Toiset olivat parempia, mutta nekin tulivat vähän kädellä. Ravi oli kuitenkin ihan hyvää, vaikka jäin taas vähän himmaamaan.


Siirryttiin keksiympyrälle vielä ottamaan loppuravit. Veksi oli aika kiva, vaikka vähän kiihdytteli tapansa mukaan pidemmällä ohjalla.

4 kommenttia:

  1. Voitko lisää koskaa videooo? Tosi tylsää lukee ku ei oo videoit ja pistätkö kouluradastas videon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ehkä joskus ja pitää katsoa miten rata menee, kehtaako sitä julkaista

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: