Image Map

1. tammikuuta 2015

Ratsastusvuosi käyntiin

Vuoden ensimmäinen ratsastus suoritettu! Mutta enne sitä palataan vielä maanantaihin, jolloin sain tunnille pitkään toivomani Faunan.
Mentiin nyt vielä kolmas kerta putkeen ilman satulaa, ollaan ihan innostuttu. Aloitettiin käynnissä ihan hakemalla hyvää tahtia. Fauna on innokas poni, joten sen kanssa sai olla todella tarkka, että mennään tarpeeksi rauhassa. Kun hyvä tahti löytyi tuli Fauna heti kivalle tuntumalle. Tehtiin myös vähän voltteja, jotka sujuivat oikeastaan aika hyvin. Sain olla vain tarkka, että ratsastan sisäpohkeen kunnolla läpi.


Ravissa oli aluksi todella vaikeaa, Fauna juoksi hirveästi alta nostaen pään taivaisiin. Minun piti koko ajan ajatella istunnalla hyvää tahtia ja ratsastaa mahdollisimman pehmeällä kädellä. Meno parani, kun alettii tehdä tehtäviä. Käännettiin aina keskihalkaisijalle ja tehtiin sen keskellä voltti vasemmalle. Kääntämisen kautta sain tahtia rauhallisemmaksi ja näin ollen paremman tuntuman.


Pienen kävelytaon jälkeen nostettiin laukka. Laukattiin uraa pitkin tehden toiseen päätyyn ympyrä. Tarkoitus oli myös vähän lisätä vauhtia pitkillä sivuilla ja ottaa lyhyillä kiinni. En kuitenkaan saanut Faunan laukkaan oikein tuntumaa, niin koitettiin edes pysyä laukassa. Fauna nimittäin helposti tiputti raviin. Pari vähän tasapainoisempaa pätkää saatiin ympyrällä.


Seuraavaksi tehtiin väistöä käynnissä niin, että tultiin aluksi lävistäjää ja sen loppu tehtiin väistöä uralle. Fauna väisti aika kivasti, varsinkin väistöihin vasempaan suuntaan olen tyytyväinen. Eniten sain huomautuksia, että takaosan pitäisi olla aktiivisempi.


Väistöjen jälkeen jatkettiin taas ravia ja tultiin pian keskiympyrälle, jossa taas tarkkailtiin tahtia. Tehtiin pari temmon muutosta. Sitten jäätiin hitaaseen raviin ja annettiin enemmän ohjaa ja katsottiin pysyykö hevonen tässä rauhallisemmassa temmossa. Fauna lähti helposti ravaaman reippaammin, sillä en osaa pidättää tarpeeksi istunnalla. Kerättiin vielä ohjat takaisin ja ratsastettiin ravi hyväksi.


Jäätiin jokainen vielä lopuksi omalle voltille, jossa hevonen piti saada niin hyvin avuille, että sen saisi ilman ohjia käyntiin. Saatiin sitten aika kauan kiertää siinä Faunan kanssa, mutta lopulta saatiin hyvä siirtyminen.


Fauna oli kyllä ihana, saatan tietenkin olla vähän puolueellinen. Minulla on vielä paljon opeteltavaa Faunalla ratsastamisesta, joten olisi kyllä tosi kiva jos uudestaankin pääsisi sen kyytiin.

Tänään korkattiin siis vuoden 2015 ratsastusvuosi Riston kanssa. Kentän pohja oli vähän huonommassa kunnossa, mutta kyllä siinä pystyi ihan hyvin menemään. Tehtiin aika paljon siirtymisiä. Olinkin nyt ihan hukassa, kun vaihteeksi menin ilman satulaa. Risto oli kuitenkin ihan hyvä. En tässä muuta ala sepustamaan, kun ei sen kummempia tehty.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: