Image Map

5. tammikuuta 2015

valmennuskausi käyntiin

Jatkettiin taas valmennuksessa samalla teemalla, kuin viime kerralla eli tehtiin paljon erilaisia asioita.
Käynnissä tehtiin ensin pari väistöt, joiden avulla sainkin paremmin vähän jännittyneen Veksin avuille. Sain olla tarkkana, että vaikka haluan Veksin kävelevän kunnolla eteen se ei saisi mennä liian kovaa, jotta se ehtii astua jokaisen askeleen. Vähän hitaammassa temmossa Veksikin alkoi kuunnella paremmin apuja.
Siirryttiin keskiympyrälle käynnissä ja otettiin pian ravia. Veksi ei tuntunut kovin rennolle ja taipuisalle. Aloitettiin kuitenkin ratsastamaan hevoset ensin kunnolla ulkoavuille aj vasta sitten haettiin asetusta. Pian nostettiin myös laukkaa, jossa oli taas paljon ongelmia. En saa Veksiä laukkaamaan tarpeeksi ohjaa kohden, jolloin se jää vaan heiluttamaan päätään. Laukassa on myös selvästi vaikeampi saada asetusta läpi, vaikka se on jo ravissakin hankalaa. Vaihdettiin suuntaa ja otettii laukka myös uuteen suuntaan. Tähänkään suuntaan ei sujunut yhtään paremmin.


Pienen tauon jälkeen ratsastettiin pari pysähdystä, joista tehtiin etuosankäännöksiä. Nämä olivat todella vaikeita. Veksi alkoi liikkumaan enemmänkin taaksepäin, mikä on ihan väärin. 
Käännösten jälkeen alettiin tehdä harjoitusravissa kokoamista pitkillä sivuilla. Nämä sujuivat vaihtelevasti. Välillä Veksi kuunteli todella hyvin ja teki hyvää kokoamista. Välillä taas se heitti pään ylös ja juoksi apuja karkuun. Silloin kun kokoaminen onnistui, piti itseni muistaa ratsastaa tarpeeksi pohkeella tai vaikka vähän aktivoida takajalkoja raipalla. 


Sitten nostimme kootusta ravista laukan. Laukka ei vieläkääns sujunut kovin hyvin, mutta saatiin kuitenkin l'ävistäjä ilman vaihtao, johon olen tyytyväinen. Toiseen suuntaan sainkin tulla yksin toiseen päätyyn, jossa valömentaja auttoi saamaan laukkaa pyörimään juoksutusraipalla. Veksi lähtikin ihan kunnolla ja sain pitää voimakkaasti tuntumaa vastassa. Ravi tämän jälkeen oli tavallaan hyvää, mutta Veksi jäi helposti juoksemaan alta ja sain olla aika vahvana, että sain sen takaisin.



Lopputunnin Veksistä löytyi paljon vauhtia ja sain koko ajan pidätellä sitä. Teimme vielä 10m ja 8m voltteja, jotka ovat tosi hyviä Veksin kanssa. Niissä saan aina ratsastettua asetuksen läpi ja Veksi tulee paljon paremmaksi. 



Loppuravit eivät sujuneet kovin hyvin, kun Veksi juoksi minkä jaloistaan pääsi. Vasta käynnissä saatiin enemmän eteen-alas tyyppistä menoa.
Ravi alkaa parantua, joka tunti, vaikka se ei selkään sille tunnukkaan. Laukassa taas on vielä hirveästi tekemistä. Vaikka fiilikset tunnin jälkeen eivät olleet kovin hyvät, jälkeenpäin hymyilytti kun katsoin kuvia, istunta ei ehkä ollut maailman paras, mutta parempi kuin viimeksi. Kisoihin on enää kaksi valmennsuta ja luokkana tulee olemaan aikuisohjelma. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: