Image Map

17. kesäkuuta 2015

Hyvä viikko

Viime viikko kului töissä ja heti töiden jälkeen oli talent-kurssi. Aloitimme aina puolen tunnin teorialla ja sen jälkeen menimme laittamaan hevoset kuntoon ja lähdimme ratsastamaan. Tänä vuonna kurssin piti meille oma valmentaja, toisin kuin viime vuonna.
Maanantaina aloitettiin käynnissä avoilla ja tehtiin oikeasti meidän arhaat avot ikinä. Ennen mun on ollut vaikea saada Esa taipumaan kunnolla, mutta pysymään uralla ja lisäksi rentona. Nyt se kuitenkin onnistui joka kerta hyvin ja Esa kulki todella rentona, ehkä vähän pitkässä muodossa, mutta ainakin selän läpi. Nostettiin käynnistä suoraan laukka, minkä huomasin viikon aikana sopivan hyvin Esalle. Esan kanssa yleensä alkuravit ovat todella kankeaa menoa, mutta laukassa tämä alkukankeus ei näkynyt ja ravi oli heti laukan jälkeen huomattavasti helpompaa. Laukassa tehtiin parin uran ympäri kierroksen jälkeen vastalaukkoja. Tarkoituksena oli tulla lävitsäjä ja jatkaa siitä lyhyen sivun läpi vastalaukkaa. Vasemmassa laukassa tä,ä meni ihan leikiten, Esan vasemmasta laukasta on tullut tosi vahvaa, eikä se vaihda siinä enää juuri koskaan. Oikea olikin sitten todella vaikea. Esan kanssa kun on vaikeata tehdä edes lävistäjä vaihtamatta. Tarpeeksi monen yrityksen jälkeen Esa teki sen,  enkä voisi olla ylpeämpi. Tehtiin lopuksi ravissa siirtymisiä ja alkutervehdystä. Nää sujuiat hyvin ja oliva meille aika helppoja. Ravikin oli todella hyvää. Musta tuntui, että istunkin siellä ravissa paremmin.



 Tiistaina sujui myös hyvin. Tunnin aiheena oli väsitöt, joita tehtiin käynnissä ja ravissa. Nämäkin sujuivat melkein parhaiten mitä yleensä. Esa pysyi rennompana, eikä vastustellut tuntumaa. Ravikin oli ihan kivaa, vaikka olisi saanut olla välillä terävämpää. Lopuksi tehtiin myös radan poikki laukannostoja, jotka myös menivät ihan kivasti.



 Keskiviikkona meni päivistä parhaiten. Alkutunnista meno ei ollut kovin ihmeellistä. Yleensä maneesissa mula kestää saada Esa vähän kauemmin teräväksi, kun se ei itse oli niin pirteänä. Kentällä se yleensä itse on terävämpi. Tunnin teemana oli voltit, joita tehtiin verkan jälkeen. Täytyy myöntää, etten nyt yhtään muista mitä tehtiin verkassa. Lopuksi kuitenkin voltteja tehdessä Esa tuli tosi teräväksi ja alkoi kantaa itsensä, jolloin ravi oli super hyvää. Esahan on tosi kevyt ratsastaa, joten sillä ei edes huomaa, kun se painaa kädelle. Vasta kun se oikeasti alkaa kantaa itseään huomaa, että kuinka se on roikkunut ohjassa.




 Torstaina meillä oli esteratsastajat mukana, joten porukkaa oli paljon enemmän. Tehtiin yhdessä alkuverkka, loivia kiemurauria ja ympyröitä. Esa oli alusta asti vahva ja juoksi alta. Musta tuntui, ettei se yhtään kuunnellut mun apuja. Tästöä syystä päätin tehdä siirtymisiä, kun lopputunnista ratsastettiin itsenäisesti. Ensin tein käynti-ravi siirtymisiä, joissa huomasin, että vaikka Esa oli aika kuuman menossa, ei se kuunnellut pohjetta kunnolla. Tein myös keskiraveja, joissa koitin etsiä sitä maksimia mitä pystytään mennä. Lopuksi tein vielä laukka-käynti siirtymisiä. näissäkin huomasi hyvin, ettei Esa ollut kuulolla, sillä hyvänä päivänä nämä menevät ihan ongelmitta, mutta nyt ei taidettu saada yhtään hyvää siirtymistä käyntiin.




 Perjantaina aloitettiin taas käyntiverkassa tekemällä erikokoisia voltteja. Käynnin jälkeen otettiin suoraan laukkaa. Esa ei tuntunut mitenkään ihmeellisen hyvälle, aika reippaalle. Laukan jälkeen ravissa tehtiin viisikaarista kiemurauraa. Sen hahmottaminen oli todella vaikeaa. Ravi kuitenkin oli tosi hyvää ja Esa teki kaikki kaaret tahdittamatta. Harmiksi hyvä ravi vähän katosi välikäyntien aikana. Tehtiin vähän taas keskiaskellajeja lävitsäjillä. Ravt sujuivat muuten ihan hyvin, mutta pari rikkoa laukalle tuli. Laukka vasempaan sujui hyvin, mutta oikea meni sitten tosi vaikeaksi. Liekö johtuen siitä, että Esa oli ollut koko viikon vaihtokurssilla vai mistä, mutta ei meinattu millään saaada lävistäjää ilman vaihtoa. Tultiin todella monta kertaa putkeen ja aina saatiin yksi vaihdoton lävistäjä, mutta seuraavalla taas vaihto. Valmentaja halusi, että saadaan kaksi peäkkäin. Lopulta se sitten onnistui, vaikka aika kauan saatiin siinä pyöriä. Ravi oli kyllä aika kivaa tämän jälkeen, kun Esa ottaa noista vähän kuumaa.


 Lauantaina oli sitten kisat. Verkassa Esa oli aluksi tosi oudon tuntuinen. Se oli vahvan ja jähmeän tuntuinen edestä. Pikkuhiljaa se onneksi parani ja lopuksi se tuntuikin taas tosi hyvälle.
 Radalla sitten taas se hyvä rento hevonen katosi taivaan tuuliin. Vitsi, että itseäni harmittaa, että jännitän radalla itse niin paljon, etten saa Esaa siihen muotoon mihin tunneilla. Tehtävät tulivat puhtaasti suoritettua toista keskiravia lukuun ottamatta, missä tuli rikko laukalle. Oikea voltti meni kauheaksi tahdittamiseksi ja peruutus nyt oli yhtä huono kuin aina. Hyviä pätkiä olivat pysähdykset, vasen laukkavoltti ja keskilaukat. Siihen olen tosi tyytyväinen, ettei Esa vaihtanut kumpaakaan ja vasemmassa uskalsin ratsastaa jo ihan kunnon keskilaukkaa. Ainoa 8 tuli lävitsäjällä käyntisiirtymisestä, 7 tuli kolmikaarisesta, keskikäynnistä, vasemmasta voltista ja keskilaukasta. Huonoin oli 5,5 siitä rikotusta keskiravista. Alakerrassa oli 6:sta, 6,5:ta ja 7:ää. Tuomarin kommenttina: "Kivoja pätkiä, raamikas ratsukko. Ravin tahtia pitää tarkkailla, ettei mene epäpuhtaaksi. Ole huolellinen volttien koon kanssa. Siistiä työtä!" Kiltillä arvostelulla saatiin 65%, mikä oli mielestäni ihan liikaa. Saatiin myös valkoinen ruusuke, mikä sai kyllä hymyilemään, varsinkin kun palkintojen jaossa olivat myös muut joukkuelaiset. Kolmoisvoitto!


Jaksoiko kukaan lukea loppuun asti?

4 kommenttia:

  1. Olette Esan kamssa hieno pari, teidän menoa on kiva katsella. Jaksoin lukea koko postauksen. Haluaisitko tehdä joskus varustepustauksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon (: en tiedä, kun musta tuntuu vähän ettei mulla ole oikein mtn varusteita :D

      Poista
  2. Esa näyttää menevän tosi hyvin Vilma. Osaat ratsastaa sitä hyvin. Pärjäätte varmasti kisoissa hyvin.

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: