Image Map

29. kesäkuuta 2015

Nyt se oli ansaittu

Lauantaina oli vielä kisat ennen kuin hevoset jäävät kesälomalle. Seuraavan kerran palataankin tallille tuntsaritreenien merkeissä.
Aamulla seurattiin esteratsastusta, jonka jälkeen menin laittamaan Esaa kuntoon. Kun hevonen oli siistinä hoidin toimihenkilöhommani ja laittelin varusteet ja omat kamat valmiiksi. Yllättävän nopeasti olikin aika laittaa Esalle ja itselleni varusteet päälle ja kävellä maneesille.
Verkka ei alkanut hyvin. Esa tuntui jotenkin vastustelevan tuntumaa tai sitten ratsastin itse liikaa kädellä. Tein vähän avoa ja väistöä, jotka sujuivat ihan kivasti. Otin pari hölkkäkierrosta ravia, mutta nostin pian laukan. Olin edellisenä päivänä ratsastanut Esalla aj silloin isossa laukassa verkkaaminen oli toiminut hyvin, joten päätin tehdä saman. Eli laukattiin Esan kanssa oikein reilua laukkaa, mitä nyt pienessä verkassa amhtui. Laukka oli tämän jälkeen aika kivan tuntuista. Ravikin tuntui ihan kivalle laukan jälkeen. Jostain syystä aina Esa on aika vahva verkassa. Koskaan tunnilla se ei ole tuntunut noin vahvalle. Yleensä Esa kuitenkin näyttää hyvälle ollessaan vähän vahva ja onhan se hyvä että se ottaa kunnolla tuntuman. Harjoitusravissa saatiin myös hyviä pätkiä, joten hyvällä fiiliksellä lähdin radalle.


Näytin katsomosivun Esalle niin kuin yleensäkin. Kauaa ei taas tarvinnut pyöriä ennen lähtömerkkiä. Keskihalkaisijalle käänsin aivan liian aikaisin, minkä tajusin kuitenkin vasta pysähdyksessä. Esa vähän jännittyi, mutta teki pysähdyksen hyvin. Eka keskiravi oli vähän tahmea. Voltista tuli liian pieni, mutta sain mielestäni paremmin asetusta kuin ennen. Toiseen keskiraviin Esa lähti innokkaasti itse ja se oli tuomarinkin mielestä parempi. Voltista tuli taas liian pieni. Kolmikaarinen oli tuomarin mielestä melko tasainen ja siltä se tuntuikin. Tehtiin taas hyvä käyntisiirtyminen lävistäjällä ja siitä napsahti 7 numeroksi. Samoin keskikäynnistäkin saatiin 7. Laukka ja laukkavoltti olivat ihan ok. Keskilaukkaa en taaskaan vaihtao peläten uskaltanut ratsastaa tarpeeksi eteen. Pysähdyksestä ja peruutuksesta saatiin jopa 6. Esan kanssa aina peruutus laskee harmillisesti pysähdyksen pisteitä. Vasemmasta laukasta saatiin vähän parempaa numeroa kuin oikeasta. Tähän suuntaan uskalsin tasa ratsastaa kunnolla keskilaukkaa ja se palkittiinkin 7:lla. Loppukiitoksestakin napattiin 7. Esa tuntuikin siinä rennolle ja teki hyvän pysähdyksen.





Radan jälkeen oli todella hyvä fiilis. Ensimmäsitä kertaa Esa tuntui radalla olevan hyvin tuntumalla, eikä kovin jännittyneeltä. Vähän hidas se oli aluksi ja sain vähän huomauttaa pohkeella. Olin todella iloinen, että vihdoin saatiin se onnistuminen. Alakerrassa meillä oli 6:ta ja 6,5:ta. Tuomari oli kirjoittanut: "Suoritus paranee kohti loppua, kun eteenpäinpyrkimys paranee. Istut kauniisti. Huolellisemmat voltit." Prosentteja saatiin tasan 63, mikä oli hyvä päivän tiukalla arvotelulla. Sillä sitten lopulta napattiin voitto 8 ratsukon joukosta. Melkein voittoa iloisempi olin siitä, että nyt se hevonen oli tutnunut hyvälle myös selkään. Tuntui, että se ruusuke oli ansaittu. Hieno Esa!



4 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: