Image Map

2. kesäkuuta 2015

Kuulumiset kuvien kautta

Taas aikaa on ehtinyt vierähtää viime postauksesta. Monta tuntiakin on ehtinyt mennä, joten ajattelin käydä ne läpi lähinnä kuvien kautta, jottei tekstiä tulisi liikaa. Esallahan tässä on paljon menty ja meillä on mennyt oikeastaan aika hyvin. Pari ihan super hyvää tuntia on takana, mutta palataan niihin alempana.


12.5 pääsin taas pitkästä aikaa menemään Veronilla. Olikin jo vähän ikävä tätä ihanaa kaveria. Tunti ei sujunut ihan parhaiten ja varsinkin vasemmalle asettumisen kanssa oli paljon ongelmia. Tehtiin vähän B:0 radan juttuja ja vitsi nyt ne laukkalävistäjät olivat tosi hyviä, lisäksi pysähdykset onnistuivat hyvin.


14.5 oltiin porukalla maastossa vapaapäivän kunniaksi. Itselleni valikoitui alle Arttu niminen poni, josta ei täällä varmaan ole ennen mainintaa ollutkaan. En siis ennen ollut Artulla mennyt. Ihana innokas ponineiti, jolta kyllä puuttui jarrut. 


16.5 valkassa tehtiin radanpätkiä. Muuten sujui oikeastaan aika hyvin, mutta radanpätkiä ratsastaessa menen itse ihan lukkoon, enkä ratsasta kunnolla. Näin ollen ne sujuvat huonosti. 


18.5 maanantain tunnilla Esa tuntui hyvälle, mutta itse en ollut ihan messissä. En saanut ratsastettua hevosta niin hyväksi, kuin sen olisi voinut. Ei kuitenkaan täysi katastrofi.



23.5 valkassa meno ei taaskana ollut kovin ihmeellistä. Lähinnä mieleen jäivät hyvin onnistuneet pysähdykset, joita teimme tilaa ottaessa. Taidettiin tehdä ainakin avoa, mikä oli todella vaikeaa.
 Ratsastin toisen tunnin vielä tunnin valkan jälkeen. Nyt Esa oli paljon energisempi ja löydettiin tosi hyvä meno. Tehtiin vastalaukkaa, joka sujui lopulta hyvin, vaikka oikea onkin vaikeaa. Melkein koko tunti tehtiin keskiravi ja keskilaukka lävistäjiä, jotka lopulta onnistuivat hyvin.


25.5 maanantaina hyvä meno jatkui. Saatiin väistöjen ja volttien avulla ratsastettua Esa tosi pehmeäksi niskasta ja muoto tuntui selkään parhaimalle kuin ikinä. Vähän vielä tahdin kanssa oli ongelmia, kun Esa tuppaa alkaa juoksemaan. Mutta super tyytyväinen olin tunnin jälkeen.



26.5 startattiin Peikin rataharjoituksissa ensimmäinen A-tason ratani. Mentiin A-merkkiä Esan kanssa. Verkassa Esa oli taas todella hyvän tuntuinen. Radalla sitten fiilis ei ollut enää niin hyvä. Koen Esan ratsastamisen radalla todella vaikeaksi, sillä tila on hyvin pieni, jolloin nopeat käännökset vaikeuttavat tahdin ratsastamista. Laukassa möhlittiin jälleen se oikean laukan nosto ja lisäksi tuli harmillinen vaihto. Mutta tyytyväinen olen, että parhaat numerot tulivat pohkeenväistöstä, laukasta ja laukkalävistäjästä, ei ihan helppoja juttuja meille. Lopulta saatiin 56,7 %


30.5 valkassa ei saatu ihan yhtä hyvää menoa kuin edellisillä ratsastuksilla. Niitä hyviäkin pätkiä kuitenkin tuli ja keskiaskellajit onnistuivat tosi hyvin. Se yksi lauantain tunti auttoi paljon ja nyt saatiin super keskilaukka lävistäjä.


1.6 oli kauden viimeinen maanantai tunti. Mentiin perinteiden mukaan ilman satulaa. esan viettäessä vapaapäivää ratsuksi oli laitettu Ibi. Kerran olen Ibillä mennyt, mutta silloin meillä ei oikein synkannut. Nyt Ibi oli oikein kiva, kunhan se toipui alkujärkytyksestä. Välillä oli vaikeaa, mutta saatiin hyviä pätkiä kaikissa askellajeissa.


Kesäkin tuli! Itse loman alun töissä tallilla, mikä ei kyllä töiltä tunnu. Ensi viikolla on talent-kurssi ja päästään taas treenaamaan Esan kanssa tosissaan. Mitä suunnitelmia teillä on?

8 kommenttia:

  1. Sulle pitäis hankkia oma heppa, meno näyttää jo sen verran hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Aivan mahtavan näköistä menoa! Miten sulla on suunnitelmissa ensi kaudella, jatkatko primuksella? :) Jos nyt sinun pitäisi päättää seuraava valkkaheppasi ja saisit ottaa ihan kenet vaan, kuka se olisi ja miksi? Tsemppiä kesän ratsastuksiin oot kehittynyt paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti syksyllä asiat muuttuvat, mutta siitä lisää myöhemmin (; Valitsisin varmaan Esan, sen kanssa on kuitenkin aina kiva treenata ja se on niin hieno kun se menee! Kiitos kivasta kommentista ja kehuista!

      Poista
  3. Pääsit vihdoin koklaamaan arttua :) muistan kun kerran tallilla sanoit ettet ole sillä mennyt :D

    VastaaPoista
  4. oletko tänä vuonna menossa perniöön :) ?

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: