Image Map

17. helmikuuta 2015

Ei ole helppoa

Lauantaina oli taas vaihteeksi kaksi tuntia, jotka eivät kyllä menneet ihan putkeen. Onneksi mukaan mahtui myös niitä hyviä pätkiä, mutta myös hieman hallitsematonta menoa.

Valmennus aloitettiin käynnissä pysähdyksillä. Aluksi saatiin todella hyviä pysähdyksiä. Veron pysähtyi hienosti tuntumalla ja tasan. Näitä hetken tehtyä alkoivat ne jostain syystä huonontumaan. Veron ei seissyt enää niin varmasti paikoillaan, mutta eivät ne siltikään huonoja olleet.


Ravissa mentiin ensin ihan uraa pitkin. Veron tuntui todella hyvältä, se oli tuntumalla ja rento. Aluksi etsittiin rauhallisessa temmossa se hyvä tuntuma ja kun se löytyi lähdettiin kasvattamaan ravia. Vähän menoa aina keskeytti Veronin yskiminen, mutta onneksi se meni alkutunnin jälkeen ohi. Sain miettiä etten jäisi kannattelemaan Veronin päätä. Siirryttiin keskiympyrälle, jossa ei sujunut yhtä hyvin. Veron oli hieman kankeampi kuin viime viikolla ja asetusta ratsastaessa oli vaikeaa löytää rentoutta.
Otettiin laukat myös ympyrällä. Laukkakaan vasempaan ei ollut yhtä hyvää kuin viime viikolla. Oikealle kuitenkin tuntui se jo sujuvan paremmin. Oikea laukka on ollut meille selvästi vaikeinta, mutta nyt siinäkin tuli hyviä pätkiä tuntumalla.


Välikäyntien jälkeen alettiin tehdä ihan suunnattoman vaikaa tehtävää. Maneesin toiseen päätyyn oli tehty uran sisäpuolelle tötsistä voltin rajat ja tarkoitus oli ratsastaa siinä tötsien sisäpuolella 10m volttia. Aloitettiin käynnissä, jossa sujui vielä hyvin. Veronkin alkoi pehmetä oikealta puolelta.
Ravissakin sujui ihan kivasti, mitä nyt välillä kääntäminen oli hankalaa tai tarpeeksi ison voltin tekeminen. Ravi muutenkin oli ihan kivaa ja Veron oli hyvin kuulolla.



Sitten tuli laukan vuoro. Veroninhan laukka on aika hankalaa, joten tehtävä oli sillekkin vaikea. Aluksi saatiin pari kierrosta ympyrällä ihan kohtalaisesti, jos nyt ei mietitä sitä että heppa laukkasi pää taivaissa ja pohkeita kantaten. Kerran se kuitenkin pääsi livahtamaan avuilta ja sen jälkeen koko homma meni ihan plörinäksi. Veron otti vähän herneen nenään koko tehtävästä ja alkoi viedä minua ihan 6-0. En saanut enää edes laukkaa hallintaan saati käännettyä volttia. Lopulta sitten kaadeltiin tötsiä, hypittiin niiden yli ja muutenkin mentiin ihan holtittomasti. Jäin itse ratsastamaan huonosti, jolloin hevonenkaan ei enää tullut avuille.


Yritettiin tehdä volttia ravissa, mutta en saanut enää hommaa kasaan. Lopulta tehtiin volttia niin, että puolikas oli käynnissä ja toinen ravissa. Näin saatiin loppuun myös onnistumisia.



Seuraava tunti ei myöskään ollut helppo. Ratsuksi oli osunut Kalle niminen, todella osaava ja hyvin koulutettu ruuna. Kallen kanssa kaikista hankalinta on sen huono eteenpäin pyrkimys ja lisäksi itselleni aiheuttaa paljon ongelmia sen herkkä suu.
Heti käynnissä jo ilmeni ongelmia, kun en saanut Kalleen liikettä. Sama jatkui myös ravissa. Koko homma tuntui ihan mahdottomalta. Taas sain huomata kuinka tehoton ratsastaja olen ja kuinka paljon ratsastan liikaa kädellä. Tehtiin vähän siirtymisiä ja ratsastettiin ympyrällä. Ympyrällä tuli lisäksi ongelma, kun en saanut asetusta läpi.


Onneksi otettiin laukkaa aika nopeasti. Mentiin ihan uralla tehden pääty-ympyröitä. Kalle vallan innostui uralla laukkaamisesta ja vihdoin saatiin sitä vauhtia menoon. Pari vähän hallitsematontakin kohtausta tuli, mutta ne sai hyvin käännettyä positiiviseksi vauhdin antajiksi. Saatiin laukasta paljon kehuja ja sain käskyksi vain istua ja nauttia.



Laukan jälkeen ravi oli vähän eteenpäinpyrkivämpää, muttei vieläkään tarpeeksi. Lisäksi Kalle jännitti ihan älyttömän paljon. Tehtiin ympyröillä pienennystä ja suurennusta. Sain tässä vähän apua opelta maasta käsin, sillä hän antoi raipan kanssa vauhtia.
Pikkuhiljaa alkoi Kalle rentoutumaan ja alettiin saada hyviäkin pätkiä. Lopputunnista harjoitusravi olikin jo todella eteenpäinpyrkivää ja sain itse tehdä kyydissä ihan hulluna hommia. Meinasi siinä jo kuntokin loppua.
Lopuksi Kalle venytti kivasti eteen alas.


En ollut yhtään tyytyväinen omaan ratsastukseeni, mutta oli ihan kiva, että saatiin alkutunnin ongelmat voitettua ja lopussa hevonen kulki ihan kivasti.

Nyt on ollut jo kaksi video koostetta, joita on paljon toivottu. Tykkäättekö vai teenkö ihan turhaan?

10 kommenttia:

  1. Koosteet on oikein hyviä! niissä hahmottaa menon paremmin kuin vain kuvista:) Tosi kivasti kirjoitettu postaus näin muutenkin!

    VastaaPoista
  2. On tosi kivaa saada video koosteita, ne ei oo ollenkaan turhia ! :)

    VastaaPoista
  3. Joo videot on ollu tosi kiva lisä! :)

    VastaaPoista
  4. Hienosti menee molemmat hepat! :) ainoa asia mikä jäi häiritsemään oli se että laukassa näytät jännittyvän ja pomppivan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla on ollut tuo joustamisongelma, mistä olen ennenkin puhunut, jos olet lukenut ja se myös näkyy laukassa (:

      Poista
  5. Aika erikoinen biisi valinta kuunteletko tuollaista :D ?
    Videot on tosi kivoja tykkään sikana ! :) Ihan super kuvia! Millä kameralla kuvaatte ja mitä asetuksii käytätte ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kuuntelen vähän kaikkea(: kiitos, kamerana on 6D, asetuksista en niin tiedä kun harvemmin säädän :D

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: