Image Map

13. helmikuuta 2015

onnistunut valmennus+muuta


Lauantaina oli taas valmennus. Olin koko viikon tsempannut itseäni ratsastamaan hyvin ja se kannatti.
Aloitettiin käynnissä tekemällä väistöjä. Ihan alusta asti mietin, että nyt en anna Veronin jäädä pohkeen taakse ja valmentaja jo alussa kehuikin, kuinka se oli nyt pohken edessä. Västötkin onnistuivat aika kivasti. Paljon on tekemistä, mutta nyt Veron oli aikaisempaa paremmin tuntumalla läpi väistön. Koitin itse keskittyä istuntaan ja varsinkin siihen etten kallistu.


Siirryttiin raviin ja tässäkin päätin ratsastaa täysillä Veronin kunnolla avuille. Veron olikin alusta asti todella hyvä. Ratsastettiin suurimmaksi osaksi keskiympyrällä. Ravissa oikeastaan ainoa ongelma oli, etten saanut asetusta kunnolla läpi. Varsinkin oikea on aika hankala suunta. Veron itsekin on ehkä vähän jäykkä sinne ja se on oma heikompi puoleni.


Otettiin myös laukkaa keskiympyrällä moelmpiin suuntiin. Vasen laukka oli myös todella hyvää, vaikka aluksi se jäi hieman löysäksi. Pari raviin tippumista tuli, mutta vähemmän kuin viimeksi. Oikea sitten oli vähän vaikea ja siinä en saanut tuntumaa yhtä hyvn kuin vasemmalle.
Välikäyntien jälkeen alettiin ethdä kaikennäköisiä tehtäviä tosi nopeassa temmossa. Valmenaja huuteli eri askellajeja, pysähdyksiä ja peruutuksia. Hevosen pitkin olla tosi hyvin avuilla ja itse piti olla skarppina, että onnistui. Veron pysyi tosi hyvänä myös harjoitusravissa ja ravi alkoi saada joustao, mitä siinä ei aina ole. Perusliikkumiseen olin siis todella tyytyväinen, mutta tehtvätä eivät sujuneet ihan niin hyvin. Veron ei ollut täysin avuilla, jolloin tehtävät eivät tulleet täsyin oikeaan aikaan. Esim. pysähdyksessä saattoi hieman kestää, kun pidäte ei mennyt läpi. Tätä pitää siis vielä harjoitella.




Lopuksi ravattiin eteena-alas ja vihdoin sain Veroninkin laskemaan rennosti turpaa alas.
Oli kyllä super hyvät fiilikset tunnin jälkeen, kun hevonen oli toimonut niin hyvin. Teidän onneksenne saatiin tästä myös videota, jota tekin saatte nähdä.



Maanantaina pääsin taas menemään Esalla. Poika sai viime viikolla uudet suitset, joissa on blingbling otsapanta, eikö olekin hieno.


Aloitettiin käynnissä volteilla. Tämä sujui ihan hyvin. Käynti on Esan ehkä se helpoin askellaji, vaikka siinä se helposti painuu kuolaimen alle. Sain olla tarkkana, että vaadin kunnolla asetuksen läpi.
Ravissa ratsastettiin taas uran sisäpuolella, jotta saataisiin hevoset molempien pohkeiden väliin. Meni taas aika vaihtelevasti niin kuin yleensä Esan kanssa. Siirryttiin vielä hetkeksi ympyrälle, jossa olikin aika hankalaa kun meillä oli tosi ahdasta. Tehtiin siinä myös vähän väistätystä.


Laukkaa otettiin uraa pitkin, mutta pääty-ympyröitä sai myös tehdä. Esa lähti taas vauhdikkaasti laukkaan, joten katsoin paremmaksi jäädä ympyrälle. Yritin taas istua mahdollisimman hyvin satulaan, mutta se on todella vaikeaa Esan isossa laukassa. Otettiin laukan jälkeen hetki ravia, jossa tuli taas hyviä ja huonoja pätkiä.
Välikäyntien jälkeen alettiin harjoitella psyähdyksiä ja peruutuksia. Nämä ovat todella vaikeita Esalle, eikä saatu yhtään hyvää peruutusta. Pysähdykset olivat kyllä hyviä, mutta peruutuksessa Esa vain harppoo vinoon ja katoaa iha avuilta.


Lopuksi otettiin kevyttä ravia, jossa Esa tuntui kivan rennolle. Asetuskin tuli ihan kivasti läpi.

Alkaa pikkuhiljaa olla itseltäni prinsessapäivät eli wanhat ohi. Mukavaa on ollut, mutta on ihana palata taas huomenna hevosen selkään.



4 kommenttia:

  1. Etkö ollut jatkoilla kun näin myöhään kirjoittet? :O

    VastaaPoista
  2. kirjoitin tän päivällä ennen jatkoja (:

    VastaaPoista
  3. onksul aika paha polvipuristus? näytäät tosi jäykält?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aina välillä tulee polvipuristus ja jäykkyys on ollut aina ongelma, niitä yritetään korjata(:

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: