Image Map

1. helmikuuta 2015

Veron


Olisi taas aika esitellä uusi valmennushevonen. Tämän kertainen kaveri on Veron ruuna, jolla treenataan 10.4 oleviin kisoihin. Olen nyt kaksi tuntia ehtinyt ruunalla ratsastaa, eikä taaskaan ole helppoa ollut.
Ensimmäisellä kerralla Veron oli käynnissä hyvän tuntuinen. Veron alkoi helposti vähän vetää ohjasta, mutta sain sen aika hyvin korjattua. Siirryttiin pääty-ympyröille vielä hetkeksi työstämään käyntiä.


Sain ratsastaa pohkeilla hyvin ja katsoa, että Veron on suora, mutta kuuntelee sisäpohjetta. Siirryttiin raviin kun käynti oli hyvää. Ravi vasemmalle oli aika hyvää. Veron jää helposti vähän kuolaimen eteen ja sitä pyöreyttä saisi olla enemmän. Otettiin myös laukka ympyrällä. Vasemmalle laukka oli alun hankaluuksien jälkeen oikein mukavaa. Aluksi Veron halusi mennä vain kovaa ja pitkänä ja kootessa alkoi se vain painaa ohjalle. Lopuksi sain sitä jo vähän kantamaan itseään, mutta tällöin se helposti tiputti raville. Oikea suunta olikin selvästi vaikeampi ja siinä en saanut asetusta läpi ja laukassa Veron ei kanatanut itseään yhtään niin hyvin.



Jatkettiin kääntämällä lyhyeltä sivulta keskelle ja päähän tehtiin pysähdys. Pysähdykset olivat aika hyviä. Varsinkin kun sain ennen pysähdystä Veronin kantamaan itsensä.
Otettiin harjoitusravia ja alettiin tulla keskihlkaisijalta uralle väistöjä. Aluksi ei saatu kovin hyviä, olisi pitänyt ratsastaa paremmin ulkoavuilla ja pohkeilla eteenpäin. Viimeinen meni kuitenkin aika nappiin ja siihen olenkin tosi tyytyväinen. Veron oli avuilla, suora ja astui ristiin hyvässä temmossa. Harjoitusravi oli muuten todella huonoa. Veron ei ollut yhtään läpi ja oli aika jännittynyt. En saanut apuja annettua kunnolla ja jäin vetämään liikaa. Veron olisi pitkän kaulansa takia tarvinnut enenmmän tilaa. Loppuraveissakaan ei Veron halunnut enää rentoutua.


Toisella kerralla aloitettiin käynnissä kolmikaarisella. Aluksi otin vähän liian lyhyen ohjan. Pidemmällä ohjalla Veron rentoutui ihan kivasti ja olin tyytyväinen. Myös asetukset tulivat aika hyvin.
Ravissa alkoivat sitten taas ongelmat. En saanut mitään tuntumaa Veroniin ja olo oli aika pihalla oleva. Ainahan se on vaikeaa uuden hevosen kanssa, mutta kyllä masensi. Ratsastettiin uran sisäpuolella pitkillä sivuilla. Sain olla hirveän tarkka ettei Veron valunut uralle, mutta samalla olisi pitkänyt ratsastaa vasenta pohjetta läpi. Jatkettiin laukassa myös uran sisäpuolella. Laukassa oli vielä vaikeampi olla valumatta uralle. Veron koitti taas höntsäillä menemään oman mielen mukaan, mutta kyllä se välillä tuli ihan kivasti avuille. Samaa hyvää fiilistä ei tullut kuin viime viikolla, vaikka valmentajan mukaan laukka oli parempaa. Saattoi johtua siitä, että uran sisäpuolella ratsastaminen oli paljon työläämpää kuin ympyrällä. Ravi ei ollut yhtään parempaa laukan jälkeen, mutta valmentajan neuvoilla aloin saada ideasta vähän kiinni. Piti aina ottaa pidäte ja sitten pohjetta ja pidäte niin, että se meni oikeasti läpi. Otettiin kuitenkin välikäynnit melkein heti kun aloin löytää tuntumaa.


Välikäyntin jälkeen alettiin tehdä pitkille sivuille kaksi melkein pysähdystä ja lyhyille sivuille pysähdykset. Tehtiin samaa myös ravissa. Melkein pysähdykset onnistuivat vaihtelevasti. Kun muistin istua kunnolla satulaan ja ottaa pidätteet läpi ja päästää tuli aika hyviä. Nämä auttoivat paljon saamaan Veronia tuntumalle varsinkin ravissa. Pysähdykset olivat alussa tosi vaikeita ja Veron ei ottanut yhtään pidätettä läpi. Lopuksi saatiin kuitenkin hyviä pysähdyksiä ja kehujakin niistä. Paljon noottia saatiin kuitenkin siitä, että Veron oli koko ajan pohkeen takana.
Loppuraveissa oli taas aika hankalaa ja sain ratsastaa aikas kauan ennen kuin Veron oli edes vähän tuntumalla.



Veronin kanssa suurimpia ongelmia on se, etten tee asioita kunnolla loppuun. Hevonen on koko ajan pohkeen takana ja sitä pitäisi siis saada ratsastettua paremmin pohkeella. Toinen ongelma on kuitenkin, etten saa pidätteillä kerättyä energiaa takajalkoihin. Pidätteet pitäisi ottaa kunnolla läpi ja hellittää, jotta Veronkin hellittäisi. Omaa istuntaa saisi myös katsoa ennemmän, hartiat taakse ja kädet ylös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: