Image Map

28. toukokuuta 2013

Hoitsupäivä♥

En ole jaksan pitkään aikaan kirjoitta, sori. Ei vain ole innostanut ja on tässä aikaakin nyt kun viimeisiä tunteja vietiin.
Lauantaina oli mulla oma tunti, jonka lisäksi itsenänen. Sain juuri ne hevoset jotka halusinkin eli Velin ja Waltsun, kunnon hoitsupäivä!

Velin kanssa mentiin taasen esteitä. Se olikin paljon kivempi käynnissä kuin viimeksi. Ei myödännyt yhtä hyvin kuin viime estekaudella, mutta paremmin kuin viime tunnilla. Ravissa tehtiin tosi jännää puomi-voltti tehtävää, jossa tärkeää oli mennä reippaasti.  Onnistuttiin Velin kanssa kivasti. Laukassa mentiinkin taas vaan vapaasti.



Alettiin heti hyppäämään rataa. Ensiksi hypättiin este, joka oli pitkällä sivulla, jonka jälkeen tehtiin iso ympyrä ja tultiin sama este uudelleen, josta jatkettiin suoraan toiselle esteelle. Veli tuntui jopa reippaamalle kuin ennen. Mentiinkin aika kovaa, mutta onneksi sentään ohjaus toimii hyvin.  Aluksi en päässyt ihan hyppyihin mukaan, kun yrtitin pidättä veliä enne estettä mutta toisella kierroksella annoin sen mennä vähän kovempaa ja pääsin myötäämään paremmin.



Hypättiin myös perustehtävää, jossa hypätään pitkällä sivulla oleva sarja ja siitä lävistäjällä olevalle esteelle.




Lopuksi hypättiin sarja vielä korotettuna uudelleen. Veli tuli aika kovaa ja kielsi. Melkein tipuin, mutta sain pidettyä kaulasta tukea ja vetäistyä itseni takaisin selkään. Veli kielsi vielä toisen kerran, jonka jälkeen päästiin hienosti yli.





Lopuksi ravattiin vielä ja Veli tuntui tosi kivalle. Sitten vapat ohjat.



Walterin kanssa meillä olikin itsenäinen ja ajattelin treenata väsitöjä ja ympyröitä. Aloitettiin ihan käyntiväistöillä ja Waltsu tuntui tosi hyvälle. Se västi pohjetta hienosti ja oli rento, ei tarvinnut käyttää raippaakaan.


Kun olin saanut väistöt hyviksi molempiin suuntiin alettiin ravaamaan ihan pääty-ympyrällä ja Walter oli super! Se meni tosi tasaisesti ja asettui hyvin. Toiseen suuntaan se ei toiminutkaan yhtään niin hyvin. Asetus oli vaikea saada läpi ja muutenkin koko hevonen oli paljon jäykempi. Kun ravi oli ihan hyvää nostin laukan ja työstin sitäkin ympyrällä. Waltsu on ollut loman jälkeen tosi hyvä laukassa ja pehmeä suusta, vaikka ennen laukka oli tosi vaikea saada hyväksi. Laukkasin molemmat suunnat. Ihan lopuksi pienensin pääty-ympyrän voltiksi laukassa. Walter kääntyi hienosti ulkoasvuista ja saatiin hieno voltti. Sen jälkeen annoinkin vapaat ohjat.






Vapaiden ohjien jälkeen harjoiteltiin raviväistöjä uraa pitkin ja lyhyillä sivuilla voltteja. Raviväsitöissä Walter oli tosi jännittynyt, eikä kuunnellut kunnolla pohjetta. Sainkin työstää väistöjä kauan ennen kuin olin edes vähän tyytyväinen ja viitsin lopettaa. Voltit menivätkin paremmin, vaikka toinen suunta oli edelleenkin hankalampi ja sain jäädä välillä työstämään Waltsua ympyrällä että saataisiin siitä hyvä. Walter jäi vähän jännittyneeksi ja heilutteli kuolainta, joten ravattiin pari kierrsta vähän isompaa ravia, ei se kyllä hirveästi auttanut.



hevonen on tosi rento ja sillee..

Harjoiteltiin vielä laukkavoltteja. Walter kääntyi tosi hyvin ulkopohkeesta ja tehtiin tosi pieniä voltteja siihen nähden kuinka iso Walter on. Välillä poikaa tuntui ärsyttävän ja tuntin kuinka se meinasin alkaa pukittaa, mutta ei se lopulta mitään tehnyt.

näyttää iha sille et ulkoavut ei ois yhtää läpi
Lopuksi ravailtiin rennosti vähän pidemmällä ohjalla. Walter oli aika reipas. Lopukäynnit päästiinkin kiertämään tallin ympärille. Laitumia ei voitu kiertää, kun Walter on siellä niin hermostunut. Tallin ympäristössä se käveli kuitenkin tosi rennosti.
Walter oli kyllä super ja sain itsekin keskityttyä tosi hyvin. Nämä itsenäiset ovat kyllä kivaa vaihtelua.





12 kommenttia:

  1. kuka sua kuvaa joka helvetin kerta?? tarviiko aina olla kuvii -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nii joillaki on ihan sikan kavereita, ni toki aina joku pääsee kuvaa -_-

      Poista
    2. eikös blogi ole paljon kivempi jos on aina kuvia?

      Poista
    3. Mitä ihmettä O.o Siis siinä et joku kuvaa Vilmaa nii ei oo mitään hunoo sehän on vaa hyvä. Ja vieläku ne kuvat on hyviä. Mä en lukis blogii jos ei olis kuvia ikinä, mut tämmöne blogi mis on laadukkaita kuvii ja pitkii postauksii ni on paaaljoon parempaa luettavaa ja sen takii varmasti myös saa hyvän määrän lukioita.

      Poista
  2. Ois kiva jos vastaisit tähän kysymykseen nopeesti:
    Oon menossa primuksee leirille ja ois kiva tietää leiristä etukäteen ;)
    1. Oletko itse ollut primuksen leirillä jos olet millä leirillä/kurssilla?
    2.oliko kivaa?
    3.Oliko tasoryhmät?
    4.mitä tehtiin kun ei ratsastettu?
    5.minkälainen ruokailu oli? Eli missä syötiin jne?? :)

    P.s ois tooosi kiva jos vastaus tulis nopeesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1. oon ollu alkeisleirillä, alkeisesteleirillä ja esteleirillä
      2.oli ihan
      3.ei, leiriläisiä ei ole niin paljon
      4.emmä enää muista, teoriaa?
      5. Tirlisää, eli tallin kahvilassa

      Poista
    2. Niin vielä, että jos leireillä on hoitsut nii saiko ne päättää/toivoa ite vai oliko opet päättäny hoitohevoset vai miten?? :D

      Poista
    3. en oo iha varma onko ees hoitsuja, ei välttist ole

      Poista
  3. Tosi hienosti menet Vellillä esteitä koska sehän ei oo mikää helppo ja mun blogi on vaihtunut eli nyt se on Ellus-life-with-horse.blogspot.fi ja lityhän toki lukiaks ja oon sun lukia nyt. Mun blogi on uus joten siellä on vain yks postaus

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: