Image Map

22. toukokuuta 2013

Ilman satulaa kullalla♥


Vihdoin tuli maanantai! Onneksi listassa luki Walter. Laitoin pojun kuntoon ja jätin satulan pois. Oli tosi outo ja ihana olo, kun talutin Waltsun kentälle. Siitä on niin pitkä aika.
Johanna punttas mut selkään. Aluksi Walter tuntui tosi isolle ja ajattelin, että tipun heti kun aletaan ravaamaan. Hetken kävelyn jälkeen onneksi opin istumaan, eikä Waltsukaan tuntunut niin isolle.
Aloitettiin ihan käynnissä tehden voltteja lyhyille sivuille. Aluksi olin ihan pihalla, että mitenkäs sitä Walteria nyt ratsastetaan, mutta pienen tunnustelun jälkeen alkoi sujua tosi kivasti ja Walter taipui hienosti volteilla. Tehtiin ravissa samaa tehtävää. Yllätykseksi Walter taipui hienosti, varsinkin kun en ottanut liikaa ulko-ohjasta. Voltit ei ole koskaan olut meidän vahvuus, mutta nyt ne sujuivat oikein hyvin. Oma asentoni kyllä vähän jäi, kun yritin istua isossa ravissa.



Siirryttiin pääty-ympyröille. En halunnut mennä estetunnin viereen laukkaamaan, joten jouduin olla Mauri ja Arttu ponien kanssa samalla ympyrällä. ensin ravattiin hetki ympyröillä. Sitten alettiin tehdä käynti-laukka siirtymisiä. Walter nosti laukan hyvin, mutta käyntiin siirtymisessä en saanut yhtään pidettyä omaa tasapainoani jonka takia siirtymiset tulivat ravin kautta. Laukka jäi muutenkin hitaaksi, kun ei ollut pitkä pätkä. Laukattiin vielä pidempi pätkä putkeen. Water meni yllättävän kivasti, se asettui ja vähän myötäsikin. Mutta aina kun oma tasapainoni meni, niin poika yritti päätä alas vetämällä ja kerran vähän pukittamalla tiputtaa mut. Ekalla kerralla meinasin tippua ja huusin tosi hienosti "Walter ei!"




Vaihdettiin ympyröitä ja työstettiin hetki hevosia käynnissä ja ravissa.Sitten laukattiin suoraan pidempi pätkä. Walter meni alussa tosi hienosti, mutta vielä hienommin se meni lopussa. Laukka meni siis superisti.





hienoin♥


Vapaiden ohjien jälkeen alettiin harjoitella pohkeenväistöä. Tehtiin väistöt keskihalkasijalta melkein uralle. En ollut pitkään aikaan tehnyt väistöjä ja olin vähän hukassa. Ei saatukkaan mitään kovin hienoja väistöjä. Walter oli myös aika jännittynyt. Raviväistöt menivät paljon paremmin. Ekan kerran jälkeen Waltsu oli ihan innoissaan ja alkoi väistää itse liian aikaisin, söpöä. Saatiin siitä sitten tosi hieno väistö, Walter oli rento ja muodossakin, vähän jäi vajaaksi, mutta ei se haitannut.

käyntiväistöistä ei ollut hyviä kuvia, kun kamera lagasi juuri silloin
Lopuksi ravattiin vähän löysemmällä ohjalla. En saanut Waltsua yhtään rennoksi, vaan se juoksi koko ajan alta, eikä mennyt rentona eteen-alas. Kun saatiin yksi kohtalainen ympyrä, otettiin käyntiin ja annettiin vapaat ohjat.





14 kommenttia:

  1. xd sun ratsastustaidoist saa iha eri käsityksen noist kuvist, ku videost

    VastaaPoista
  2. Voi ku kiva että pääsit menee Walterilla ! Hyvin sä ratsastat, ja videoltaki näkee että monia hyviä pätkiä tuli :)

    VastaaPoista
  3. Sinulle olisi haaste blogissani ! :)

    kaaaisa.blogspot.fi

    VastaaPoista
  4. Ihana postaus ja kuvat tietty sekä video :)♥
    Ihana kans nähä ku et sahaa käsillä ku meet (:

    VastaaPoista
  5. hienoi ootte, mut kiva ku osaan kuvata xdxd toi video koko aja iha vinosti otettu. oon varmaa vino ittekki xd ?

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: