Image Map

14. elokuuta 2013

kauden aloitus

OHO lukijoita on jo 76! Kiitos! Kai tässä pitäisi joku erikoispostaus taas vääntää, ehdotuksia?
Anteeksi, että päivittely on jäänyt. Olen ollut viime aikoina vaan niin väsynyt ja kiireinen, nyt kun koulu alkoi. Voisin jo nyt jäädä lomalle...Ei lukiossa mitään vikaa kuitenkaan ole, ihan kivalta paikalta vaikuttaa näin parin päivän jälkeen.
Ensimmäinen valmennustunti oli jo sunnuntaina. Ilokseni minulle oli laitettu Walter. Tunnin alussa juteltiin hieman valmennuksesta ja tavooitteista, mutta voin kertoa niistä enemmän ensi viikon jälkeen, kun olemme tavanneet valmentajan ennen tuntia. Itse tunti aloitettiin kulmiin pysähdyksillä. Waltwr meni syvälle kulmaan ja pysähtyi tosi hyfin. Itseni piti vain muistaa jännittää vatsalihaksia ettei se lysähdä etujaloille. Suorilla Walteria piti vähän suoristella.



Jatkttiin kulmilla myös ravissa. Itseni piti aina muistaa tasapainoittaa Walteria hyvin kulmissa, ulkoavuilla ja vatsalihaksilla. Tietenkin piti myös muistaa taivuttaa. Walter meni monia kulmia tosi hyvin, kunhan itse muistin ratsastaa. Koko ajan piti myös muistaa ratsastaa hyvää ja tarpeeksi rauhallista tahtia. Walter meni suurimmaksi osaksi hyvin.



Siirryttiin pääty-ympyrälle ravissa ja ravailtiin siinä hetki.  Sitten nostettiin laukka. Laukka meni ihan hyvin. Walter oli innokas. Yritin kuitenkin saada sen laukkaamaan vähän hitaammiin, mutta pontevammin.
Vaihdettiin takaisin uralle välikäyntien aikana. Uralla alettiin mennä ravia ja nostaa laukkaa pitkän sivun alusta ja laukata toisen pitkän sivun loppuun. Tarkoituksena oli tehdä hyvä laukannosto vain jaloilla ja hyvät kulmat. Laukannostoista tuli tosi hyviä, ainoa ongelma oli, että Waltsu alkoi ennakoida niitä, eikä kuunnellut. tehtiin nosto sitten pari kertaa muuaalle. Kulmatkin onnistuivat aina välillä tosi hyvin. Toiseen suuntaan uudelleen, jolloin nostoista tuli vielä paremmat, sattaa johtua siitä että ne nostettiin käynnistä.

vauhti päällä

ihana ilme :3
Lopuksi harjoiteltiin ympyrällä eteen-alas ratsastamisessa. Walter kuunteli hyvin istuntaa ja meni rauhassa ja tosi hyvin. Toiseen suuntaan paketti vähän katosi huonon suunnanvaihdon jälkeen, mutta Walter pysyi kuitenkin hyvin rauhallisessa ravissa.


Eka valkka meni hyvin ja oli tosi tyytyväinen meijän molempien suoritukseen. Opekin kehui kivasti tunnilla. Ensi viikolla ratsastetaan tunnilla c-merkin rata lähtötasotestinä.

Maanantaina mulla oli Yaffa. En ollut kovin innoissaan, sillä hevonen on tosi vaikea saada kulkemaan hienosti. Ja taas jos se ei kulje hienosti se on aika painava kädelle.
Mentiin oikeastaan koko tunti melko samaa tehtävää, eli voltteja lyhyille sivuille. Itse keskityin siihen, että Yaffa kuuntele pidätteitäni ja taipuu. Monta kertaa Yaffa lähti taas reippaasti juoksemaan, kun päästin ohjista, mutta lopussa sain ihan kivaa tuntumaa, eikä se enää karannut juoksemaan. Tein myös väsitöjä, jotta saisin avut paremmin. Yaffa meni rauhoittuessaan tosi hienosti, väistöä siis. Tehtiin siis ylhäällä mainittua tehtävää myös ravissa.



Laukkaa mentiin pääty-ympyröillä, jotka olivat kyllä pienempiä kuin normaalit pääty-ympyrät. Laukassa Yaffa oli rauhassa ja tuntumalla. Itse piti vain muistaa nojata tarpeeksi taakse ettei Yaffa tule liian etupainoiseksi.


Tunti loppuikin yllättävn nopeasti. Yaffa ei ollut niin kauhea kuin luulin ja oli tavallaan ihan kiva mennä sillä muistin virkistykseksi. Olihan Yaffa joskus lempparini ja viime kerrasta on melkein vuosi. Ensi kerraksi pyysin kuitenkin jotain muuta hevosta.

Sitten vielä ainakin itseäni masentavia uutisia. Walterin jalat reistailevat taas ja tänään se ei ollut tunneilla. Jalat ovat olleet huonossa kunnossa viime aikoina ja voitte arvata, että pelkään lopetusta. Täytyy toivoa, että jalat paranevat nyt hyvin.


But if I fall for you, I'll never recover
If I fall for you, I'll never be the same

2 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: