Image Map

11. elokuuta 2013

Leiripostaus

Kotiuduttiin Perrasta perjantaina, mutta en ole etiny kirjoitella, kun kuvia on pitänyt lähetellä muille. Leiri oli tosi kiva ja paikkana Perniö on ihan mahtava. Hevoset ovat tosi kivoja, ainakin itse tykkäsin kaikista joilla menin.
Löhöilytrampalla tuli vietettyä paljon aikaa, ihan paras paikka. Syötiin ihan liikaa mässyä ja käytiin tietenkin uimassa. Vapaa-aikaa ei ollut kovin paljoa, kun aina piti olla ratsastamassa tai kuvaamassa muita. Oli ihanaa kun pystyi vähän hölläämään, kun säännöt eivät rajoittaneet. Perse on ihan kipeä, en kyllä mene hetkeen ilman satulaa.

Sunnuntaina tultiin aika ajoissa paikalle ja oltiinkin ensimmäisiä. Laitettiin kamoja vähän paikoilleen ja odoteltiin muita. Ilta kului löhöillessä trampalla, mistä tulikin meidän lempipaikka. Joskus seitsemän maissa oli aloitus, jossa kerrottiin vähän leiristä ja toivottiin hoitsuja, sekä seuraavan päivän hevosia. Sai hoitsukseni toivomani pv-tamma Perran Mortician "Mortin". Mentiin joskus kahden jälkeen nukkumaan.

Mässyt, ei kyllä todellakaan riittänyt


Maanantaina oli ensimmäiset tunnit.
Ihan ensimmäinen tuntini oli estetunti Ladyllä.  Mentiin suhteutettuja eri askelmäärillä. Lady oli tosi kiva, vaikka välillä en kyllä yhtään tiennyt mistä se hyppää, enkä ollut yhtään mukana. Saatin lopussa väli mentyä hienosti neljällä askeleellä, mihin olin tosi tyytyväinen. Lady oli esteillä innokas ja imi lopussa niille hyvin ja sain ratsastettua hyvin tuntumalla sen esteille. Tykkäsin.









Toinen tunti oli itsenäinen Cacru ponilla. Tuuppailin aika paljon ja Cacru meni välillä tosi kivasti.Aika paljon sai hakea taivutusta. Menin myös ilman käsiä ja laukattiin pari laukkakisaa. Cacru innostui lopussa kivasti.









Tiistaina ekana tuntina oli taas estetunti. Hevosena oli Ponita tamma. Mentiin tunnilla suhteutettuja ja rataa, sekä normisti, että uusintana. Ponita oli täydellinen, reipas ja luotettava. Tunnista jäi tosi hyvä fiilis, Ponita oli niin helppo, että jopa onnistuinkin. Uusinnassakin saatiin lyhyet ja nopeat tiet, kun luotin vaan Ponitaan. Se on myös sileällä tosi ihana.








Toinen tunti oli taas itsenäinen, jonka menin Luke ponilla. Tiedän että olen sille iso, mutta ei se haittaa. Innostuinkin tuuppailemaan Lukella ihan kunnolla. Käynnissä poni oli kiva ja helppo, mutta ravissa sai työstää ihan kunnolla. Saatiin kuitenkin ravissakin onnistumisia. Laukkaa en paljon mennyt, kun en saanut sitä ylläpidettyä ja muutenkin se oli jotenkin vaikeaa.










Olin ostanut vielä lisätunnin, joten menin vielä maastossa. Poninani toimi taas Cacru. Oli ihan kivaa. Mentiin hiekkateitä ja vähä metsässä. Ravattiin aika paljon ja laukattiin. Cacru innostui kivasti ja laukassa oltaisiin voitu mennä kovempaakin. Lenkki tuntui tosi lyhyelle.


Keskiviikkona oli taas ekana estetunti, jonka menin Mortilla. Mentiin taas suhteutettuja ja myös sarjaa. Mortti oli tosi ihana, se korjaa kaikki virheet ja hyppää ihanan pehmeästi. Alkulämpässä se meni myös hienosti ravissa. Tunnin kuvat on mystisesti kadonnut, joten en voi laittaa niitä.

Toisena tuntina oli taas itsenäinen, jonka menin Luffe ponilla joka on vaan liian söpö. Menin ekaa kertaa elämässäni riimulla. Luffe toimi kuitenkin hyvin, vaikka jarrut olivat tietenkin vähän hitaat. En tuuppailut hirveästi, sillä Luffe on aika jäykkä ja kova ja riimulla en saanut sitä myötäämään. Meninkin vaan uraa pitkin ilman käsiä ja otettiin laukkakisoja. Seisoin myös ekaa kertaa ponin selässä.







Torstaina estetunnilla mulla oli Cleo poni. Mentiin suhteutettuja erilaisilla vähän hankalemmilla teillä, sekä kapeaa vähän maanväristä estettä. Suhteutetut meni hyvin, mutta kapeaa estettä Cleo pelkäsi. Mentiin myös rataa jossa oli aika vaikeita teitä. Meillä meni muuten ihan hyvin, mutta okserille tuli aina huonot hypyt ja Cleo kielsi kapealle. Itse jatkoin kuitenkin yli, estetolppa kaatui päälle ja jalka jäi ohjaan kiinni. Onneksi ei kuitenkaan sattunut.









Toisena tuntina menin itsenäisen Mortilla. Rstsastaessa olin ihan epätoivoinen. Maneesi oli ihan täynnä, enkä yhtään mahtunut menemään, ulkona pohja oli niin huono, ettei Mortti pystynyt menemään kunnolla. Mortti meni aika huonosti, painui koko ajan kuolaimen alle ja helutti päätään. Sain aika monta raivokohtausta, johtui varmaan lyhyistä unista. Lopussa saatiin kuitenkin hyviä pätkiä ja kyllähän se Mortti ihan kivasti meni nyt kun ajattelee.







Minulla oli vielä yksi lisätunti, joka oli myös itsenäinen, jonka menin Pallero vuoniksella. En tehnyt oikein mitään järkevää. Vähän yritin välillä tuuppailla, mutta ei oikein onnistunut.

näytin kuinka pitää oikeasti ridata xd
Perjantai aamuna hain Luffen laitumelta



Ensin aamulla oli itsenäinen, jonka menin Ponitalla. Ponita on tosi ihana ja helppo. Suurin ongelma oli epätasaisuus ja kuolaimen alle painuminen. Ponita kuumui aika paljon varsinkin laukoista. Tuuppailinkin melkein koko tunnin. Tein myös vähän puomeilla työskentelyä. Yritin saada eri askelmääriä puomien väliin. Muuten meni hyvin, mutta Ponita ei olisi oikeen halunnut koota.







Toisen tunnin sijasta oli leirikisat, jotka olivat esteitä. Toivoin kisoihin Morttia, mutta se on niin suosittu että en sitä saanut, vaan sain Palleron. en siis ollut sillä ennen hypännyt. Verakassa se tuntui ihan kivalle ja reippaalle. Myös verkkahypyt meni kivasti ja tykkäsin niissä Pallerosta. Radan korkeuden sai itse päättää, menin 70cm. Rata meni aika huonosti, Pallero oli hidas ja käännökset huonoja. Viimeinen este tippui, kun tultiin huonosti. Aika oli kuitenkin kohtuu nopea, mutta tiputuksen takia oltiin 15/21.





Sitten pitikin pakata ja valmistautua kotiin lähtöön. Kohta alkaa koulua, voihan pee.
Vielä pari muuta kuin ratsastuskuvaa.







tarkennukset on jotenkin tosi oudosti näissä ryhmäkuvissa




Teen varmaa vielä videokoosteita tunneista, kunhan vain ehdin.

15 kommenttia:

  1. Tää oli tosi kiva postaus!!
    Ja mortti on paras kaikista:)<3

    VastaaPoista
  2. ihanii kuvii ja muutenki tosi kiva postaus(: oli kyl iha paras leiri<3

    VastaaPoista
  3. jep, paras leiri<3 tää oli tosi kiva postaus ja kuvat oli kivoi! (-:

    VastaaPoista
  4. Haastoin sut mun blogissa :)
    http://paulanploki.blogspot.fi

    Perniö kyl vaikuttaa tosi chillilt tallilt :) hyvii kuvii!

    VastaaPoista
  5. ratsastat kyllä hyvin, Ponita on tosi ihana !

    Upeita noi vedessä otetut kuvat !

    VastaaPoista
  6. Oli kyl ihan paras leiri! ♥♥ jaja hienot ootte kaikkie kaa :D

    VastaaPoista
  7. Tosi kiva postaus, paljon kuvia ja kivat tekstit! :)
    perraaa ♥

    VastaaPoista
  8. hienosti ratsastat! mutta mä en vaa siltikään ymmärrä et miks kaikkien o tehtävä kaikkee tämmöst massaa: nousta hepan päälle, ridaa ilman käsii ja takaperin ja laukkakisoi. Ne on ehk kivoi meist mut ent heppa? mt tosi ihana kuitenki nähä varsinki toi cacru tollee hienosti menemäs ja sama luke ♥ luke on yber söpö sun kaa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. On se nyt kiva aina välillä vähn muutakin tehdä, vaika ei ehkä kuvista näy ratsastin kyllä tosi paljon ihan tuuppailua. Kiitos (:

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: