Image Map

24. elokuuta 2013

pitkästä aikaa

että on laatu otsikko...
Teitä lukijoita onkin ollut jo vähän aika yli 80! Ihan huikeeta! Nyt taas jotain erikoispostausehdotuksi, älkää ehdottako mydaytä videona, tiedän että haluatte niitä, mutta tein viimeksikin sellaisen.


Laiska bloggaaja ilmoittautuu. Oikeastaan ei ole ollut myöskään aikaa postata, kun kaikki aika menee kouluun ja talleiluun. Lupaan nyt ryhdistäytyä ja alatte saada maanantaista postaukset ajoissa.
Hirveästi ei ole oikeastaan tehnyt mieli maanantaista kirjoitella, sillä filikset tunnin jälkeen olivat aika matalat.  Hevosena mulla oli Elli ja lähdin tunnille ihan innoissani. Elli ei kuitenkaan toiminut niin kuin olisin halunnut.
Alussa mentiin hetki keksiympyrällä, kun ope katsoi kaikkien asennot läpi. Itselläni oli kai jotain käsiongelmia, mutta kunnolla en enää muista.


Muuten mentiinkin koko tunti yhtä tehtävää, jossa mentiin porrastetusti väistöä toisella pitkällä sivulla ja toisella ravissa iso voltti. väistöt menivät kivasti, Elli on niissä oikein kiva, mutta muuten ei sitten oikein onnistunutkaan. Mentiin ilman jalustimia ja itselläni jalat kiertyivät koko ajan vähä oudosti. Kuitenkin kaikista häiritsevin ja masentavin asia oli ellin vinous. En saanut pitä yhtään pehmeämmäksi kovalta puolelta, enkä oikastaan muutenkaan pehmenemään suusta.


tunnin paras pätkä

Alettiin tehdä ravivoltti laukassa. Itselläni oli vaikuksia istua laukassa ilman jalustimia ja paino helahteli vähän puolelta toiselle. Hankalaa istumisesta siis teki Ellin nelitahtinen laukka.
Tehtiin tehtävää molempiin suuntiin ja aika lailla samalla lailla meni molempiin suuntiin.


Tunti ei siis mennyt kovin hyvin. Suurin ärsytykseni oli juuri se etten enää saa Elliä menemään niin kuin vuosi sitten. Tuntuu vain, että ainoa hevonen jolla osaan mennä on Waltsu ja sekin on toipilaana. Nooh ehkä mä jostain löydän jonkun kivan hevosen, Forellalla olisi kiva taas mennä.

Tänään lauantaina mulla oli rästitunti. Listassa oli odotetusti pikku Velin nimi. En odottanut tunnilata hirveästi, mutta heti alussa Veli yllätti ja oli oikein hieno. Se oli heti alusta asti pehmeä suusta. Tehtiin alussa vain pysähdyksiä ja voltteja. Veli pysyi pehmeänä ja oli ihan reipaskin.



Ravissa mentiin muuten samaa mutta pysähdykset käyntisiirtymisinä.  Ravissa en saanut samaa pehmeyttä ylläpidettyä ja Veli oli aika jäykkis.
Jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle. Meidän ympyrä pienensi ensin käynnissä ympyrää voltiksi. Ope tuli siihen vähän auttamaan, että saisin Velin paremmin muotoon ja taipumaan. Se auttoikin kivasti ja käynnissä Veli menikin paljon paremmin. Sitten nostettiin laukka. Veli oli oikeastaan aika kiva laukassa. Kerran jopa pukitti aika isosti, kun annoin vähän raippaa. Se myös melkein myötäsi, muttei kuitenkaan ihan.



Tehtiin sen jälkeen väistöjä uralta ja uralle. Veli väisti hienosti, niinkuin aina. Lyhyille sivuille sai tehdä ravissa voltin.  En saanut Veliä taipumaan oikein ravissa.


Lopuksi mentiin taas pääty.ympyröillä. Yritin saada open avulla Veliä asettumaan, mutta se ei oikein onnistunut. Jäin helposti itse vähä liikaa kiinni ja olisi tarvinnut olla rennompi käsi. Laukattiin myös vähän aikaa. Veli meni taas ihan kivasti. Lopuun vielä vähän ravia ja taivutusyrittelyä.


hienoin!

Velistä jäi oikein kiva fiilis. Varsinkin käyntiin olen tosi tyytyväinen ja se että se onnitui riittää mulle. Ei heti tarvitse saada heppaa muotoon kaikissa askellajeissa, varsinkin kun Veli on vielä aika vaikea. Ensi kerralla pitää vain yrittää saada laukassa ja ravissa rennompi käsi.
Huomenna olisi kouluvalmennus. Jännittää sikana, että kenellä menen.

6 kommenttia:

  1. Veli meni tosi hienosti ja Ellilläkin

    VastaaPoista
  2. ihana blogi :) sait lukijan !!
    http://jemppujaponit.blogspot.com <-käy kurkkaa :)

    VastaaPoista
  3. Elli menee tosi hienosti :o ja veli. vitsi ku ite sais tollaseks

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellil ny nii tilannekuvia, ettei voi sanoa, mutta kiitos (:

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: