Image Map

8. heinäkuuta 2014

Tunnilla

Sunnuntaina päästiin onneksi Aliisan kanssa tunnille ja Ristokin toimi paremmin kuin pitkään aikaan. Käveltiin aika pitkät alkukäynnit odotellessa. Alettiin sen jälkeen vähän itsenäisesti verkata ravissa. Risto juoksi taas aika paljon alta, eikä taipunut yhtään. Onneksi Terhi tuli pian opettamaan. Ensin sain ratsastaa Riston käynnissä todella rauhalliseksi, että se astui jokaisen askeleen kunnolla. Kun tämä onnistui tehtiin sama ravissa. Ravissa jäin ympyrälle pyörimään ja koitettiin saada risto taipumaan. Se jäi kuitenkin vielä jäykäksi ja jännittyneeksi. Ratsastettiinkin vielä oikeaan eli meille vaikeampaan suuntaan.


Kun hevoset oli kunnolla verrytelty siirryttiin molemmat isolle ympyrälle käynnissä. Alettiin tehdä ympyrän uralta sisällepäin voltteja. Voltilla sai aina antaa reilummin ulkoolta tilaa, jotta hevoset taipuisivat kunnolla. Sain Terhiltä paljon vinkkejä ja opetusta, jotka auttoivat todella paljon. Pikkuhiljaa alkoi Ristokin taipua ja rentoutua. Itseni piti muistaa tehdä pieniä pidätteitä ulko-ohjasta ettei ulkolapa pääsisi karkuun. Käyntiin olenkin todella tyytyväinen ja sain uusia ohjeita, joita en ollut tajunnut.


Ravissa olikin paljon enemmän ongelmia. Aloitettiin vieläpä meille vaikeampaan suuntaan ja meni todella kauan ennen kuin aloin saada avuista läpi. Risto alkaa niin helposti sutimaan jaloillansa ihan mitä sattuu, joten sitä sai ravissa tukea enemmän kuin käynnissä. Kun pikkuhiljaa aloin itse tajuta avut alkoi Risto myötäämään ja saatiin vihdoinkin ratsastettua se oikeakin kierros läpi, johon olin supertyytyväinen. Vasempaan kierrokseen homma olikin todella helppoa tämän jälkeen. Lopuksi tehtiin vielä oikealle pari volttia, kun Risto oli kunnolla vetreä. Meinasi itseltä kunto loppua kun piti tehdän vain uudestaan ja uudestaan. Oli helpottavaa kuitenkin huomata, että ihan oikealla idella olin ratsastanut aikaisemminkin.
Pienten välikäyntien jälkeen otettiin laukkaa. Tehtiin aika samaa laukassa, mutta vähemmillä volteilla.
ompas ihana istunta mulla kaikissa kuvissa






Laukka oli aika järkyttävää. Risto ei yhtään taipunut ja kaahotti vain menemään. Saatiin juuri ja juuri käännettyä pari volttia, jotka eivät kyllä olleet kovin kauniita. Mistään kokoamisesta ja muista hienoista jutuista ei ollut tietoakaan. Loptettiin kunhan saatiin molempiin suuntiin edes käännettyä pari volttia.


Lopuksi ratsastettiin itsenäisesti loppuraveja. Risto oli ihan innoissaan laukoista, eikä kuunnellut kunnolla pidätteitä. Riston selkäkin alkoi olla hiestä todella liukas ja itselläni oli vähän ongelmia pysyä kyydissä. Lopetettiin hetki kun saatiin edes pieni hyvä pätkä.


Tänään eli tiistaina sujui taas huonosti. Alussa tein todella pitkän käyntityöskentelyn tekemällä kolmikaarista kiemurauraa volttien kanssa. Volteilla hain samaa tuntumaa kuin tunnilla tiistaina. Käyntiin olenkin taas tyytyväinen, Risto rentoutui ja taipui hyvin.


Ravissa jatkoin samaa molempiin suuntiin, mutten saanut Ristoon mitään tuntumaa. Välillä tuntui ettei se yhtään keskittynyt minuun ja oikein juoksenteli apuja karkuun. Varsinkin lopussa, kun yritin saada Riston vielä edes vähän hyväksi ennen lopettamista, se kuunteli apuja todella huonosti. Yritin tehdä samaa tehtävää kuin tunnillakin, mutten saanut Ristoon yhtään samaa tuntumaa. Vika voi olla hyvinkin satulan päällä, en vain tiedä mitä pitäisi tehdä toisin. Lopuksi saatiin ihan mini pätkiä paremmin ja niihin oli tyydyttävä.


Huomenna tehdään jotakin, mitä en ihan heti olisi uskonu lupautuvani tekemään. Siitä myöhemmin! Huomenna myös erilaista postausta maanantaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: