Image Map

29. heinäkuuta 2014

Tuntsareita kohti!

Tänne ei olekkaan tullut viime aikoina mitään kirjoiteltua. Viime viikko meni ilman ratsastusta ollenkaan, mutta viikonloppuna päästiin edes vähän hevostelemaan, sillä oltiin katsomassa Seahorse weekiä. Oltiin perheen ja Fian perheen kanssa matkalla. Päivät vietettiin katsellen kisoja ja yöllä nukuttiin teltassa. Oli oikein hauska viikonloppu!

Aliisan ottama kuva
Nyt Primus on taas auennut ja tallilla vierähtääkin tällä viikolla joka päivä se 12 tuntia. Aamulla on alkeisleiri, sen jälkeen omat treenit ja illalla talutetaan vielä vanhempia, jotka ovat alkeiskurssilla.
Omat treenit ovat siis tuntsaritreenit Esan kanssa. Eilen mentiin vähän kevyemmin, koska hevoset olivat tulleet juuri lomalta. Tavuteltiin ensin vähän pidemmällä ohjalla. Sitten ravissa ja ihan perusratsastusta. Esa tuntui ihan kivalle, mutta vähän tauon jälkeen sai etsiä oikeita nappeja. Laukassa kaveri olikin aika innokas ja oli hieman hurjaa, kun se ekan kerran ponkaisi oikein kunnolla laukkaan, eikä oikein ollut hallinnassa. Laukan kanssa onkin paljon tekemistä vielä, joka tuli myös todettua tänään. Laukan jälkeen ravi olikin ihan super hyvää, kun Esa oli innokas eikä näin ollen jäänyt löysäksi. Ihan kohtuu tyytyväinen olen treeneihin.
Tänään taas päästiin jo aika kunnolla treenaamaan. Käynnissä tehtiin verryttelyksi pysähdyksiä. Vieläkään en saa niitä ihan oikein menemään, mutta pieniä ahaa elämyksiä alan pikkuhiljaa saada. Tänäänkin tuli pari oikein kivaa pysähdystä. Tehtiin myös ihan pari väistöä. Taas meinasi ulkoavut jäädä matkasta ja hevonen karata ulkoa. Kun vain sain molemmat jalat kiinni oli väistökin hyvää.


Ravissa verryteltiin loivilla kiemuraurilla. Loivat kiemururat sujuivat ihan kivasti. Kunhan muistin ratsastaa tarpeeksi pohkeella, ettei Esa tahdita ja taipuu myös kunnolla. Välillä oli reitti vähän hakusessa ja kulmista tuli vähän liian tiukkoja. Ravi oli kuitenkin jo aika hyvää.


Sitten päästiiinkin treenaamaan laukkavoltteja, jotka eivät millään meinanneet onnistua. Meidän piti kääntää tötsien sisäpuolella se 10metrin voltti, mutta lähinnä me vaan hypittiin tötsien yli tai kaadettiin niitä. En katsellut tarpeeksi ylös ja käyttänyt ulkoapuja, jolloin Esa ei todellakaan kääntynyt kunnolla. Lopulta saatiin joitain ihan siedettäviä voltteja, mutta en tiedä viitsiikö tuollaisia radalla näyttää. Onneksi radalla ei ole tötteröitä. Laukassa onkin hankalaa, kun en saa Esaa kunnolla takajaloille, vaan se jää pitkäksi ja etupainoiseksi. Ihan pieni hyvä pätkä saatiin vähän kootumpaa laukkaa, jolloin Esakin tuntui tosi hyvälle.


Ravi laukkojen välissä ja jälkeen oli aivan suupeeer hyvää. Esa oli ihan avuilla ja todella hyvällä tuntumalla. Ravissakin istuminen tuntui hyvälle. Että olen tyytyväinen näihin pätkiin. Kevyessäkin ravissa hyvä meno jatkui jopa loppuraveihin.




Perjantaihin onkin ihan hirveän vähän aikaa, koskakohan sitä tajuaa mitä on tapahtumassa ja alkaa jännittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: