Image Map

16. syyskuuta 2014

Onnistuneet viimeistelytreenit

Taitaa kisat mennä penkin alle, sillä eikös niin sanota että jos ennen kisoja menee huonosti niin kisat menee sitten hyvin. Nyt treenit on kuitenkin mennyt tosi hyvin!

Lauantaina aloitettiin käynnissä itsenäisesti työskennellen. Tein vähän ympyröitä ja ratsastin uran sisäpuolella. Pate punki aika paljonkin ulkopohjetta vasten ja ympyröillä ei meinannut millään asettua kunnolla. Ravissa tehtiin pääty-ympyröitä. Pate oli taas vähän edellisiä kertoja parempi, se tuntuu pätkittäin kevyemmälle, muttei kuitenkaan rentoudu.


Laukka otettiin taas keskiympyrällä kaikki yhdessä. Laukka oli taas ehkä vähän parempaa ja positiivista oli ettei vaihtoja enää tullut kovin montaa. Jatkettiin molempien laukkojen jälkeen aina suoraa ja tehtiin lävistäjä. Vasemmalle päästiin vaihdoitta, mutta oikealle tuli vaihto juuri ennen uraa.


Välikäyntien aikana valmentaja kiipesikin Paten kyytiin, mikä oli ihan mahtavaa. Oli kiva nähdä miten Pate liikkui ja sain pari tosi hyvää vinkkiä.
Sen jälkeen Pate olikin ihan super ihana ratsastaa, se oli niin kevyt ja taipuisa. Hain rauhassa vain apuja kuntoon ympyröillä käynnissä ja ravissa. Nyt oikeat avutkin oli helppo löytää, kun hevonen oli vähän paremmin avuilla. Sainkin nyt vihdoin ajatusta kuinka sitä Patea pitää ratsastaa, joka varmasti auttoi maanantaina.
Ravailtiin loppuravit ja lopeteltiin siihen.


Maanantaina oli viimeinen kerta ennen kisoja. Aloitettiin tunti käynnissä ensin vähän itsenäisesti ratsastaen. Tein Paten kanssa ympyröitä, nyt katsoen että se ihan oikeasti asettuu. Pate oli oikeastaan aika kiva ja saatiin kivoja pätkiä. Alettiin tehdä pysähdyksiä ohjattuna, ne eivät kuitenkaan ottaneet onnistuakseen, joten vaihdettiin vähän tehtävää. Tarkoitus oli vain koota käyntiä, muttei pysähtyä. Pate olikin aika vahva ja sain aika pitkään pyytää ennen kuin se rentoutui ja kokosi itseään. Helposti jäin taas itse jännittyneeksi ja liikaa pitämään.


Ravissa jatkettiin samalla teemalla, käännettiin radan poikki ja tehtiin kokoamista. Itse sain kuitenkin siirtää aina Paten käyntiin, jotta pääsisin kunnolla myötäämään. Nämä sujuivatkin aika kivasti ja sain open hakemaa rentoutta mukaan. Ravi oli muutenkin jo paljon parempaa kuin ennen, varsinkin kun vain itse muistin myödätä.


Siirryttiin pääty-ympyröille ja työskenneltiin hetki ravissa. Hain vain hyvää tuntumaa ja muistelin lauantailta mitä apuja pitikiään käyttää. Alettiinkin saada jo hyviä pätkiä joukkoon. Sitten nostettiin laukka. Mentiin vielä vasemmalle mikä on vaikeampi suunta meille, mutta silti Pate oli parempi kuin koskaan. Se oli jo selvästi rennompi ja haki muodon tapaista. Välillä se jäi taas pohkeen taakse ja vaihteli laukkoja, mutta silti olin positiivisesti yllättynyt.
Laukan jälkeen ravi olikin sitten ihan super. Mentiin ihan vain uralla harjoitusravia, mutta Pate oli nyt rento ja tuntumalla. Se ei ole koskaan ennen ollut noin hyvä ja nyt se oli vielä ihan tasainenkin. Pystyin itse keskittymään enemmän istuntaan ja sain kädetkin kunnolla kannettua. Tein pari ympyrääkin joilla Pate asettui helposti. Vitsi oli kyllä hyvä fiilis!


Otettiin pieni välikäynti tauko, jonka jälkeen palattiin vielä niihin pysähdyksiin. Pate ei oikein meinannut rentoutua pysähdyksissä ja käynnissä se tuppasi jäämään pohkeen taakse. Hirveän kauan ei näitä ehditty treenata, kun aika loppui.
Jos kisoissa menisin näin, en voisi olla tyytyväisempi. Ja huomatkaa että laitpon tällä kertaa kuvat vähän sekalaisessa järjestyksessä.

2 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: