Image Map

4. syyskuuta 2014

Sitä sun tätä

Nyt tuleekin postaus, joka sisältää vähän kaikkea maan ja taivaan väliltä. Aloitetaan vaikka sillä minkä varmasti itsekkin pystytte nähdä, eli pientä päivitystä ulkoasuun. Banneri nyt oli tuommoinen pikaväännös, kun vanha ei oikeen enää sopinut.
Toinen asia minkä voikin ehkä bannerista fiksuimmat päätellä.
Assegai "Esa"  hoitohevonen 29.8.2014-->
Willen jälkeen on vaikea löytää ketään sitä korvaamaan, mutta ei tarvitsekkaan. Tarvitsen kuitenkin jonkun hevosen hoidettavaksi, joten Esa tuntui luonnolliselle valinnalle.
Sitten palataan lauantaihin ja valmennukseen.
Alussa oli taas hankalaa, tai oikeastaan koko tunnin. Käynnissä aloitettiin väistöillä, tekemällä keskihalkaisijalta uralle. Väistettiin ensin oikeaan suuntaan. Pate väisti muuten ihan hyvin, mutta itse en ratsastanut tapeeksi ulkoavuilla ja asetuskin jäi vähän matkasta.
Ravia työstettiin taas keskiympyrällä. En taaskaan saanut mitään tuntumaa Pateen. Ravissa onkin hirveästi ongelmia. Ensinnäkään en löydä Patelle hyvää ravia, sen pitäisi olla energistä, mutta sen ei tarvitse kuitenkaan olla kovin reipasta. Melkein koko tunnin Pate tuntui vain raskaalle edestä ei myödännyt kunnolla. Itselläni on hirveästi ongelmia saada jalka kunnolla kiinni ja ratsastaa pohkeet läpi. Myös kirottu hartiajännitys on palannut takaisin, joka ataas saa kädestä liian jännittyneen. Pate valahtaakin koko ajan ulos, eikä asetu ollenkaan.


Laukka on kuitenkin ehkä vielä kamalampaa, siinä Pate painaa enemmän vielä kädelle ja vetää mut ihan satulasta. Vasemmalle varsinkin vaihtoja tulee koko ajan.
Ravin ja laukan jölkeen käynti on aina paljon parempaa. Tehtiin toiseenkin suuntaan vähän väistöjä, jotka olivatkin jo parempia, vielä enemmän vaan saisi olla asetusta.
Laukka oikealle on aian ehkä hiukan helpompi aj siinä Pate välillä rentoutuu sekunniksi. Tehtiin vähän työskentelyä ympyrällä, jonak jälkeen jatkettiin uralle ja tultiin lävistäjä. En ollut tarpeeksi tarkkana ja vaihtohan sieltä tuli. Positiivsita oli, että sain laukan jo vähän paremmin koottua lävistäjällä ja toisella kerralla päästiin vaihdoitta.
Loppuraveissa Pate olikin ihanan kevyt ja venytti tosi kivasti aj rennosti alas. Siihen olenkin tyytyväinen.



Pate kanssa tuntuu olevan nyt ongelmia ihan loputtomiin ja oma istuntakaan ei pysy kunnossa. Ärsyttää kun en Patella osaa mennä, kun se on oikeasti tosi kiva hevonen, joka on sairaan ihana kun sujuu. Niin kuin aina ongelmahan on satulan päällä...

Maanantaina pääsin poneilemaan, ainakin melkein. Meillä oli siis estetunti, jolle sain Faunan, joka on melkein poni. Sillä olenkin hypännyt joskus aikoinaan silloin kun se tuli ja silloin tykkäsin paljon.
Aloitettiin tunti ihan käynnissä ja parilla pysähdyksellä. Fauna pysähtyi yleensä vinoon, mutta kuunteli kuitenkin ihan hyvin pidätteet.
Ravissa ja laukassa tehtiin aika samaa tehtävää. Pitkillä sivuilla piti mennä vähän reippaammin ja lyhyillä sivuilla tehdä pääty-ympyrä kavaletin yli. Ravissa piti pitkät sivut mennä kevyessä istunnassa ja keventää muuten, laukassa taas mennä pitkät sivut kevyessä istunnassa ja ympyrällä esteistunnassa. Lisäksi toiseen päätyyn piti laukassa tehdä ravisiirtyminen. Muuten kavaletit menivät hyvin, mutta sain olla tarkkana, että sisäpohje oli läpi ja tultiin tarpeeksi rauhallisesti. Lisäykset sujuivat helposti, mutta ravisiirtyminen laukassa tuotti hankaluuksia. Laukan jälkeen ravi oli ihan super hyvää.


Hypyt aloitettiin pienellä pystyllä, joka oli lävistäjällä, tai ei oikeastaan ihan koko lävistäjällä, koska oltiin koko maneesissa. Ennen pystyä piti kuitenkin tehdä pääty-ympyrä kavaletin yli. Kavaletilla Fauna vähän puski sisäpohjetta vasten ja esteelle tultiin vinoon, mutta muuten meni ihan hyvin.
Toisella kerralla lisättiin mukaan vielä okseri toisella lävistäjällä, jota ennen uralla tehtiin ravisiirtyminen. Pääty-ympyrä oli ihan hyvä, mutta ensimmäiselle pystylle tultiin vähän liian hitaasti, eikä paikka ollut niin hyvä. Okserille tultiinkin isompaa laukkaa ja paikka osui paremmin.
Sitten tultiin kaikki sama mutta vielä okserin perään kaarevalla suhteutetulla primus-lankku. Esteet olivat jo aikas isoja. Fauna oli pikkuhiljaa vähän kuumentunut, joten kun aloin ekan kierroksen tavoin ratsastaa eteen tultiinkin sitten vähän liian kovaa. Eka hyppy oli ihan hyvä, vähän kaukaa, mutta pääsin hyvin mukaan. Ravisiirtyminen olikin työn takana, mutta kai me pari askelta mentiin. Okserille tulikin tosi iso loikka, mutta yllättävän hyvin olin siinäkin mukana. Ison hypyn takia lankulle tuli vähän huonompi tie, mutta hyppy oli ihan kiva, vaikka sekin lähti aika kaukaa.





Loppuraveissa Faunassa olikin jo aika paljon virtaa, mutta kyllä se hetkiä malttoi ja venytteli alas.
Fauna oli ihan super kiva! Vaikka mentiinkin vähän liian kovaa ja hypyt lähti vähän liian kaukaa, oli mulla sentään pitkästä aikaa estetunnilla kivaa. Ei nyt ole ihme, jos ei ihan täydellisesti mene, kun viimeksi kesällä hypännyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: