Image Map

14. syyskuuta 2014

Vähän myöhässä

Nyt saatte sen postauksen lauantain valkasta.
Aloitettiin taas valkka käynnissä tekemällä pysähdyksiä. Tällä kertaa kuitenkin tehtiin ne radan poikki. Nyt aloin alusta asti ratsastamaan ihan kunnolla eteen ja Patea mahdollisimman energiseksi. Pysähdykset eivät olleet kovin hyviä, Pate ei oikeen malttanut seistä.
Ravissa Pate tuntui jo paremmalle kuin edellisillä kerroilla. Ratsastettiin aluksi kolmikaarisia kiemurauria. Pate ei meinannut oikein asettua ja sain olla tosi tarkkana ulkoapujen kanssa. Ulkoapujen puutteesta myös reitti oli vääränlainen. Oikealle oli aina selvästi vaikeampaa ja vasemmalle taas Pate välillä jo vähän asettuikin.
Siirryttiin keskiympyrälle ja työskenneltii hetki ravissa. Pate tuntui jo paremmalle ja saatiin jo vähän rennompaa menoa, sekä asetusta haettua. Vieläkään hevonen ei kuitenkaan rentoudu täysin, enkä saa pohkeita läpi.



Laukka oli ehkä hiukan parempaa kuin edellisillä kerroilla. Vaihtoja tuli taas vasemmalle runsaasti, mutta oikealle fiilis oli jo pätkiä parempi. Asetusta en vain saa ratsastettua läpi, sillä aina kun yritän vähänkin käyttää sisäpohjetta Pate vaihtaa. Laukassa iskee kyllä aina epätoivo ja kaikki tuntuu vaikealle. Mulla on nyt vain tullut tosi pahasti se hartiajännitys takaisin, joten en ihmettelekkään jos Pate ei oikein renotudu, kun en itsekkään osaa olla rento.
Jatkettiin vielä uralle ravissa ja Pate tuntui pienen pätkän jo hyvälle. Käynti oli taas paljon parempaa näin muiden askellajien jälkeen.


Alettiin tehdä radan poikki käännöksiä ja käyntisiirtymisiä. Siirtymiset tuntuivat jo aika hyville ja ensimmäisen kerran jälkeen sain aiak hyvin reitin kuntoon. Ongelmana kuitenkin oli ulkoapujen käyttö käännöksessä. Tätä harjoiteltiinkin sitten takaosakäännöksien avulla, joissa ulkoavut on pakko olla kunnossa. Näissä Pate jäi tosi helposti liikaa paikalleen ja mulla olisi pitänyt olla paremmin pohje mukana. Saatiin näistä kuitenkin hyvin ideaa millaiset ulkoavut pitäisi olla ja saatiin käännöset tehtyä radan poikkikin paremmin. Uralla mentiin harjoitusravia, jossa Pate oli taas todella jännittynyt. Nyt kevyt ravi toimii jo vähän, mutta harjotusravi on vielä ihan hukassa. Ongelman syynä on varmaan se, että its eolen ylipäätänsä jännittyneempi harjoitsuravissa kuin kevyessä.
Loppuraveissa Pate oli jälleen hyvä ja venytti kivasti alas, ollen kuitenkin aika hyvin avuilla.



Jäljellä on vain enää yksi valkka ja yksi maanantain tunti, alkaa vähän epätoivo iskeä.

Maanantaina jatkettiin taas hyppyjä tällä kertaa ulkona, mutta saatiin kuitenkin koko kenttä. Mullla oli taa Fauna, onneksi.
Käynnissä verryteltiin vähän hevoskohtaisesti. Minun piti tehdä pysähdyksiä, että saisin kunnolla pidätteet läpi. Fauna olikin aika innoissaan ja vahva alusta asti.
Ravissa otettiin mukaan myös puomeja. Tultiin toisella pitkällä sivulla kahdet ravipuomit ja toisella otettiin pari käyntisiirtymistä. Puomit sujuivat tosi hyvin, mutta käyntiin Fauna ei olisi millään malttanut tulla. Ravissa muutenkin Fauna alkoi tuntua tosi kivalle.
Laukassa tultiin kavaltin ja puomin yli pääty-ympyrällä. Toisessa päässä kenttää mentiin ravia ja käyntiä. Fauna olikin tosi innokas laukassa, joten sain ihan kunnolla ratsastaa ettei tultaisi liian kovaa niin pienille esteille. Saatiin ihan hyviä paikkoja kuitenkin. Laukan jälkeen ravilin vielä hetken, jolloin Fauna oli ihan super.



Sitten päästiinkin hyppäämään. Otettiin tällä kertaa sarjoja ja suhteutettuja, että vaikutettaisiin enemmän hevoseen. Ensin tultiin sarja lävistäjällä. Fauna oli todella vahva, jonka takia en aluksi tullut tarpeeksi isoa laukkaa. Saatiin kuitenkin hyvät hypyt, mutta esteen jälkeen oli vähän ongelmia saada poni kiinni. Toisella kerralla päästiinkin jo reippaammin, mutta sitten tultiin melkein liian kovaa. Faunan kanssa onkin vaikea löytää oikea vauhti, koska sen pitää edetä, mutta ei kuitenkaan kaahata.


Tultiin vielä suhteutettu viiden askeleen välillä. Fauna tuli tosi vahvaksi ennen estettä, mutta saatiin kuitenkin ihan ok hyppy. Välissä painuttiin aika paljon vasempaan reunaan, mutta hyppy oli tosi hyvä ja saatiin siitä kehuja. Enempää ei sitten ehdittykään hypätä.



Loppuraveissa Fauna rauhoittuikin aika kivasti ja venytti hyvin eteen alas.
Vitsi Fauna on kyllä ihana ja vielä kiva niin esteillä kuin koulussakin. Harmi että se on niin pieni..Jäi tosi hyvät fiilikset estekaudesta, ensi kerralla sitten taas koulua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: