Image Map

13. syyskuuta 2013

Huippufiilikset

Taas olisi aika kertoa viikon tunneista, jotka menivät tosi hyvin.
Sunnuntaina valkassa menin tietysti Attilalla. Tunnin teemana oli käsien vakaus ja voltit.
Aloitettiin tunti pitämällä raippaa käsien välissä, jotta käsi olisi tasainen. Ratsastettiin vähän uran sisäpuolella ja yritettiin pitää hevoset suorina. Käsien pitäminen onnistui hyvin, mutta suoraan meneminen oli hankalaa, Attila valui helposti uralle päin ja korjauksista tuli liian isoja. Mentiin samaa hetki ravissa. Ohjat valuivat heposti liian pitkiksi, kun raippa oli käsissä.



Sitten saatiinkin ottaa ohjat kunnolla käteen ja ottaa raipat pois. Siirryttiin pääty-ympyröille. Ratsastin asetusta ja pohjetta läpi, Attila kulkikin aika kivasti. Sitten nostettiin laukka. Laukkakin meni hyvin, en siitä kauheasti muista. Sitten annettiinkin jo vapaat ohjat.



Vapaien ohjien jälkeen harjoiteltiin voltteja. Tärkeintä oli tehdä hyvä tie. Attila valui helposti liian isolle ympyrälle, kun en katsonut eteenpäin. Muuten voltit menivät aika hyvin, välillä en valmistellut tarpeeksi, jolloin alku oli huono. Hankalinta oli ravissa muistaa kunnolla istua satulaan. Jään helposti jalustimille tai ohjiin kiinni. Yritinkin koko ajan hokea vain istu. Tehtiin voltteja molempiin suuntiin.
Lopuksi laukattiin vielä toiseen suuntaan. Itsestäni tuntui koko ajan, että Attila oli vähän hidas, ope kuitenkin kehui meidän menoa.

lopputunnista ei ollut kuvia
Tunti meni tosi hyvin. Attila ei einää vienyt minua ja onnistuin istumaankin jo paremmin. Joka kerta menee paljon paremmin!

Maanantaina odotin Belliksen nimeä listassa, mutta siinä lukikin Fellini. Olin aika innoissani, sillä en ole ennen Fellinillä mennyt ja se vaikuttaa tosi kivalle. Vähän olin kyllä kuullut että se ei oikein pysy pohkeiden välissä ja se näyttää vähän hermostuneelle(viskoo päätä ja on jännittynyt)
Jo alkukäynneissä olin ihan innoissa, sillä oli mahtavaa päästä taas puoliverisen selkään, ne on jotenki eniten mun tyyppiä. Kaikkein parasta oli että meillä oli mun sunnuntain ope.
Aloitettiin ihan vapaalla lämpällä. Yritin saada tuntumaa Felliniin. Se kulki aika jännittyyneenä ja oli vähän vino. Kojailin sitä sitten suoremmaksi ja ope tuli näyttämään, että sitä voi ottaa vähän kovemmalta puolelta. Ei se nyt mitenkään hienosti mennyt, mutta tuntui iha ok:lle. Ravissa Fellini oli kanssa vähän jännittynyt.


alussa meno oli tällasta
Sitten siirryttiinkin ympyröille ja otettiin laukkaa. Fellini oli alusta asti ihan super. Se oli edestä kevyt ja liikkui pohkeesta reippaasti eteen. Myös asetus saatiin kivasti kun pääatin vähä ulkoolta. Olin ihan fiiliksissä laukan jälkeen. Sen jälkeen käyntikin oli parempaa. Sitten annettiinkin vapaat ohjat.


Vapaiden ohjien jälkeen jatkettiin väistö harjoituksia uraa pitkin. Toinen puoli mentiin käynnissä toinen ravissa. Käynnit menivät ihan kivasti, mutta ravissa Fellini jäi vinoksi, siirtyi käyntiin tai oli jännittynyt. Raippaa piti käyttää paljon apuna, sekä käyttää sisäpohjetta. Myös ohjilla välillä myötääminen auttoi. Tehtiin molempiin suuntiin. Toiseen suuntaan tehtiinkin molemmat väistöt ravissa. Fellini oli tosi jännittynyt, myös väleissä. Edestä se tuntui kuitenkin ihan hyvälle välillä.
Lopuksi ravattiin ympyröillä kevyttä ravia. Fellini oli ihan täydellinen. Se oli rento ja ravasi hyvin eteen, ollen kivassa muodossa. Niinkuin opekin sanoin, kunnon työvoitto.


lopussa sitten tällasta!



komea poika♥
Tunnista jäi sika hyvä fiilis ja haluan ehdottomasti jatkaa Fellinillä. Se on niin söpökin.

10 kommenttia:

  1. wau Fellinihän meni sika hienosti lopputunnista kuvien perusteella !

    VastaaPoista
  2. Kuvien perusteella meni tositosi hyvin molemmilla!

    VastaaPoista
  3. Kui sul on kädet tollee erikohas? toine taaempan ja toine hyväs kohas, ettet vaa sahais? Tiedäks et se vahingoittaa hevosen suuta jos sillee teet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ootko koskaan kuullu asettamisesta..huoh

      Poista
    2. Mutta ei siihe tartteta noi paljoo käsii? Teet enemmä ulkoisil avuil kaikkee ku vaa kehol ? :o

      Poista
    3. en ole vielä niin hyvä että osaisin ratsastaa keholla,kokoajan harjoittelen

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: