Image Map

3. syyskuuta 2013

Ratsastuksista ja PERRAVIDEO!

Kaikki sai jonkun ihme kohtauksen viime postauksesta. Olen pahoillani jos nyt liiottelin ja tiedän kyllä että kritiikki ja negatiiviset kommentit kuuluvat bloggaamiseen, mielestäni niiden ei kuitenkaan tarvitsisi kuulua. Olen myös huono ottamaan kritiikkiä vastaan. Onko nyt hyvä?

Sunnuntaina oli taas valmennus ja hevosena Attila. Alkutunnista ratsastettiin uran sisäpuolella käynnissä ja tarkoituksena oli tietysti saada hevonen pysymään suorana. Attila meni ihan kivasti siihen asti kun sitä piti korjata vähän suoremmaksi. Aina kun korjasin sitä suoraksi tuli hevosesta vino ja reitistä mutkainen, olisi pitänyt antaa pienempiä apuja.


Ravissa ratsastettiinkin pääty-ympyröillä. Attila vähän liiraili ulospäin, eikä oikein asettunut. Kun kuitenkin ratsasti asetusta kunnolla saatiin kivoja pätkiä. Laukkaa otettiin myös ympyrällä.


Aitten kai otettiinkin jo välikäynnit. Välikäyntien ajaksi ope otti Attilan ja vähän havainnollisti ulkoapujen käyttöä ja istuntaa. Esitys valaisi tosi hyvin.
Kun taas itse pääsin selkään ja alettiin ravaamaan menikin Attila jo paljon paremmin. Syy oli varmasti opettajan läpi ratsastus, mutta myös itse aloin ratsastaa enemmän ja yritin jännittää vatsalihaksia. Attila kevenikin vähän edestä ja saatiin pari tosi hyvää pätkää tahdikasta ravia. Tehtiin samaa mitä käynnissä, eli ratsastettiin hevosia suoriksi uran sisäpuolella. Attila vähän kiemurteli, mutta meni myös joitain pätkiä suoraankin. Välillä se yritti vähän lähteä viemään, mutta yritin silloin itse istua tiiviimmin ja käytää vatsalihaksia ja olla vetämättä ohjista. Välillä kyllä piti ohjistakin ottaa. Tehtiin myös parit kokorataleikkaat, jotka meni muuten hyvin, mutta Attila aina vähän kiihdytti.

ei liity ylläolevaan tekstiin mitenkään
Siirryttiin sitten taas pääty-ympyröille ja otettiin toiseen suuntaan laukat. Yritin saada Attilan laukkaamaan kunnolla takajaloilla. Se pukittikin pari kertaa protestiksi raippaan. Vähän oli ongelmia saada Attila kulkemaan tasaisesti ympyrällä, kun välillä se yritti oikaista ja välillä taas valui ulos. Laukattiin tosi pitkä pätkä ja saikin ihan rauhassa työstää.



Lopuksi ravailtiin uralla kevyttä ravia. Ennen käyntiin siirtymistä jäin vielä open kehotuksesta voltille, että saisin Attilan täysin hallintaan. Sitten käyntiä ja pitkät ohjat.


Tunti oli jälleen kerran valaiseva. Olen oikeasti oppinut tässä valkassa enemmän kuin moneen vuoteen. Nyt alan treenaamaan vatsalihaksia että saan niillä ratsastettua. Yritän myös kunnolla parantaa istuntaa sillä tunnilla tajusin kuinka tärkeä hyvä istunta on.

Maanantaina menin Belliksellä. Aloitettiin tunti ihan vapaalla käyntilämpällä. Yritin vähän volteilla taivutella Bellistä. Samaa jatkoin kun ravissa lämppäiltiin pääty-ympyröillä. Bellis ei meinannut oikeen liikkua eteen ravissa eikä käynnissä. Sitten kun se liikkui eteen oli askel tikittävää ja hevonen jännittynyt. Sitten otettiinkin jo laukkaa. Laukassa oli taas samat ongelmat, hevonen ei asetu, hevonen ei liiku tai hevonen tikittää.




Sitten siirryttiin taas raviin ja työstettiin ehtki. ope neuvoi että ottaisin pieniä pidätteitä oikeasta ohjasta ja varoisin etten jäisi vetämään. Vaihdettiin myös ympyröitä ja suuntaa. Jatkoin Belliksen työstämistä samalla tavalla ja Bellis alkoi mennä paljon paremmin ja vähän asettua. Sitten pitikin nostaa jo laukka. Laukka meni paremmin kuin toiseen suuntaan, Bellis liikkui, muttei asettunut. Opettaja sanoi kuitenkin että se meni ihan kivasti. Sitten annettiin vapaat ohjat.


Vapaiden ohjien jälkeen alettiin tehdä molemmilla pitkillä sivuilla joko uralle väistöä tai uralta väistöä ravissa. Bellis jäi aina tosi hitaaksi väistäessään. Myöskään välissä tehtävät voltit eivät oikeen onnistunut. Saatiin me kuitenkin pari hyvää väistöpätkää, vaikkei tahti parasta mahdollista ollutkaan. Tehtiin sen jälkeen vielä väistöjä uraa pitkin ravissa. Bellis siirtyi käyntiin melkein joka väistössä. Saatiin me näissäkin kuitenkin pari parempaa pätkää.


Lopuksi ravailtiin taas vapaasti kevyttä ravia. Itse jäin pääty-ympyrälle ja vähän työstin ponia. Bellis taas rentoutui hieman ja asettui, muttei kuitenkaan pehmennyt kädelle. Myöskään käynnissä en saanut sitä kunnolla myötäämään. Sitten tuntu loppuikin.



Tunti ei mennyt mitenkään kovin hyvin ja Bellis oli aika hidas koko ajan. Kuitenkin ope antoi ihan hyvän neuvon miten saan Belliksen vähän myötäämään ja toivon, että seuraavalla kerralla tulisi parempiakin pätkiä.

Tekti ei nyt ole kovin hyvää, kun kirjoittamisintoa ei oikein ollut.

Sitten vielä videoita. Eli saatiin viimein tehtyä Aliisan kanssa perrasta leiri video ja tässä se nyt on! Alla vielä Aussin tekemä tosi kiva video. Laittakaa kommaa.






8 kommenttia:

  1. TOI TEIJÄ PERRA VIDEO ON PARHAIN! ja meet proosti attilal ja beltsul taas

    VastaaPoista
  2. Hienosti mest Atrilal ja Belliksellä :)
    ja kivat videor:)

    VastaaPoista
  3. Oi kumpa mullakin ois ollu noin kivan näkönen porukka perrassa... Ite olin aikasemmin kesällä tuolla ja kauheesti oli joillain riitaa, niin vähän meni tunnelma :( Ensi vuonna toivottavasti parempi tuuri :) Ridaat muute tooosi hyvin :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kyllä mekin riideltiin ihan sikana! :D toiottavsti pääset kivalle leirille! ja kiitos (:

      Poista
  4. Kiva postaus, haastoin sut blogissani! :) http://kingiaelamaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: