Image Map

4. toukokuuta 2014

Epätoivoista menoa

Lauantaina olikin astetta vaihdikkaampi valmennus, mutta ei Willen osalta. Willellä oli kyllä ollut kaksi päivää vapaata, mutta se näkyi lähinnä jännittyneisyytenä eikä vauhtina.
Aloitettiin käynnissä tulemalla uran sisäpuolelle. Ratsastettiin ihan vain suoraa uraa. Wille oli aika jännittynyt, sattoi olla että jännitin itsekkin vähän liikaa. Sain ratsastaa todella paljon pohkeella, että saisin takajalat kunnolla töihin. Sama jatkui ravissakin. Ravissa aina jotenkin unohduin ihan ratsastamaan asetukset ja taivutukset kulmissa, joten ei ihme, ettei homma toiminut parhaalla mahdollisella tavalla. Tehtiin myös parit lisäykset pitkille sivuille, jotka sujuivat oikeastaan suurimmaksi osaksi aika hyvin.


Siirryttiin keskiympyrälle ravaamaan. Yritin miettiä paljon omaa istuntaani ja varsinkin suoruutta. Mielestäni onnistuin aika hyvin ja monessa kuvassa olenkin jo aika suora. Wille taas olisi pitänyt ratsastaa paremmin ulkoavuilla ja saada asetus kunnolla läpi. Meno jäi aika jännittyneeksi. Tehtiin myös siirtymisiä käyntiin, jotka eivät yhtään onnistuneet. En saanut ratsastettua niitä yhtään istunnalla, eikä Wille oikein kuunnellut pidätteitä. Siirtymisiä pitäisi itseni harjoitella enemmän, sillä en tuntuvat todella vaikeilta tehdä oikein. Otettiin myös laukkaa ympyrällä. Laukka on viime aikoina sujunut ihan hyvin, mutta sitä kunnon onnistumista ei ole vieläkään tullut, eikä tullut lauantainakaan. Pitää tarkkailla ensi kerralla etten lähde valumaan satulassa liian taakse. Otettiin pienet välikäynnit ja vaihdettiin suuntaa.
Toisen suuntaan otettiin taas hetki ravia ympyrällä. Tehtiin myös uuteen suuntaan siirtymisiä. Siirtymisissä oli aika lailla samat ongelmat. Tällä kertaa otettiinkin laukassa keskilaukkaa. Wille lähti hyvin eteen ja mielestäni keskilaukka onnistui ihan hyvin meidän tasoa ajatellen. Muute hevoset kuitenkin innostuivat tästä ja lähtivät vähän omiaan. Wille tuli kiltisti takaisin normaaliin laukkaan. Kun muut hevoset eivät suostuneet laukata rauhassa otettiin hetki ravia ja otettiin vielä laukkapätkä hevoset avuilla. Käveltiin hetki, jonka jälkeen alettiin harjoitella radan asioita.



Siirryttiin pienemmälle uralle ja otettiin harjoitusravia. Olin taas ihan pulassa enkä saanut istuntaa yhtään siedettävästi. Harjoitusravi on kyllä yksi suuri ongelmansa, jota en osaa korjata. Valmentajakaan ei siinä voi enempää auttaa, kun en löydä sitä oikeaa joustokohtaa. Mutta itse tehtäviin.
Tehtiin ensin yks lisäys ravissa. Wille lähti hyvin ja lisäsi ihan kivasti, ongelma olikin siinä etten ravissa pystynyt yhtään istumaan. Tämän jälkeen tehtiin voltteja, jotka ovat myös radassa. Mukaan mahtui niin onnistuneita, kuin ei niin onnistuneita yksilöitä. Välillä sain avut läpi ja hevonen kääntyi ihan kohtalaisen hyvin jopa vähän taipuneena. Meno oli kuitenkin koko ajan hirveän jännittynyttä.
Vasta loppuraveissa Wille vähän rentoutui. Wille olikin ihan vauhdikas lopussa, eikä meillä oikein meinannut olla tilaa.



Tunti ei mennyt kovin kehuttavasti. Wille oli koko ajan todella jännittynyt, mikä näkyy kuvistakin. Itse en ratsastanut tarpeeksi pohkeella, jolloin hevonen ei käyttänyt tarpeeksi takajalkoja. Ja kun sain Willen käyttämään takajalkoja päästin sen ihan karkaamaan avuilta. Asetuksenkin olisi joskus voinut ratsastaa läpi. Positiivista oli oma istunta kevyessä ravissa ja laukassakin istunta oli jo parempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: