Image Map

21. toukokuuta 2014

Viimeisiä treenejä ennen kisoja

Kisat lähestyvät, onneksi jäljellä on vielä yksi treeni kerta. Nyt kuitenkin palataan lauantaihin, jolloin ratsastin kaksi tuntia.
Aamulla valmennuksessa menin tietysti Willellä. Aloitettiin käynnissä pysähdyksillä. Wille oli ihan hyvä, mutta jännittyi pysähdyksistä aika paljon. Ravissa jatkettiin samalla teemalla eli tehtiin käyntisiirtymisiä. Ravissa Wille oli myös ihan hyvä. Suurin ongelma meillä on tuo jännittyminen mikä näkyy aika selvästi. Wille ei meinannut myöskään kuunnella pidätteitä ja sain taas antaa aika selvät avut. Pitäisi huolehtia myös, että saisin asetuksen kunnolla läpi. Samat ongelmathan tässä oikeastaan pyörii. Siirryttiin pääty-ympyrälle ja siinä hetki ravattua otettiin laukkaa. Laukka olikin iha superhyvää. On se hassua, että ennen laukka oli melkein vaikein asekellaji meille, mutta nykyään se onkin melkein paras.





Sitten päästiin harjoittelemaan radan osia. Päästiin kaikki yksitellen tekemään vähän radanpätkiä oikean kokoiselle alueelle. Tehtiin keskihalkaisijalta lähtevä voltti, ravilisäys, sekä vasemman suunnan laukannosto ja lisäys. Harjoitusravissa istuminen ei ollut lauantaina yhtä hyvää kuin ennen, mutta radanpätkällä löysin ihan kivan istunnan. Wille rentoutuikin aika hyvin voltilla ja keskihalkaisijakin sujui hyvin. Lisäys oli aluksi tosi vaisu, mutta raipan kanssa saatiin tosi kivaa ravia esiin. Laukannosto oli hyvä, samoin laukka kunhan muistin ratsastaa pohkeella. Laukkalisäys lähti hienosti ja olin iha innoissani siitä. Lopussa Wille sitten lähti vähän viemään ja oli pakko tehdä pysähdys. Olin taas tyytyväinen kun en vain jäänyt matkustamana vaan ratsastin.
Odotellessa tein aika paljon siirtymisiä. Wille oli aluksi aika kuuro pidätteille, mutta lopussa saatiin hyvin parinkin askeleen väleillä tehtyä siirtymisiä.
Tehtiin vielä yhdessä lisäyksiä ravissa. Wille lisäsi ihan hyvin, mutta itse en siellä yhtään osaa istua. Otettiin vielä myös laukkaa, joka sujui taas todella hyvin. Wille on vaan super! Kerrankin myös loppuraveissa en antanut sen juosta alta ja se rentoutui hyvin.





Musta on tullut pätkäratsastaja. Ennen meni koko tunti huonosti tai hyvin, mutta nykyää meno on aika epätasaista, mukana on sekä hyviä, että huonoja pätkiä. En sitten tiedä onko se hyvä vai huono juttu. Oli muuten ihana katsoa kuvia kun oma istunta näyttää jotenkin erityisen kivalle.


Latasin teille pari pätkää laukasta.

Toisen tunnin menin iltapäivällä Velillä. Vähän olin toivonut, että olisin päässyt treenaamaan kisoja varten, mutta menee se näinkin. Tunti meni aivan älyttömän huonosti. Veli oli todella jännittynyt ja jäykkä, enkä osannut yhtään ratsastaa sillä. Harmittaa kun Veli olisi niin magea, jos sillä vain osaisin mennä.
Tehtiin aluksi käynnissä ja ravissa samaa tehtävää, jossa päätyihin tehtiin ympyrät ja pitkille sivuille loivat kiemuraurat. Niinkun sanoin Veli oli todella jäykkä enkä oikein saanut asetusta ja taivutusta läpi. Poni ravasi kuitenkin aika kivasti eteen ja saatiin tosi kivat pari lisäystä, kun tehtiin niitä yhdessä välissä. Ne olivatkin varmaan koko tunnin onnistunein osuus.
Ope kävi myös yhdessä välissä vähän taivuttelemassa ponia maasta käsin, mutta Veli ei siitäkään oikein pehmennyt.
Vaihdettiin vielä tehtävää sellaiseen, jossa tehtiin toiselle pitkälle sivulle raviväistö ja siitä nostettiin laukka ja tehtiin toiselle sivulle laukassa voltti. Veli väisti ihan kivasti ja laukassakin meni ihan hyvin meidän menoon nähden. Vähän intopiukeelta tuntui poni, mutta pysyi hyvin hallinnassa. Otettiin myös laukkaa ihan kaikki yhdessä uralla ja ympyrällä.
Sitten otettiinkin loppuraveja ja lopeteltiin. No jokainen hevonen opettaa jotain ja yksikään satulassa vietetty tunti ei ole hukkan heitetty, eikö sitä niin sanota.




Maanantaina jatkettiin Willen kanssa treenaamista. Käynnissä mentiin ihan vapaasti lähinnä uraa pitkin. Wille oli aika hyvä kun muistin ratsastaa kunnolla pohkeella. Tehtiin myös parit pysähdykset, joissa Wille kuunteli ihan hyvin.  Siirryttiin aika nopeasti raviin, jossa tehtiin molempiin päätyihin pääty-ympyröitä. Itse aloin ratsastamaan jotenkin ihan liikaa pikkuhiljaa löysin kuitenkin sopivat avut. Wille oli taas vähän jännittynyt ja tuntui ehkä vähän löysälle. Asetuksen läpi ratsastamisessakin meni todella kauan, mutta saatiin se onneksi lopulta kuntoon. Otettiin myös pari pätkää harjoitusravia ja mulla oli taas hirveästi ongelmia sen kanssa.





Laukat otettiin vaan keskiympyrällä. Wille oli jotenkin todella vaikea. Se jäi edestä aika raskaaksi ja tuntui koko ajan vastustelevan. Olisi sittene ehkä pitänyt ratsastaa enemmän pohkeella, mutta ympyrällä ei oikein ollut tilaa. Itsellänikin oli hirveästi istumisen kanssa ongelmia, kun en joustanut tarpeeksi lantiosta. Otettiin laukat molempiin suuntiin, jonka jälkene nostettiin laukka vielä kerran ja tehtiin lävistäjä. Lävstäjät ovat onnistuneet meillä joka kerta kuin myös nytkin. Wille kuuntelee hyvin avut, eikä meinaakkaan vaihtaa. Se tulee myös helposti raviin.


Harjoiteltiin vielä yhdessä radanosia. Tehtiin harjoitusravissa keskihalkaisijoita, jotka onnistuivat tosi hyvin. Aloin taas löytää harjoitusravissa istumisen ja Willekin alkoi vähän rentoutumaan. Tehtiin myös pari lisäykset kevyessä ravissa, jotka sujuivat aika hyvin. Saatiin varsinkin yksi tosi hieno lisäys, missä Wille tuntui oikeasti että se jo vähän venytti. Tehtiin myös parit pysähdykset ravista. Aluksi ei saatu kovin hyviä pysähdyksiä, mutta parin kerran jälkeen ne paranivat ja olin ihan tyytyväinen viimeisiin.
Lopuksi ratsastettiin hevosia eteen-alas ja tavutettiin aika reilusti sisäänpäin. Wille rentoutui ihan hyvin, eikä juossut yhtään alta. Oma istunta oli kyllä hirveämpi kuin pitkään aikaan.



Taas meno oli aika pätkittäistä. Alku tuntiin en ole kovin tyytyväinen, mutta lopputunnista tuli kuitenkin ihan kivoja pätkiä. Tuli muuten hirveän kuuma, mutta ei valiteta kun kesä vihdoin tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: