Image Map

1. toukokuuta 2014

lisää esteitä

Maanantain jatkettiin hyppäämistä ja hevosenani jatkoi onneksi Lilly.
Aloitettiin aika nopeasti kevyessä ravissa, jossa ravattiin ihan vain uraa etsien hyvää tahtia ja tempoa. Lilly tuntui alusta alkaen jo selvästi vahvemmalle kuin viimeksi. Se ei oikein kunnellut pidätteitä eikä suostunut taipumaan.


Alettiin aika nopeasti tehdä ravissa puomitehtävää. Tehtävänä oli lyhyen sivun lopusta kääntää melkein lävistäjällä oleville puomeille. Puomien jälkeen tehtiin tiukka käännös toisille puomeille jotka olivat toisella lävistäjällä. Tiestä tuli ikään kuin kolmio. Lilly kääntyi välillä todella hyvin pienistä avuista kun taas välillä se ei kuunnellut yhtään ulkopohjetta. Tehtiin tätä molempiin suuntiin.
Sitten otettiin pieni hyppy väliin. Käännetiin keskihalkaisijalla oleville puomeille, joiden jälkeen hypättiin ristikko joka siis oli samassa kohtaa kuin edelliset puomit. En saanut yhtään paikkaa katsottua ja lähdin siksi liian aikaisin hyppyyn, jolloin Lilly valahti etupainoiseksi ja tuli aika huono hyppy.


Otettiin tämän jälkeen vähän laukkaa uralla päästellen välillä enemmän ohjaa ja välillä vähemmän. Lily ei kuunnellut sisäpohjetta ja oikoi kaikki kulmat, lisäksi se kaahotti aika kovaa.
Tehtiin sama hyppy tehtävä mutta käännetiin toiseen suuntaan. Tällä kertaa en lähtenyt ajoissa hyppyyn ja hypystä tulikin parempi. Otettiin myös samalla tavalla laukat toiseen suuntaan.


Sitten alettiin hyppäämään vähän enemmän esteitä. Tehtiin taas sama aloitus, mutta jatkettiin perään vielä toinen este eli reitti oli vähän sama kuin puomeilla. En nähnyt yhtään paikkoja, joyen hyppyihin oli hirveän vaikea päästä mukaan. Laukanvaihdotkin olivat hirveän hankalia, kun en meinannut saada vahvaa Lillyä raviin. Tehtiinkin aika paljon säätöä esteiden välissä. Tultiin sama tehtävä toiseen suuntaan ja lopuksi vielä sama tehtävä mutta yksi lisäeste loppuun. Samat ongelmat oli joka kierroksella. En saanut yhtään tuotua Lillyä, enkä oikein ollut mukana. Mukaan mahtui myös ihan kivoja hyppyjä, joten ei tämä nyt ihan kastrofi ollut.

onnistun näköjään olemaan vino ja hartioista jännittynyt esteilläkin



Loppuun ravattiin vähän ja sitten otettiin käytiin. Ensi keralla mennään taas koulua! Pitäisi myös saada pikkuhiljaa kisaheppoja, joten saan kaksi Willeä viikossa, ihanaa.

4 kommenttia:

  1. Kaunis hevonen. :) Oon nyt tykästynyt blogiisi hirveesti, en yleensä tykkää lukea tuntiratsastajien blogeja, mutta sinun blogistasi tykkään! :D

    VastaaPoista
  2. sun esteistunta on parantunu verrattuna viime vuoteen ! :-D

    VastaaPoista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: