Image Map

30. huhtikuuta 2014

Istuntaongelmia ja hieno Wiltsu

Lauantaina valmennus olikin vähän erilaisempi. Siitä miksi kerron vasta myöhemmin tekstissä.
Aloitettiin kuitenkin ihan normaalisti tunti pitämällä martta-kerhoa alkukäynneissä. Meillä on niin paras valmennus ryhmä, että juttua lentää ihan koko ajan. Valmentaja käski sitten siinä samalla vähän miettiä istuntaa, kun hölötetään. Valmentajakin on niin paras, kun ei ota kaikkea ihan vakavissaan. 
Sitten vakavoiduttiin ja aloitettiin hommat. Tehtiin käynnissä väistöjä itsenäisesti. Tein suurimmaksi osaksi uralle ja uralta väistöä. Pari kertaa tein myös uraa pitkin. Samat ongelmat olivat kuin ennenkin eli pitäisi paremmin saada molempien puolien avut läpi ja hevonen rennommaksi. Wille jännittyi muutenkin aika paljon väistöistä, eikä käynti ihan sujunut.


Ravissa saatiin mennä ihan itsenäisesti. Jäin pyörimään pääty-ympyrälle valmentajan ympärille. Sain siinä aika hyvin vinkkejä. Omassa istunnassa piti muistaa tietenkin suoruus ja rentous, mutta myös painaa aina satulaan istuessani polvea alas. Itsestäni tuntuu, että jalkani heiluisi aika paljon keventäessä mutta valmentaja sanoi, ettei se onneksi heilu. Ottetiin ravit molempiin suuntiin. Wille oli ihan kiva ja pari hyvää pätkää saatiin mukaan.



Laukka otettiin perinteiseen tapaan keskiympyrällä. En taaskaan oikein saanut tuntumaa siihen, eikä Wille tullut yhtään läpi. Sanoin tästä valmentajalle ja laukaattiin vielä hetki kauemmin, kun hän neuvoi minua. 
Sitten otettiin käyntiin. Torstaina valmentaja tapaamisessa pyysin, että valmentaja voisi käydä vähän Willen selässä kokeilemassa ja näyttämässä minulle vähän mallia.  Nyt sitten valmentaja kysyi haluanko että hän tulee kyytiin ja tietenkin halusin. Päästin siis valkun kyytiin ja jäin itse katselemaan. Ja wau miten hienosti Wille kulkikaan. Valmentajakin huomasi pari uutta asiaa Willestä joiden mukaan sitten ratsastin lopputunnin. 
Hyppäsin pian takaisin kyytiin ja valmentaja alkoi aika paljon neuvoa minua. Sainkin ratsastaa paljon lyhyemmällä ohjalla ja enemmillä ulkoavuilla. Otettiin kaikki ravi-käynti siirtymisiä. Nostin jalustimet ylös helpottaakseni harjoitusravia. Sain kuitenkin aika nopeasti ottaa ne alas ja keventää, sillä valmentaja halusi, että saisin ratsastettua Willen nyt hyvin. Tein paljon ympyröitä ja ratsastin paljon pieniä pidätteitä ulkoa. Vaihtelin vähän askellajia käynnin ja ravin välillä, mutten varsinaisesti tehnyt siirtymysiä. Wille oli niin paljon herkempi pohkeelle ja tietysti muutenkin paremmin avuilla. Videostakin varmasti näkee selvän eron ennen ja jälkeen valmentajan. Valkku tuli vielä maasta käsin auttamaan, että saisin Willen varmasti läpi. Otettiin vielä laukkaa ja siinä eron nä'ki myös todella selvästi. Wille alkoi myös vähän myötäämään paremmin. Lopussa päästin taas Willen vähän juoksemaan apuja karkuun. Sitten otettiin käyntiin ja lopeteltiin.






En nyt tiedä olenko oikein tyytyväinen tuntiin. Wille meni ihan hyvin ja todella kivasti valmentajan jälkeen. Oma istunta on kuitenkin niin järkyttävä ettei tässä nyt oikein tyytyväinen voi olla. Korjana nyt vinoutta nostamalla sisäolkapään ylös mikä tekee itsestäni oikeastaan kahteen suuntaan ihan vinon. Huh miten tämä onkin niin vaikeaa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: