Image Map

27. huhtikuuta 2014

Kiki Nybergin valmennus osa6

Aika ei mainaa riittää kaikkien postauksien tekoon, mutta kirjoittelen näitä sitä mukaan kuin ehdin.
Perjantaina päästiinkin pitkästä aikaa Kikin valmennukseen. Vähän kauhulla odotin tuntia, sillä Kikeissä mennään paljon harjoitusravia ja olen niin pihalla siitä. En tiedä olenko täällä kertonut, mutta mullahan on aika paljon ongelmia ollut harjoiutusravissa istumisessa, joka vielä korostuu Willen vaikeassa ravissa. Vasta meidän uusi valmentaja selvitti minulle että joustan väärästä paikasta, mikä tekee istumisesta vaikeaa. Olen nyt kamppaillut asian kanssa monta viikkoa, enkä vieläkään oikein hahmota asiaa, mikä onkin ahdistanut itseäni paljon. Mutta itse valmennukseen.
Aloitettiin ihan perus yksinkertaisella lämpällä. Ratsastettiin ensin käynnissä, missä Wille oli ihan hyvä. Vähän se oli normaalia jännittyneempi, joka sitten korostui enemmän ravissa. Ravissa tehtiin vain ympyröitä päätyihin. Wille oli aika reipas, eikä ollut kovin hyvin avuilla. Asetus oli vähän vaikea saada läpi ja koitin taas taistella jalkojen kanssa.
Siirryttiin yhdessä ympyrälle ja pienen ravailun jälkeen nostettiin laukka. Laukattiin ihan vähän aikaa ja siirryttiin takaisin raviin. Otettiin laukkaa vielä toiseen suuntaan ensin ympyrällä ja sitten uralla. Wille ei ollut mikään paras, mutta ei ihan huonokaan.


Sitten saatiin nostaa jalustimet ylös. olin helpottunut sillä harjoitusravi on niin paljon hankalampaa jalustimilla.
Tehtiin vähän laukannostoja ja väistöjä. Laukannostot otettiin aina ravista ja laukattiin yksi neljäsosa. Wille nosti laukat hyvin ja siirtyi raviinkin hyvin. Näisttä ei oikeastaan ollut hirveästi ongelmia, vähän Wille yritti ennakoida nostoja. Väistöissä Wille taas vähän karkasi ulkoavuilta, eikä ollut ihan suora. Se myös jännittyi aika paljon.


Lopuksi työskenneltiin aika kauan ympyrällä. Tehtiin paljon ravia tarkoituksena saada hevoset kunnolla kuulolle. Jouduttiinkin ratsastamaan todella hitaasti. Wille oli koko tunnin normaalia innokkaampi, eikä olisi millään halunnut mennä hitaasti. Sainkin aika reilusti otta välillä pidätteitä. Laukassa tehtiin samaa juttua, Willekin oli aika samanlainen.



Sitten saariin ravata loppuravit. Wille oli näissäkin ihan menossa eikä meinannut yhtään kuunnella pidätteitä. Lopulta siirreltiin hevoset käyntiin.


En nyt sanoisi, että tunti meni hyvin. Suurin ongelma on nyt oma istuntani. Vaikka viime lauantaina pystyin istumaan jo ihan kivasti harjoitusravissa oli se nyt perjantaina ihan kadonnut taito. Jännityin aivan järkyttävän paljon ja samalla myös Wille oli ihan jännittynyt. Oma istunta on aivan kaameaa katsottavaa, olen aivan vino ja hartiat ovat jännittyneet. Puristan myös hirveästi polvella. Istunnasta on tullut todella tärkeä minulle ja siksi tämä onkin ahdistanut minua aivan hirveästi. Ei tämmöisellä menolla voi mennä B:n.

Illemmalla päästiinkin Aliisan kanssa ratsastamaan Istunnan vaikutus hevoseen-illassa. Hevosenani toimi ihana Lassi. Olin aika peloissani ennen tapahtumaa, mutta huoli osoittautui turhaksi.
Mentiin 15 minuuttia aikasemmin vähän verkkailemaan maneesiin. Otin ihan vain käyntiä ja ympröitä. Lassi oli aika todella vaihteleva, välillä se oli super hyvä ja rento, sitten välillä se jännittyi hirveästi. Ravissa sama meno jatkui. Otin sitten aina käyntiin kun homma meni hankalaksi.
Pian päästiinkin katsojien eteen. Ensin käytiin vain vähän satulan laittoa yms Kalle esimerkkinä joetn odottelin vuoroani kävellen pitkin ohjin. Päästiin sitten hommiin. Näyteltiin kaikenlaisia väärinratsastuksia kaikissa askellajeissa. Mulla oli ihan super hauskaa, miten voikin olla niin vaikeaa esim. joustaa ylävartalolla laukassa. Lassi jatkoi ihan kivaa menoa ja oli muuten rennonmpi kuin koskaan. Joku 45 minuuttia siinä pyöriittiin, jonka jälkeen päästettiin ammattilaiset töihin.
Käveltiin vielä pitkät loppukäynnit aj vietiin hepat talliin.
Oli älyttömän kiva mahdollisuus päästä tuollaiseen mukaan ja ratsastamaan.

vanha kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: