Image Map

17. huhtikuuta 2014

kaksi V:tä

Wau! Teitä lukijoita on nyt tasan 100, en olisi ikinä uskonut saavani näin paljon lukijoita. Sanokaa jos haluatte jotain erikoispostausta 100 lukijan kunniaksi. Kiitos vielä teille kaikille!

Kirjoittaminen on nyt vähän jäänyt koska minulla ei yksinkertaisesti vain ole aikaa.
Lauantaina oli taas valmennus Willellä. Päästiin ensimmäistä kertaa valmennuksessa ulos ja että oli ihanaa. Tunnistakin oli yli 2000 kuvaa, joten postaukseenkin saattaa eksyä aikasen monta.
Aloitettiin taas väsitöillä. Saimme tehdä vapaasti millaisia väistöjä halusimme. Itse tein aika paljon vain uralle ja takaisin. Wille aluksi vähän jännittyi ulkona, mutta rentoutui nopeasti hyväksi. Väistöissä taas piti muistaa käyttää ulkoapuja hyvin. Väistöissä Wille taas vähän jännittyi, mutta muuten tuli aika hyviä väistöjä.


Ravissa tehtiin kolmikaarista kiemurauraa. Tämä oli todella kiva harjoitus Willen kanssa, sillä sain sen hyvin taipumaan ja ratsastettua pohkeiden väliin. Wille toimi hyvin kunhan ratsastin tarpeeksi jalalla ja muistin pitää ulkoavut hyvin. Teistä tuli välillä vähän mielenkiintoiset, mutta muuten olen aika tyytyväinen.


Siirryttiin ravissa keskiympyrälle. Mentiin ensin vasemmalle ja Wille oli tähän suuntaan vähän jäykempi. Otettiin myös laukkaa, jossa Wille oli paljon parempi kuin ennen. Tehtiin ravit ja laukat molempiin suuntiin. Itseni piti vain muistaa ratsastaa asetus kunnolla läpi myös laukassa. Tiet olivät taas vähän hukassa, samoin harjoitusravissa istuminen. Onneksi mentiin sitä vain pieni pätkä. Sitten käveltiin vähän.
Välikäynneissä ope taas asetteli jalat oikealle paikalle. Vieläkin jaksan ihmetellä kuinka onnistunkaan nostamaan jalkoja niin paljon huomaamattani.




Seuraavaksi jatkettiin harjoitusravissa tekemällä toiselle sivulle väistöä keskihalkaisijalta melkein uralle ja toiselle puolelle voltti. Harjoiutusravissa istuminen helpottui taas selvästi kun jalat olivat oikein, jalustimetkin pysyivät jalassa.  Väistöiss eniten oneglemana oli Willen jännittyminen. Viimeisillä kerroilla sujui hyvin, kun vihdoin tajusin hellittää sisäohjasta. Voltit olisivat voineet olla selvästi parempia, jos olisin ratsastanut vielä enemmän. Harjoitusravissa istuminen vie vähän ratsastustehoa, mutta kyllä se pikku hiljaa paranee. Pitää vain muistaa rentouttaa ylävartalo ja haba.






Loppuraveissa Wille oli hieno. Se oli rento ja taipui hyvin. Tein vain paljon ympyröitä ja tavuttelin.
Willen kanssa hommat on nyt toiminut hyvin ja olen joka tunnin jälkeen iloinen ja ihan puhki. Toivotaan, että hyvä meno jatkuisi.



Maanantaina olikin yllätykseksi listassa pitkästä aikaa taas Veli eipä tälläkään kerralla meillä oikein synkannut.
Tehtiin melkein koko tunti keskiympyrällä erilaisia taivutteluja. Aluksi ratsastettiin avoja ympyrällä. Sitten ratsastettiin suurimmaksi osaksi ympyrän pienennystä ihan normaalisti ja takapää edellä. Tehtiin myös suurennuksia niin, että hevonen isoni ympyrää takaosa edellä. Veli oli vähän jäykkä, mutta saatiin aina välillä ihan hyviä pätkiä. Tetiin myös sisäkädellä rentoutusta, jolloin Velin pää kääntyi aina ihan ulos. Ope kuitenkin sanoi, että se on ihan ok, koska velin on vain niin vino. Välillä veli tuntui ihan hyvälle ja tasaiselle molempiin ohjiin. Kerran se jopa tuntui, että voisi myödätä vähän, mutta aika vähän loppui kesken.  Poni oli myös kivan reippaana ja ravasi aika rennosti jopa eteen.
Laukka aloitettiin taas volteilla, mikä oli Velille vähän hankalaa. Kun päästiin uralle mentiin vaan Velin kanssa rennosti kevyessä istunnassa. Poni laukkasikin oikein innokkaasti ja annoin sen vain mennä.
Lopuksi vielä ravailtiin ja sitten lopeteltiinkin. Ei tunti nyt hyvin mennyt, mutta en halunnut masentua. Mukana oli myös ihan siedettäviä pätkiä.
Ensi kerralla ehkä hypätään, huihui.







4 kommenttia:

  1. tosi kiva blogi sulla! :) oisin kuitenkin halunnunt sanoa, että kirjoitusvihreitä sinulta löytyy aika paljon, jos voisit jatkossa vaikka oikolukea tekstin niin lukijoille olisi helpompaa? :)

    VastaaPoista
  2. Millon meet taas sinne Raution tallille? Olis kiva saada sieltä taas pitkästäaikaa postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä varmaan, kun talli sijaitsee mökin lähellä (:

      Poista

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: