Image Map

23. huhtikuuta 2014

Ratsastusta kesä säässä

Lauantaina pääsinkin ratsastamaan kaksi tuntia ja vieläpä kahdella todella kivalla hevosella.
Ensin menin tietysti maailman parhaalla Willellä. Sää oli mitä mainioin ja sainkin puolessa välissä riisua vaatetusta, kun tuli niin kuuma.
Aloitettiin tunti vähän eri tavalla kuin normaalisti. Otettiin vähän pidempi ohja ja annettiin hevosten venyttää reilusti alas. Tehtiin ihan vain ympyröitä käynnissä. Willelle tämmöinen sopii todella hyvin käynnissä ja se olikin hyvän rento. Välillä sai ratsastaa aika paljon eteen, mutta muuten olen tyytyväinen.
Siirryttiin keskiympyrälle ravaamaan. Jatkettiin vieläkin vähän pidemmällä ohjalla. Olin vähän hukassa ja Wille pääso valahtamaan vähän löysäksi ja avuilta. Tehtiin myös kolmikaarista kiemurauraa ravissa. Wille puski aika paljon pohkeita vasten. Itse taas en osannut antaa pohjetta oikein. En saanut millään jalan asentoa oikeaksi, vaan jäin puristamaan reidellä ja käytin liikaa kantapäätä, enkä itse pohjetta. Muutenkin meno tuntui vähän hankalalle.




Siirryttiin takaisin keskiympyrälle ottamaan laukat. Laukassa keräilin ohjaa pikkuhiljaa lyhyemmäksi, että saisin Willeen paremman tuntuman. Laukka tuntuu paljon paremmalle kuin ennen, mutten saa vieläkään Willeä iha avuille. Itseni piti aina välillä rentouttaa molemmat kädet ja muistaa silloin kuitenkin pitää tukeva ylävartalo. Mentiin hetki harjoitusravia ja olin taas aika pihalla. Sitten otettiinkin välikäynnit.


Välikäyntien jälkeen tehtiin niin että yksi jäi aina valmentajan kanssa toiseen päätyyn ja muut ratsastivat itsenäisesti toisella puolella. Wille alkoikin toimia todella hyvin. Otin jalustimet kaulalle, että saisin istuttua ravissa paremmin, mikä toimikin todella hyvin. Koskaan ennen Willen harjoiutusravissa istuminen ei ole tuntunut niin hyvälle. Ei se vieläkään hirveän hyvälle näytä, ainakaan kuvissa. Videoita oli vain yksi pätkä joten vaikea sanoa. Takakenoa tulee aivan liikaa, mutta ensi kerralla koitan keskittyä siihen. Wille tuntui kuitenkin aivan superille. Se pystyi jopa rentoutumaan, mitä se ei ole ennen harjoiutusravissa tehnyt. Tehtiin myös parit pysähdykset, jotka yleensä ottaen onnistuivat hyvin.
Valmentajan kanssa aloitettiin ympyrällä käynnissä tehden avoa. Se onnistui ihan hyvin ja jatkettiin samaa ravissa. Korjattiin minun istuntaa vielä aika paljon. Olen todella helposti vino sisäänpäin, joten yritettiin saada sisäkylki suoraksi. Lisäksi haettiin käsien vakautta ja sitä ettö saan jalat alas. Otettiin hetki välissä laukkaa, joka sujui ihan hyvin. Lopuksi ravattiin vielä vähän. Painotettiin ulkoapuja aj sain myödätä reilusti sisäohjalla. Wille menikin tosi hienosti.



Sitten palasin itsekseni ratsastamaan ja aika pian aloin keventelemään loppuraveja. Wille oli ihan innoissaan, enkä lopussa meinannut saada sitä edes käyntiin.


Alkutunti ei mennyt niin hyvin, mutta lopputunnista jäi todella hyvät fiilikset. Pikkuhiljaa alkaa homma toimimaan. Toivottavasti ennen kisoja saadaan kunnolla sujumaan, niihinkin on enää 5viikkoa, apua.


Toisen tunnin meninkin ihan uudella tuttavuudella Veikolla. Veikko on aika uusi Primuksessa, aika pieni ja karvainen energiapommi. Innolla lähdin kokeilemaan tätä uutta tuttavuutta. Veikko olikin jo tunnilla, joten kiipesin kentällä vain kyytiin.
Aloitettiin käynnissä juuri Veikolle hankalilla tehtävilla väistöillä ja pysähdyksillä.  Veikko olikin todella reipas, niin kuin olin kuullut. Väistöt olivat vähän mitä olivat. Veikko väisti ehkä pari askelta ja juoksi aika paljon alta. Pysähdykset olivat yllättävän hyviä vaikkakin jouduin ottamaan aika reilut pidätteet.
Ravit otettiin onneksi vain ympyrällä. Veikon kanssa piti olla todella kevyt käsi ja pohkeita piti käyttää aika pienesti. Enemmänkin aina pursitin kevyesti pohkeella. Pätkiä poni menikin todella kivasti, kunhan sain hyvän tahdin ja pystyin rentoutttamaan käden. Veikko olikin vähän rauhallisempi kuin yleensä, varmaan edellisen tunnin takia.

kuvat olivat vain lopusta
Laukka oli aikamoista sähellystä. Veikolla on ihan valtava laukkaa ja se on aika tasapainoton. En yrittänytkään stten mitään ihmeellistä. Kunhan pysyttiin ympyrällä ja hevonen oli tasapainossa. Kai medän meno oli ihan siedettävää kun saatiin kehujakin.
Välikäyntien jälkene alettiin tehdä käyntiin siirtymisiä kentän poikki. Veikko siirtyi ihan ok:sti. Sain käyttää aika reiluja apuja. Tein mukana myös vähän pysähdyksiä, että poni pysyisi kontrollissa. Saatiin näistäkin kuitenkin kehuja. Poni suoritti ne kuitenkin ihan hyvin omalla tasollaan.


Lopuksi ravailtiin eteen-alas keskiympyrällä. Itse en viitsinyt päästää paljoa ohjaa kun ei olisi poni pysynyt kontrollissa. Veikko meni tasa pätkiä ihan kivasti, ei kuitenkaan niin hyvin kuin alussa. Loppukäynnit käveltiin vielä maastossa.


Veikko oli oikein hauska uusi tuttavuus. Ei todellakaan helppo, mutta omalla tavallaan todella kiva. Taisin ihan nauraakkin välillä tunnilla, kun oli niin hauskaa. Pari kömmähdystäkin kävi, kun poni tuli melkein kaksi kertaa väliaidoista läpi. Hyvät fiilikset jäi siis hevosesta, mielelläni menisin uudelleenkin.

2 kommenttia:

Viestit näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne, älä siis lähetä viestiä monta kertaa (: